Trenutno čitaš
Ukusna pasta sa orasima i peršunom

Ukusna pasta sa orasima i peršunom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Vrijeme je da isprobaš tjesteninu na malo drugačiji način i oduševiš se novim mogućnostima i okusima. Vidjećeš nećeš se pokajati, a sa ovom ukusnom pastom ne možeš pogriješiti i ako je pripremiš za goste. 

Foto: Food Network

Sastojci:

  • ¾ pakovanja široke tjestenine
  • 2/3 šolje sjeckanih preprženih oraha (sačuvati 2 kašike za dekoraciju)
  • ¼ šolje maslinovog ulja
  • 5 češnjeva bijelog luka, usitnjenih
  • ½ šolje supe
  • ½ šolje isjeckanog peršuna
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice svježe mljevenog bibera
  • ¾ šolje izrendanog parmezana
  • 2 šolje listova rukole

Priprema:

Tjesteninu skuhati al dente, prema uputstvu sa pakovanja. Prepržiti orahe u tavi na srednjoj temperaturi, 3-5 minuta.

U loncu u kojem je skuhana tjestenina, zagrijati maslinovo ulje i izdinstati bijeli luk 3-4 minute. Vratiti tjesteninu, dodati supu, orahe, peršun, so i biber i miješati da se sjedini, kuhajući na niskoj temperaturi 1-2 minute. Dodati ½ šolje parmezana i promiješati. Rasporediti po ½ šolje listova rukole na 4 tanjira za serviranje. Napuniti svaki tanjir sa oko 2 šolje tjestenine. Posuti ostatkom sira, orasima i još peršuna.

Servirati toplo. Prijatno i uživaj u ovom ukusnom i jednostavnom jelu!

Pročitaj

 

Izvor: foodnetwork.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum