Trenutno čitaš
Lady Gaga započinje novu eru s mračnim hitom “Disease”

Lady Gaga započinje novu eru s mračnim hitom “Disease”

lady gaga
Branding konferencija
Branding konferencija

Nakon četiri godine pauze od solo muzike i albuma Chromatica, Lady Gaga se vraća na scenu s moćnim singlom “Disease”, prvim zvaničnim izdanjem s njenog nadolazećeg sedmog albuma, privremeno nazvanog “LG7”.

Pjesma nas uvodi u mračniji, intenzivniji zvuk, gdje Lady Gaga kombinuje pop, gothic, i industrial rock elemente, a tematski se oslanja na motiv iscjeljenja i suočavanja sa unutrašnjim demonima. “Mogla bih da glumim doktora/mogu da izliječim tvoju bolest,” pjeva Gaga u svom prepoznatljivom, moćnom stilu koji ovoga puta zvuči još sirovije i rokerski, nagovještavajući potpuno novu fazu svoje karijere.

Iscjeljenje kroz muziku: nova misija “Mother Monster”

Lady Gaga je ovaj singl najavila kao pjesmu o patnji i iscjeljenju, pozivajući svoje fanove na introspektivno putovanje. Inspirisana sopstvenim iskustvima bola i pronalaženjem mira kroz umjetnost, Gaga je otvorila vrata novoj temi u svojoj muzici. Ovo nije prvi put da se Gaga bavi temom iscjeljenja – njen singl iz 2017., “The Cure”, već je nagovijestio njeno interesovanje za ovakve teme, ali “Disease” ide još dublje, otkrivajući mračniju, introspektivniju stranu pop zvijezde.

Povratak korjenima uz gotičke i industrial zvuke

Ono što razlikuje “Disease” od prethodnih hitova jeste produkcija i kreativni tim koji je pomogao Gagi da oživi ovu ideju. U saradnji sa producentima Cirkutom i Vat-om, poznatima po radu s umjetnicima kao što su Ava Max i Justin Bieber, Gaga je stvorila pjesmu koja odaje atmosferu gotičkog glamura i industrijskog bunta, nečega što podsjeća na njen raniji rad sa albuma The Fame Monster. Naglašeni, teški bitovi i synth elementi sa horor prizvukom daju pjesmi energiju koja je kao stvorena za introspektivne i odvažne fanove.

U intervjuu za Vogue, Gaga otkriva da je vjerenik Polansky vidio sreću i vatru u njenim očima tokom turneje Chromatica i podstakao je da nastavi praviti muziku koja joj donosi radost. Upravo zbog njega, Gaga je odlučila da “Disease” bude odvažan povratak popu, ali sa novim, mračnim prizvukom.

LG7: novo poglavlje u karijeri

Dok su isječci ostalih pjesama još tajanstveni, poznato je da će se album “LG7” pojaviti u februaru 2025. godine. Glasine sugerišu da je Gaga u studiju radila sa francuskim producentom Gesaffelsteinom i starim saradnikom BloodPopom, što dodatno ukazuje na smjeliji pravac i novi zvuk. “Volim da istražujem muziku i razbijam žanrove,” izjavila je Gaga za Rolling Stone. “Postoji nešto magično u tome kada znaš da ćeš biti voljen zbog onoga što stvaraš.”

Šta nas čeka na LG7?

Lady Gaga je kroz “Disease” otvorila vrata novoj eri svoje muzike, vraćajući se svojim mračnijim i eksperimentalnijim korjenima. Pjesma je samo prvi ukus onoga što možemo očekivati od albuma koji, čini se, odaje počast njenim prvim hitovima, ali sa zrelijom, sofisticiranijom interpretacijom emocija i bola. Ako je “Disease” ikakav pokazatelj, fanovi mogu da očekuju dinamičan, moćan album koji istražuje dubine ljudske duše kroz jedinstveni spoj popa i rocka.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum