Trenutno čitaš
Sezona Škorpije: Period duboke refleksije, emocionalnih preobražaja i osnaživanja

Sezona Škorpije: Period duboke refleksije, emocionalnih preobražaja i osnaživanja

sezona škorpije 2024

S dolaskom 22. oktobra, nastupa jedna od najdinamičnijih i najtransformativnijih astroloških sezona – sezona Škorpije. Do 21. novembra, Sunce će sijati u ovom fiksnom vodenom znaku, otkrivajući najdublje i najintimnije aspekte naših života. Ova sezona je period duboke refleksije, emocionalnih preobražaja i osnaživanja.

Poznata po svojoj misterioznoj i intenzivnoj prirodi, Škorpija je simbol transformacije. Ovaj znak, koji vlada osmom astrološkom kućom – kućom intimnosti i zajedničkih resursa – nas poziva da istražimo svoja najdublja osjećanja. Škorpije se ne zadovoljavaju površnim – one teže dubokoj emotivnoj povezanosti i stalno preispituju odnose.

Sezona Škorpije je vrijeme kada se granice između duhovnog i fizičkog života suptilno preklapaju. Naša intuicija je na vrhuncu, što nam omogućava da uočimo skrivene detalje i donesemo važne odluke na temelju unutrašnje mudrosti. Vrijeme je za postavljanje moćnih namjera koje će oblikovati naš život u mjesecima koji dolaze.

mars u raku 2024
Ultra magazin

Moć Marsa i Plutona: Energija i preobražaj

Škorpijom vladaju dvije planete – Mars, planeta akcije i strasti, i Pluton, planeta transformacije. Ove kosmičke sile nam daju energiju da radikalno preoblikujemo svoje živote. Mars, trenutno u vatrenom Lavu, pojačava naše želje i strasti, dok Pluton, u Vodoliji i Jarcu, nas vodi ka suštinskim promjenama i novim počecima.

Ovo je savršeno vrijeme da se oslobodimo starih obrazaca, opraštamo prošlim greškama i preuzmemo kontrolu nad svojim životom. Ne bojte se biti “ekstra” – sada je trenutak da slavite svoju jedinstvenost i odvažnost.

Lični rast i odnosi: Intimnost u prvom planu

Sezona Škorpije nije samo vrijeme individualne transformacije već i period emocionalnih preokreta u vezama. Duboka povezanost s partnerom, prijateljima ili porodicom postaje prioritet. Sada je idealan trenutak za preispitivanje postojećih odnosa i donošenje odluka koje vode ka zdravijim i intimnijim vezama.

Međutim, zbog uticaja buntovnog Urana, mnogi će osjećati potrebu za većom autonomijom, pa se može dogoditi da pojedine veze tiho “nestanu.” Škorpija često ne govori direktno o svojim osećanjima, već očekuje da drugi prepoznaju njihove suptilne signale.

Pun mjesec
Ultra magazin

Ključni astrološki tranziti i datumi: Uticaj Venere u Strijelcu

Dok prolazimo kroz sezonu Škorpije, Venera, planeta ljubavi, ljepote i finansija, donosi dinamične i transformativne energije koje utiču na naše odnose, finansije i emocionalno blagostanje. Evo važnih datuma i tranzita koji će oblikovati ovaj period.

17. oktobar: Venera ulazi u Strijelca

Ovaj tranzit donosi zabavu, avanturu i ekstravaganciju u ljubavi i novcu. Venera u vatrenom Strijelcu unosi optimizam i uzbuđenje u naš društveni život, ali i u romantične i finansijske odluke. Skoro tronedjeljni boravak Venere u ovom znaku donosi potrebu za slobodom i istraživanjem, kako u vezama, tako i u potrazi za novim iskustvima. Ovo je vrijeme kada ćemo više uživati u rizicima i biti skloni velikodušnim gestovima, bilo kroz ulaganje u iskustva, putovanja ili emotivne avanture.

Savjet: Dopustite sebi da istražite nova područja u ljubavi i finansijama, ali budite svjesni potrebe za balansiranjem impulsa i praktičnosti.

22. oktobar: Venera se povezuje sa čvorovima sudbine

Ovaj aspekt Venere i čvorova sudbine donosi sudbinske susrete koji mogu oblikovati našu budućnost. Ljudi koji ulaze u naše živote tokom ovog perioda mogli bi igrati ključnu ulogu u našim ljubavnim pričama, poslovnim partnerstvima ili dugoročnim ciljevima. Osjećaj “sudbine” može biti jak, pa je važno da budemo otvoreni za nove mogućnosti i spremni da donesemo važne odluke u vezi s našim odnosima.

Savjet: Obratite pažnju na ljude koje srećete i veze koje se razvijaju u ovom periodu, jer bi one mogle imati dubok uticaj na vašu budućnost.

venera u strijelcu 2024
Ultra magazin

28. oktobar: Venera u kvadratu sa retrogradnim Saturnom u Ribama

Ovaj aspekt donosi osećaj ograničenja, kako u emotivnom, tako i u finansijskom smislu. Kvadrat između Venere i retrogradnog Saturna može nas natjerati da preispitamo svoje vrijednosti, potrošnju i romantične odnose. Saturn nam često postavlja granice i izazove, pa je ovo period kada možemo osjećati pritisak da obuzdamo svoju potrošnju ili ograničimo svoja osjećanja prema drugima. Samopouzdanje može biti poljuljano, ali važno je biti blag prema sebi.

Savjet: Ovo je idealan dan da se posvetite samopomoći i učinite nešto što vas emotivno ispunjava. Ne dozvolite da vam osećaj ograničenja umanji vrijednost koju pridajete sebi.

3. novembar: Dvostruki uticaj Venere – opozicija sa retrogradnim Jupiterom i harmonija sa retrogradnim Hironom

Venera se istog dana suprotstavlja retrogradnom Jupiteru u Blizancima i ulazi u harmoničan aspekt sa retrogradnim Hironom u Ovnu. Opozicija sa Jupiterom može pojačati naše želje i dovesti nas u iskušenje da pretjeramo, bilo kroz potrošnju, hranu ili emotivne rizike. Sreća je u vazduhu, ali oprez je neophodan – ono što izgleda sjajno možda nije baš tako. Istovremeno, harmoničan aspekt Venere i Hirona donosi priliku za emocionalno iscjeljenje, posebno u oblastima gdje smo ranije doživjeli bol i gubitak.

Savjet: Uživajte u osjećaju sreće, ali zadržite razumnu mjeru. Iskoristite ovaj trenutak za emotivno iscjeljenje i prevazilaženje prošlih rana.

9. novembar: Venera u aspektu sa retrogradnim Neptunom u Ribama

Ovaj aspekt donosi osećaj magle i iluzije u naše živote. Venera u aspektu sa retrogradnim Neptunom može nas učiniti posebno osjetljivima i skloni smo ulasku u situacije ili odnose koji nisu jasno definisani. Možemo biti skloni pretjeranoj idealizaciji drugih ili nerealnim očekivanjima, posebno u ljubavi i finansijama. Postoji i rizik da trošimo novac impulsivno ili ulazimo u odnose bez jasnog uvida u stvarnost.

Savjet: Budite pažljivi i svjesni iluzija. Pokušajte da zadržite razumnost u ljubavi i finansijama i izbjegnete impulsivne odluke.

Ostali važni datumi:

  • 1. novembar: Mlad mjesec u Škorpiji donosi priliku za novi početak. Ovo je idealno vrijeme za postavljanje snažnih namjera i pokretanje novih projekata.
  • 2. novembar: Merkur ulazi u avanturističkog Strijelca, podstičući nas da govorimo istinu i budemo iskreni prema sebi i drugima.
  • 3. novembar: Mars ulazi u Lava, donoseći snažan talas entuzijazma i hrabrosti.
  • 15. novembar: Saturn kreće direktno u Ribama, završavajući dug retrogradni period preispitivanja granica i emotivnih izazova.
  • 19. novembar: Pluton se vraća u Vodoliju, vraćajući nas na početak godine, kada smo se suočavali s ključnim pitanjima promjene.
pun mjesec u ovnu 2024
Ultra magazin

Sezona Škorpije 2024. donosi vrijeme za introspekciju, transformaciju i emotivno osnaživanje. Dok boje jeseni lebde oko nas, Sunce u Škorpiji osvjetljava našu najdublju istinu. Ovo je vrijeme da se oslobodimo starih obrazaca i prihvatimo novu energiju koja nas vodi ka ispunjenju snova. Fokusirajte se na sebe, njegujte svoje emocije, i zapamtite da vam ova sezona pruža priliku da se povežete sa svojom najdubljom snagom.

Ovan 

Tokom sezone Škorpije, vaš fokus će biti na jačanju najintimnijih veza i rješavanju finansijskih pitanja sa voljenima. Ovo je period u kojem ćete se suočiti s emotivnim izazovima i osjećanjima koja obično izbjegavate. Mladi mjesec 1. novembra podstiče vas da se osvrnete na svoju udobnost u vezama i preduzmete korake za poboljšanje. Pripremite se da dublje istražite svoje emocionalne potrebe i kako one utiču na vaš život.

Bik 

Sezona Škorpije donosi fokus na odnose jedan na jedan, bilo da su romantični, poslovni ili platonski. Bićete fokusirani na zajedničke ciljeve sa partnerom ili prijateljem, a osjećaćete veću harmoniju i razumijevanje dok gradite budućnost zajedno. Takođe, finansijska pitanja vezana za zajedničke resurse dolaze u prvi plan, a vi ćete imati priliku da ih riješite s lakoćom.

Pročitaj

Blizanci

Ova sezona naglašava vašu svakodnevnu rutinu i zdravlje. Vrijeme je da se posvetite brizi o sebi i postavite nove ciljeve za wellness. Mladi mjesec 1. novembra donosi idealnu priliku za početak novih zdravih navika. Možda ćete se odlučiti za aktivnosti poput joge ili meditacije, što će vam pomoći da se osjećate produktivnije i uravnoteženije.

Rak 

Sezona Škorpije vam donosi energiju kreativnosti i romantike. Osjetićete potrebu da unesete više zabave i spontanosti u svoj život, što će povećati vaše samopouzdanje i unaprijediti vaše odnose. Ovo je savršeno vrijeme za izražavanje svojih osjećanja na opušten i zabavan način, što će ojačati vaše veze s voljenima.

mjesečni horoskop oktobar 2024
Ultra magazin

Lav 

Tokom sezone Škorpije, fokusirate se na porodične odnose i unutrašnji život. Bićete primorani da se suočite sa emotivnim pitanjima u vezi sa porodicom ili kućnim životom, što može zahtijevati dublju introspekciju. Iskoristite ovaj period za iscjeljenje starih rana i jačanje porodičnih veza. Mars ulazi u vaš znak 3. novembra, podstičući vas na akciju i ostvarivanje svojih ciljeva.

Djevica

Vaš društveni život će biti u centru pažnje tokom ove sezone. Bićete zauzeti, okruženi prijateljima i kolegama, a interakcije će vam donijeti mentalnu stimulaciju. Ovo je idealno vrijeme za učenje novih vještina i zajedničke aktivnosti. Do 2. novembra, fokus će preći na vašu kućnu zonu, omogućavajući vam da se malo povučete i odmorite.

Vaga 

Vaša pažnja će se tokom sezone Škorpije preusmjeriti na finansije i vrijednosti. Sada je idealno vrijeme da se fokusirate na povećanje prihoda ili postavljanje novih ciljeva vezanih za novac. Takođe ćete raditi na prepoznavanju svoje vrijednosti i vrijednosti onoga što pružate drugima, što može dovesti do značajnih finansijskih koristi.

Škorpija

Dobro došli u svoju sezonu, Škorpije! Ovo je vaša prilika da zasijate i da se fokusirate na lične projekte i promjene koje želite da ostvarite. Mladi mjesec 1. novembra vam pruža idealnu priliku da manifestujete svoje ciljeve. Iskoristite ovaj period za jačanje svog samopouzdanja i kreiranje nove, snažnije verzije sebe.

mjesečni horoskop za septembar
ultra magazin

Strijelac 

Sezona Škorpije donosi vam mirniji i introspektivniji period. Bićete više fokusirani na svoje snove, duhovnost i unutrašnje putovanje. Vrijeme je za odmor, meditaciju i obnavljanje energije prije nego što vaša sezona počne. Pripremite se za novi talas energije u novembru, kada će planete početi da ulaze u vaš znak.

Jarac 

Društvene aktivnosti i umrežavanje dolaze u prvi plan tokom sezone Škorpije. Bićete motivisani da radite na zajedničkim ciljevima sa svojim timom ili prijateljima, što će vam pomoći da ostvarite svoje dugoročne želje. Kada Saturn, vaš vladar, krene direktno 15. novembra, osjetićete novi talas motivacije i jasnoće u svojim projektima.

Vodolija 

Vaša karijera dolazi u prvi plan tokom ove sezone. Sunce u vašoj zoni karijere podstiče vas da preuzmete vodeću ulogu na poslu i ostavite snažan utisak. Ovo je idealan period da ostvarite profesionalne ciljeve i preuzmete veću odgovornost. Vaša posvećenost će se isplatiti, pa iskoristite ovaj period da zablistate u svom poslu.

Ribe 

Sezona Škorpije donosi vam želju za avanturom i proširenjem horizonta. Bilo da je u pitanju putovanje ili učenje novih vještina, sada je vrijeme da izađete iz svoje zone komfora. Filozofski razgovori, novi kontakti i učenje donose vam ispunjenje i pomažu vam da napredujete. Vaša mašta će biti na vrhuncu, pa iskoristite ovu sezonu za kreativne projekte.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum