Trenutno čitaš
Cameron Diaz se vraća u svijet filma nakon decenije pauze

Cameron Diaz se vraća u svijet filma nakon decenije pauze

cameron diaz
Branding konferencija
Branding konferencija

Cameron Diaz se nakon deset godina tišine vraća na filmsku scenu, i to u velikom stilu. Netflixova akciona komedija Back in Action, u kojoj će glumiti zajedno sa Jamiem Foxxom, označiće njen povratak u Hollywood, a premijera filma je zakazana za 17. januar 2025. godine.

Ovaj film je za Diaz prvi projekat nakon pauze koju je napravila kako bi se posvetila porodici i privatnim poslovima.

Back-in-Action-netflix, cameron diaz jamie foxx
JOHN WILSON/NETFLIX

Cameron Diaz, jedna od najpoznatijih i najuspješnijih glumica s kraja 90-ih i ranih 2000-ih, povukla se iz glume kako bi, prema njenim rečima, “povratila svoj život”. Govoreći na Fortune’s Most Powerful Women Summitu, glumica je otvoreno pričala o svojoj odluci da se povuče iz svijeta filma: „To je bilo nešto što sam morala da uradim da bih ponovo pronašla sebe i izgradila život kakav sam oduvijek željela.” Njena ljubav prema porodici i želja da se fokusira na druge aspekte svog života bili su ključni razlozi za odluku da se povuče iz Hollywooda. U međuvremenu, pokrenula je nekoliko uspješnih projekata, uključujući popularni brend vina Avaline.

Međutim, njen povratak u glumu oduševio je fanove širom svijeta. U Back in Action, Diaz i Foxx tumače bivše špijune CIA-e koji su prisiljeni da se vrate u svijet špijunaže nakon što im se tajni identiteti razotkriju. Uz njih, u filmu će se pojaviti i zvučna imena poput Kylea Chandlera, Andrewa Scotta i Glenn Close, a režiser filma je Seth Gordon. Uzbuđenje oko ovog filma je veliko, jer će gledaoci imati priliku da ponovo vide Diaz u njenom omiljenom žanru – akciji i komediji.

back in action film, netflix
netflix

Ali to nije jedina dobra vijest za ljubitelje ove holivudske dive. Na horizontu se nalazi još jedan veliki projekat – povratak franšizi Shrek. Diaz će ponovo pozajmiti glas Fioni u petom dijelu popularnog animiranog serijala, zajedno sa Mikeom Myersom i Eddiem Murphijem, koji će reprizirati uloge Shreka i Magarca. Ovaj projekat je samo jedan od mnogih koji označavaju njeno ponovno prisustvo u industriji zabave.

Cameron Diaz je bila jedno od najprepoznatljivijih lica Holywooda tokom svoje karijere, koja je započela 1994. godine u filmu Maska, u kojem je glumila sa Jimom Carreyjem. Njene uloge u kultnim filmovima poput Vjenčanje mog najboljeg prijatelja, Ima nešto o Mary, Čarlijevi anđeli i naravno, Shrek, učinile su je ikonom romantične komedije i akcionih filmova. Pre nego što se povukla, 2014. godine, poslednji put se pojavila u filmovima The Other Woman, Sex Tape i Annie, gdje je tumačila ulogu gospođice Hanigan.

Pročitaj
zabranjena ljubav

Povratak Cameron Diaz na velika vrata budi nostalgiju kod mnogih, ali i obećava nove, uzbudljive trenutke u njenoj glumačkoj karijeri. Njen povratak u svijet glume podsjeća nas na to koliko je bila i ostala jedna od najsjajnijih zvijezda u Hollywoodu. Za sve fanove koji su čekali da je ponovo vide na ekranu – čekanje je gotovo!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum