Trenutno čitaš
I tebi su omiljene? Donosimo ideje kako nositi farmerke ove jeseni.

I tebi su omiljene? Donosimo ideje kako nositi farmerke ove jeseni.

farmerke, outfit, streetstyle
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Bez obzira na godišnje doba, jedan komad koji se uvijek izdvaja u svakoj garderobi su dobre, stare farmerke. One su sinonim za udobnost, stil i praktičnost, a uz pravu kombinaciju mogu se nositi u bezbroj varijacija – od opuštenih vikend varijanti do elegantnih poslovnih kombinacija.

Danas ćemo ti otkriti nekoliko ključnih ideja kako da nosiš farmerke ove jeseni, bez obzira na vremenske uslove, inspirisane omiljenim modnim kombinacijama modnih influenserki.

Savršen trio: Klasični look koji nikada ne izlazi iz mode

Kombinacija koja nikada ne razočarava – strukirane farmerke ravnog kroja, bijela majica i blejzer u neutralnoj boji. Ovaj klasični trio je savršen za bilo koju priliku, bilo da ideš na posao, na kafu s prijateljima ili imaš nenadani sastanak. Kožne balerinke upotpunjuju ovu kombinaciju, osiguravajući da izgledaš elegantno, a istovremeno osjećaš udobnost tokom cijelog dana.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/amaliemoosgaard

‘Lijeni dani’: Udobnost prije svega

Za one dane kada ti je samo do udobnosti, jednostavna kombinacija bijele majice, širokog džempera u tamnoplavoj boji i udobnih širokih farmerki je pravi izbor. Dodaj omiljene Adidas patike i spremna si za dan. Ovaj opušteni izgled osigurava da ti bude toplo i prijatno.

farmerke, outfit, streetstyle
Intagram/lunaisabellaa

Kada pada kiša: Spremna za vremenske nepogode

Mantil je bezvremenski komad koji te neće iznevjeriti ni u jednom kišnom danu. Uz farmerke i prugastu košulju, dodaj kožne mokasine. Farmerke su zbog svoje guste tkanine savršene za ovakve dane, a mantil će ti pružiti klasičan i elegantan izgled.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/martavidaurreta

Trend za niske djevojke: Farmerke s preklopom

Ako si nižeg rasta, nemoj se bojati nositi farmerke s preklopljenim nogavicama. Ovaj trend pruža super cool izgled, čak i s ravnim cipelama. Kombinuj ih s udobnim vunenim džemperom u sivoj boji, i spremna si za svjež jesenji dan.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/josefinevogt

Viralni komad jeseni: Pelerine su ponovo u modi

Pelerine su jedan od onih komada koji dodaju poseban štih svakom izgledu. Ove jeseni su izuzetno popularne, a mogu se kombinovati s bijelim farmerkama visokog struka i tankim sivim džemperom za savršen opušten, ali sofisticiran izgled.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/alisontoby

Pariški chic: Inspiracija sa ulica Pariza

Parižanke uvijek znaju kako da izgledaju elegantno i chic, a jedna od kombinacija koju obožavamo uključuje karirani blejzer, bijelu košulju i farmerke u stilu 90-ih. Gležnjerice sa šiljatom potpeticom dodaju dozu sofisticiranosti ovom izgledu, a ti ćeš se osjećati kao prava Parižanka.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/livia_auer

Tihi luksuz: Jednostavnost je ključ

Jedan od najjačih trendova i ove jeseni je ‘tihi luksuz’, a sve što ti treba za postizanje ovog izgleda su crni džemper od kašmira ili vune i omiljene farmerke. Šiljaste cipele sa niskom potpeticom savršeno će upotpuniti ovaj minimalni, ali efektan izgled.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/clairerose

Kišni dani i piknici: Spremna za sve prilike

Prošivena trendi jakna, bijela majica i retro patike su kombinacija koja se može nositi i po kiši i na pikniku. Ovaj izgled je praktičan, moderan i može se lako reciklirati za razne prilike.

Pročitaj

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/matildadjerf

Od kancelarije do grada: Fleksibilan stil za sve prilike

Oversize pleteni džemper, široke bijele farmerke i patike u hrabroj boji su savršena kombinacija ako želite preći iz poslovnog u casual stil bez mnogo truda. Ovaj izgled je idealan za dan u kancelariji, ali i za popodnevnu šetnju gradom.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/carlaferrer

Klasični duo boja: Crna i tamnoplava

Crna i tamnoplava su kombinacija boja koju je Yves Saint Laurent obožavao, a ove jeseni je savršen trenutak da isprobaš ovaj stil. Trendi jakna, tamnoplave farmerke i crne Converse patike stvaraju savršeni balans za kišne dane.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/indy.mood

Dupli teksas: Trend koji seuvijek vraća

Ako ste ljubiteljka teksasa, ovaj trend će ti se svidjeti. Kombinacija teksas košulje i farmerki stvara odličan izgled, posebno ako dodaš bijelu majicu za kontrast. Dupli teksas je ponovo u modi i izgleda sjajno u svakodnevnim kombinacijama.

farmerke, outfit, streetstyle
Instagram/leeasy_inparis

Bacitse na istraživanje ormara i kreiraj svoje savršene jesenje kombinacije inspirisane ovim idejama!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum