Trenutno čitaš
Rhode skin je lansirao Barrier Butter, ali šta je zaštitna krema i da li je trebaš dodati svojoj rutini?

Rhode skin je lansirao Barrier Butter, ali šta je zaštitna krema i da li je trebaš dodati svojoj rutini?

rhode barrier butter, zaštitna krema
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Njega kože postaje sve sofisticiranija, a najnoviji dodatak u ovom svijetu je Hailey Bieber sa svojim brendom Rhode Skin. Nedavno je predstavila novi proizvod – Barrier Butter, zaštitna krema koja obećava intenzivnu hidrataciju i jačanje kožne barijere.

Kampanja koju predvodi Claudia Schiffer dodatno je podigla interes, ali da li bi ova krema trebala naći mjesto u tvojoj rutini njege kože?

Šta je zaštitna krema?

Zaštitna krema, kao što joj ime sugeriše, ima ključnu ulogu u zaštiti kože. Funkcija naše kože kao zaštitnog sloja može biti narušena raznim faktorima – pretjeranom njegom, sunčevim zračenjem ili nepovoljnim vremenskim uslovima. Krema poput Barrier Butter pomaže u obnovi i očuvanju kožne barijere, sprječavajući gubitak vlage i štiteći kožu od vanjskih agresora.

Ove kreme obično dolaze u obliku bogatih balzama ili masti, stvarajući okluzivni sloj koji zadržava vlagu. To je posebno važno za one s osjetljivom, suhom ili kožom sklonom crvenilu. Ako tvoja koža pokazuje znakove suhoće, perutanja ili iritacije, zaštitna krema može biti pravi spas.

Koji sastojci su ključni?

Kada biraš zaštitnu kremu, obrati pažnju na njene sastojke. Evo nekoliko ključnih koji bi trebali biti prisutni:

  • Ceramidi – osnovni gradivni blokovi koji drže stanice kože zajedno.
  • Shea puter i biljna ulja – za dubinsku hidrataciju.
  • Cink – poznat po svojim umirujućim svojstvima.
  • Skvalan i pantenol – za obnavljanje i smirenje kože.
  • Petrolatum (vazelin) – kontroverzan, ali efikasan u stvaranju zaštitnog sloja.

Šta je slugging i da li ga trebaš probati?

Trend poznat kao slugging, koji podrazumijeva nanošenje debelog sloja zaštitne kreme ili balzama na kožu prije spavanja, postao je viralan na društvenim mrežama poput TikTok-a. Ideja je da se koža maksimalno hidratizira preko noći, a ujutro bude glatka i mekana. Iako mnogi koriste klasične proizvode poput vazelina, modernije verzije poput Weleda Skin Food ili La Roche-Posay Cicaplast postaju popularne.

Međutim, slugging nije za svakoga. Ako imaš masnu kožu sklonu aknama, ova tehnika može pogoršati situaciju. U tom slučaju, preporučuje se upotreba lakših, nekomedogenih hidratantnih krema.

Kako koristiti zaštitnu kremu?

Zaštitne kreme najbolje djeluju kao završni korak u večernjoj rutini njege kože. Nakon čišćenja i nanošenja seruma ili hidratantne kreme, nanesi zaštitnu kremu da zadržiš sve hranljive sastojke unutar kože i zaštitiš je tokom noći. Na taj način, probudićeš se sa mekanom, hidratiziranom kožom spremnom da se nosi sa svim izazovima dana.

Ako nisi u mogućnosti da isprobaš Rhode proizvode, mnoge druge opcije sličnog sastava dostupne su na tržištu, tako da možeš pronaći onu koja odgovara tvojim potrebama.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum