Trenutno čitaš
Jesen uz TV: Otkrij seriju „Joan“ sa Sophie Turner

Jesen uz TV: Otkrij seriju „Joan“ sa Sophie Turner

joan serija sophie turner

Dok se pripremamo za vrijeme provedeno pod pokrivačem, sa šoljicom omiljenog napitka u jednoj ruci i daljinskim upravljačem u drugoj, vrijeme je da se osvrnemo na najbolje TV serije koje jesen donosi. Na vrhu te liste zasigurno je nova ITV serija „Joan“, koja nam donosi uzbudljivu i ludu istinitu priču o glamuroznoj kriminalki Joan Hannington, a u glavnoj ulozi nastupa talentovana Sophie Turner.

„Joan“ inspiraciju uzima iz stvarnog života Joan Hannington, koja se proslavila kao kradljivica dragulja u Londonu tokom 1980-ih. IMDB sinopsis serije opisuje je kao ženu koja balansira između svoje avanturističke karijere u svijetu kriminala i očajničke borbe da vrati svoju ćerku iz socijalnih službi. U ovoj verziji, Sophie Turner prikazuje vatrenu i beskompromisnu ženu u svojim dvadesetim, koja nosi duboke ožiljke iz prošlosti i pokušava da se nosi sa izazovima života.

joan serija sophie turner
Susie Allnutt/ITV

Prava priča iza „Joan“

Joan Hannington, koja je rođena u Londonu 1957. godine, napustila je dom sa samo 13 godina. Njena priča uključuje brak sa naoružanim pljačkašem, Rayem Paveyjem, koji u seriji postaje Gary. Nakon što je završila u zatvoru zbog korišćenja ukradene čekovne knjižice, Hannington se suočila sa izazovima života u zatvoru, ali se ubrzo upustila u svijet kriminala, gdje je zajedno sa partnerom krala milione funti vrijednog nakita.

Njen život ispunjen luksuzom, brzim automobilima i glamurima 80-ih bio je privlačan, ali i opasan. Hannington je kasnije priznala da su njen brak i stil života bili simbol tog vremena, ali su sa sobom nosili i brojne opasnosti.

Nakon tragične smrti svog muža, Hannington je odlučila da napusti kriminalni svijet i započne novi život. Otvorila je posao renoviranja stambenih zgrada i objavila memoare „Ja sam ono što jesam“. Danas živi na južnoj obali Engleske sa svojim psima, a njen sin Benny je postao reper.

Sophie Turner o ulozi u seriji

Sophie Turner otvorila je vrata svoje duše dok je radila na seriji „Joan“. Tokom snimanja, njen raskid sa Joeom Jonasom postao je javna tema, a ona je ispričala kako joj je uloga pomogla da obradi svoja osjećanja. „Nisam baš dobra u obradi svojih emocija“, priznaje Turner, dodajući da su joj ekipa i glumci bili ogromna podrška u teškim trenucima.

Pročitaj
angelina jolie venecija 2024

Osim Sophie Turner, u seriji igraju Frank Dillane, Kirsty J. Curtis, Gershwyn Eustache Jr, Laura Aikman i mnogi drugi talentovani glumci. Sve epizode serije „Joan“ već su dostupne na od 29. septembra, pa je pravo vrijeme da se upustiš u ovu uzbudljivu priču.

Zato, dok se pripremaš za jesenske večeri, ne zaboravi da dodaš seriju „Joan“ na svoju listu.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum