Trenutno čitaš
“Franšiza” stiže na Max: Kinematografski haos oživljen u novoj HBO seriji!

“Franšiza” stiže na Max: Kinematografski haos oživljen u novoj HBO seriji!

franšiza

Nova HBO Original serija “Franšiza” (The Franchise) dolazi na Max streaming platformu i HBO kanal 7. oktobra, donoseći gledateljima intrigantan uvid u svijet filmske industrije. Premijera serije zakazana je za 21:00 h, a gledatelji će imati priliku zaviriti u komičan, ali i brutalno realan prikaz izazova s kojima se suočava ekipa nepopularne filmske franšize, pokušavajući pronaći svoje mjesto u nepredvidivom i ponekad surovom filmskom svijetu.

“Franšiza” obećava da će rasvijetliti tajni haos koji prati snimanje filmova o superjunacima – od kreativnih nesuglasica do produkcijskih problema i borbe s velikim očekivanjima publike. Serija se ne ustručava prikazati kako industrija koja se temelji na blockbusterima nije uvijek glamurozna, već prečesto ispunjena stresom, frustracijama i haotičnim situacijama koje su daleko od savršenih prikaza na velikom ekranu.

franšiza
HBO

Glumačka postava ove serije obećava izvrsno izvođenje. Himesh Patel, poznat po svom radu u filmovima i serijama poput “Yesterday” i “Don’t Look Up”, vodi ekipu koja uključuje Ayu Cash, poznatu po seriji “The Boys”, Jessicu Hynes, Billyja Magnussena, Lolly Adefope, Darrena Goldsteina, Isaaca Powella, Richarda E. Granta te Daniela Brühla. Ova raznovrsna ekipa glumaca donijeće živopisne i slojevite likove koji će publici pružiti uvid u kompleksnost rada na neuspješnom filmskom projektu.

Serija je rezultat saradnje impresivnog tima izvršnih producenata, među kojima su poznati redatelj Sam Mendes, čija su djela poput “Skyfall” i “1917” redefinirala moderne filmske standarde. Uz njega su Pippa Harris, Nicolas Brown i Julie Pastor za Neal Street Productions, kao i Armando Iannucci, koji stoji iza komedija kao što su “Veep” i “The Thick of It”. Kreator serije, Jon Brown, ne samo da je napisao pilot epizodu, već je i showrunner projekta, osiguravajući kohezivan ton i smjer serije.

Pilot epizodu je režirao Sam Mendes, što obećava vizualno upečatljiv i emocionalno bogat početak serije. Njegova režija će, bez sumnje, unijeti dublje značenje u ovaj pogled na filmsku industriju i njezine često nespretne pokušaje da održi popularnost franšiza u svijetu preplavljenom superherojskim sadržajem.

Pročitaj

“Franšiza” bi mogla biti osvježavajuća satira koja će prikazati kako čak i unutar najmoćnijih industrija, stvari mogu lako poći po zlu. Sa snažnim kreativnim timom i talentovanim glumcima, ova serija će zasigurno privući pažnju svih ljubitelja filmova i televizije, posebno onih koji uživaju u suptilnom humoru i britkoj kritici modernog filmskog pejzaža.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum