Trenutno čitaš
Nike Cortez: Retro klasik koji osvaja jesen 2024.

Nike Cortez: Retro klasik koji osvaja jesen 2024.

nike cortez patike
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Nike Cortez su patike koje zaista ne zahtijevaju uvod. Još od svog debija tokom Olimpijskih igara 1972. godine, ova kultna silueta, dizajnirana od strane legendarnog Billa Bowermana, postala je neizostavan dio ne samo sportskog, već i uličnog stila.

Prepoznatljiv i bezvremenski model osvojio je generacije zaljubljenika u neo-vintage estetiku i uličnu modu. Ukoliko si među njima, Nike ima iznenađenje u vidu nove verzije Corteza u boji “Dark Russet”, koja je savršeno pogodna za jesen.

nike cortez dark russet
Nike

Ova verzija odiše toplinom jeseni zahvaljujući mekoj, čupavoj antilop osnovi, dok su detalji u boji “Flax” diskretno raspoređeni kroz brendiranje jezika i uložaka. Klasičan Nike Swoosh i vezice u boji “Sail” dodaju elegantan kontrast, dok su natpisi na petama u hrabroj “muslin” nijansi usklađeni sa akcentima na srednjem potplatu. Iako tačan datum izlaska još nije poznat, ove patike bi uskoro trebalo da se nađu u maloprodaji, po ceni od oko 100 dolara. Ako razmišljaš o tome da ih dodaš u svoju jesenju kolekciju, sigurno nećeš pogriješiti.

Nike Cortez u svijetu poznatih

Nike Cortez patike su oduvijek bile omiljene među modnim ikonama i poznatim ličnostima. Od Belle Hadid do Dakote Johnson, brojne zvezde su prigrlile ovaj retro model i učinile ga nezaobilaznim u svom svakodnevnom stilu. Nedavno je Gwyneth Paltrow viđena kako šeta ulicama Pariza tokom nedelje mode, noseći klasičan par bijelih Nike Cortez patika sa crnim detaljima. Ove patike, iako prvobitno dizajnirane za stazu, savršeno su se uklopile u njen jednostavan, ali sofisticiran stil.

gwyneth paltrow nike cortez
Splash by Shutterstock)

Baš kao i svaki pametan putnik, Gwyneth je odabrala udoban par patika koje su dovoljno svestrane da se kombinuju sa različitim outfitima. Nije čudo što su Nike Cortez patike popularne među zaljubljenicima u putovanja i gradsku šetnju — one ne samo da obezbeđuju udobnost, već i nude neodoljiv retro šik koji se može lako upariti sa ležernim, ali i elegantnijim komadima garderobe.

Povratak retro patika

I dok su Adidas Samba patike dugo bile neprikosnovene na sceni uličnog stila, sada polako ustupaju mjesto novim favoritima. Adidas SL 72 modeli privlače pažnju, a Onitsuka Tiger’s Mexico 66 je gotovo nemoguće pronaći. Ali, Nike Cortez ostaje vjeran svojoj tituli, vraćajući se u centar pažnje sa svakom sezonom, obično nakon što ih neka poznata ličnost ponese na ulicama. Najnovija ambasadorka ovog kultnog modela je Dakota Johnson, koja je viđena u smeđim Nike Cortez TXT patikama u Njujorku.

dakota johnson nike cortez
Gotham

Dakle, ako želiš da budeš korak ispred ove jeseni i zime, Nike Cortez u novim jesenskim bojama mogao bi biti tvoj savršen izbor. Nije ni čudo što ovi modeli nikada ne izlaze iz mode — sa svakim povratkom donose nešto novo, osvježavajući naš pogled na retro stil.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum