Trenutno čitaš
Emotivna postavka na Vilsonovom šetalištu – simbol podrške

Emotivna postavka na Vilsonovom šetalištu – simbol podrške

postavka

Od juče, Vilsonovo šetalište krasi jedinstvena emotivna postavka koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – grudnjaci pažljivo postavljeni duž staze, prikupljeni u okviru akcije koju je organizovala kompanija Alma Ras, zajedno sa svojim vjernim kupcima.

Ova postavka nije samo vizuelno upečatljiv prizor, već nosi duboku i emotivnu poruku podrške ženama oboljelim od raka dojke. Tokom akcije prikupljeno je preko 2000 grudnjaka – 2000 simbola snage, nade i ljubavi. Oni sada pričaju svoje tihe, ali moćne priče, na ovom sarajevskom šetalištu, podsjećajući nas sve na važnost zajedništva i brige jednih za druge.

Kao kompanija koja većinski zapošljava žene i brine o njima, Alma Ras je uvijek stavljala ženu u središte svog poslovanja. U saradnji s udruženjem Think Pink, nastavili su tu misiju kroz donaciju od 27.000 KM kao potporu ženama koje prolaze ovu borbu. No, ono što ovu kampanju čini posebnijom jeste i učešće kupaca Alma Ras, koji su kroz kupovinu artikala iz linije “Podrška koju volim” i donaciju svojih grudnjaka, postali glas podrške i solidarnosti.

“Danas sam posebno ponosna što smo zajedno sa našim vjernim kupcima i udruženjem Think Pink uspjeli stvoriti ovaj emotivan i vizualno upečatljiv prikaz podrške ženama oboljelim od karcinoma dojke. Ova postavka, koja uključuje preko 2000 grudnjaka koji su donirali upravo naši kupci, simboliše snagu, nadu i ljubav, te služi kao podsjetnik da nijedna žena ne treba biti sama u svojoj borbi. Hvala svima što ste dio ove priče i što zajedno činimo razliku”, riječi su Nermine Kadrić, marketing menadžerice kompanije Alma Ras.

Pročitaj
njega kože

“Kada smo u januaru razgovarali sa menadžmentom kompanije Alma Ras i planirali naše izvanredno partnerstvo ova postavka bila je jedna od aktivnosti za koju smo odmah znali koliko će emocija donijeti kod svake žene i koliko je važna poruka koju šaljemo. S nestrpljenjem smo čekali upravo ovaj dan kada ćemo je pokazati i građanima Sarajeva. Iza svakog od 2000 grudnjaka stoji 2000 žena, priča, emocija, ljubavi, empatije i razumijevanja. Izuzetno smo zahvalni kompaniji Alma Ras na partnerstvu koje traje 365 dana u godini.”, istakla je Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije Think pink – zajedno smo jedno.

Postavka će biti izložena do 15. oktobra, dok će izdvajanje 1 KM iz linije “Podrška koju volim” trajati do kraja godine.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum