Trenutno čitaš
5 pozitivnih stvari koje treba da uradiš svaki dan

5 pozitivnih stvari koje treba da uradiš svaki dan

Živimo u “brzom” vremenu, punom obaveza i u svoj toj frci zaboraviš na sebe. Vrijeme koje posvećuješ sebi za pozitivnu energiju i jačanje mentalnog zdravlja je jako bitno. Znamo da svi mi imamo “loše” periode i da nam se u životu dese i neke ne toliko lijepe stvari, ali upravo naš način kako se nosimo i preživljavamo negativnosti, je ključan.
Pexels

Donosimo ti ultra jednostavne trikove kako možeš svaki dan da budeš srećnija i pozitivnija osoba.

1. Budi sama sebi najveća podrška

Kad kod se naši prijatelji osjećaju loše, odmah se trudimo da ih razvedrimo i oraspoložimo. Ali kad je riječ o nama, često zaboravimo da sami sebe “poguramo” naprijed i povećamo samopouzdanje. Znamo da će zvučati čudno, ali sljedeći put kad se budeš osjećala loše, pričaj sama sebi, glasno, sa onim istim entuzijazmom, energijom, empatijom i pozitivnim riječima koje bi koristila da je u pitanju tvoja najbolja drugarica. Ti to možeš!

Pexels

2. Udijeli kompliment

Jedno istraživanje je pokazalo da osoba koja je primila iskren kompliment osjeća istu sreću i zadovoljstvo kao da je primila poklon. Ne samo da ćeš tu osobu usrećiti, nego ćeš stvoriti krug dobrih vibracija i pozitivne energije koji će i tebi prijati.

Pexels

3. Vježbaj zahvalnost

Zahvalnost pomaže da stvoriš svijet u kojem su ljudi ljubazni i dobri jedni prema drugima. Dok piješ jutarnju kafu, razmisli o stvarima na kojima si zahvalna i srećna što ih imaš. To može biti porodica, ili prijatelj kojem je stalo do tebe. Svaki dan započni sa ovim mislima.

Pexels

4. Odmori od telefona, kompjutera, Interneta

Pročitaj
fokus u svijetu digitalnih ometanja

Prosječna osoba provede dnevno 2 sata na socijalnim mrežama, što znači da 5 godina svog života provodimo listajući News Feed mreža. Sljedeći put kad uhvatiš sebe kako beskonačno skroluješ postove sa mreža, pošalji poruku prijatelju sa kojim se nisi dugo čula, i otiđite na kafu.

Pexels

5. Smij se više

Smijanjem ćeš se odmah osjećati bolje i srećnije, i time ćeš stvoriti pozitivnu auru oko sebe koja će se prenositi i na druge. Čak i ako se ne osjećaš najbolje, smijeh će podstaći lučenje endorfina, dopamine i serotonina, koji će, na kraju, uticati da se osjećaš bolje.

Pexels

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum