Trenutno čitaš
MTV Video Music Awards 2024: Sjaj, vintage haljine i ikonični trenuci

MTV Video Music Awards 2024: Sjaj, vintage haljine i ikonični trenuci

Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

MTV Video Music Awards 2024, okupio je najveće zvijezde današnje muzičke industrije, ali je crveni tepih postao prava pista stila i mode, zahvaljujući ekstravagantnim izgledima i odvažnim modnim izborima. Zvijezde su se nadmetale u kreativnosti, kombinovale vintage glamur sa savremenim trendovima i pružile nezaboravne trenutke.

Sabrina Carpenter, Taylor Swift, Katy Perry i Halsey bile su samo neke od poznatih ličnosti koje su svojim modnim izdanjima ukrale svu pažnju.

Sabrina Carpenter (25), pojavila se na crvenom tepihu u haljini koja je zaustavila dah. Pjevačica hit pjesme “Espresso” izvukla je vintage haljinu Bob Mackie iz arhive, model koji je nekada nosila sama Madonna na dodjeli Oskara 1991. godine. Ova prelijepa bijela haljina sa drapiranim dekolteom i srebrnim perlama oko gornjeg dijela savršeno je upotpunila njenu eleganciju. Delikatna ogrlica iz De Beersa, zajedno sa minđušama i prstenom, dodatno je naglasila njen sofisticirani izgled.

Sabrina-Carpenter-Red-Carpet-mtv video music awards
Matt Baron/BEI/Shutterstock

Njena plava kosa, stilizovana u voluminozne lokne koje evociraju vibracije Marilyn Monroe, bila je djelo frizera Evanieja Frausta, dok je šminkerka Carolina Gonzalez kreirala glamurozan izgled s crvenim usnama i naglašenim trepavicama, čime je Carpenter izgledala kao prava pin-up zvezda.

sabrina-carpenter-2024-vmas-madonna-1991-oscars
Kevin Mazur/Getty; Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty

Taylor Swift nikada ne razočara na crvenom tepihu, a ove godine je otišla korak dalje. Njena pojava u Diorovom stajlingu sa kariranim grudnjakom, suknjom na kopčanje, somotnim vrućim pantalonama i rukavicama odisala je punk estetikom. Swift je zaokružila svoj izgled visokim čizmama Stuart Weitzman do bedara, podsećajući fanove na svoju ikoničnu “Reputation” eru.

I dok je njena garderoba bila tema dana, glamur joj je takođe bio upadljiv – od narandžasto-crvenih usana do dramatičnih smoky eyes sjenki, Taylor je kanalisala estetiku supermodela iz 90-ih, donoseći osvježeni pogled na svoju mračnu “Reputation” fazu.

taylor swift mtv vma 2024
Angela Weiss/AFP/Getty Images

Katy Perry je još jednom dokazala da je majstor dramatičnih modnih trenutaka. Pjevačica “Woman’s World” zabljesnula je u odvažnom ansamblu dizajnera Who Decides War. Njena suknja do poda i grudnjak na jedno rame bili su dizajnirani u stilu dekonstruisanog, mokrog papira, dajući Perry futuristički, pomalo avangardni izgled. Međutim, najzanimljiviji detalj bio je QR kod utisnut na njenim leđima, koji vodi na web stranicu za prednarudžbu njenog nadolazećeg albuma “143”.

Njena kosa, oblikovana u sjajne, gelirane lokne, zaokružila je estetiku, dok je Perry uspela da unese dozu drame i inovacije na crveni tepih.

Katy Perry mtv vma 2024
Getty Images for MTV

Halsey je uspela da probudi nostalgiju na crvenom tepihu, oblačeći vintage Versace haljinu iz 1996. godine koju je originalno nosila Elizabeth Hurley. Ova pripijena crvena haljina sa leopard printom i crnim akcentima bila je prva prilika da se ponovo vidi u javnosti, a Halsey je zasijala u njoj. “Ova haljina je pravo modno čudo”, rekla je Halsey, dok je slavila trenutak u kojem je oživjela dio modnog nasleđa Giannija Versacea.

halsey mtv vma 2024
Andrew Kelly/Reuters

Camila Cabello je svojim iznenadnim povratkom crne kose i vampirskom crnom čipkanom haljinom privukla pažnju obožavatelja. Sa velom prebačenim preko glave, više slojeva ogrlica i dramatičnim šminkom, Cabello je uspela da donese tamniju, misterioznu energiju na crveni tepih.

camila cabello mtv vma 2024
Getty Images

Brazilska pevačica Anitta došla je u smjelom bijelom korsetu sa tilom, evocirajući temu vjenčanja.

anita
Andrew Kelly/Reuters

Chappell Roan za svoju prvu dodjelu VMA nagrada na crvenom tepihu nosila je srednjovjekovni izgled. Odabrala je prozirnu haljinu Y/Project i dramatične duge nokte.

Pročitaj
čarape

Chappell Roan
Jamie McCarthy/WireImage/Getty Images

Tyla

tyla
Andrew Kelly/Reuters

Megan Tree Stallion

megan tree stallion
Matt Baron/BEI/Shutterstock

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz
Getty Images

Suki Waterhouse

Suki Waterhouse
Getty Images

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum