Trenutno čitaš
MTV Video Music Awards 2024: Veče rekorda i novih zvijezda

MTV Video Music Awards 2024: Veče rekorda i novih zvijezda

taylorswift post malone mtv video music awards 2024

MTV Video Music Awards 2024 (VMA) dodjela nagrada okupila je najveća muzička imena, a veče je bila ispunjena i nostalgijom i slavljenjem novih talenata.

Taylor Swift je još jednom dokazala svoj status u muzičkom svijetu, osvojivši rekordnih 30 VMA statua, nadmašivši i legendarne izvođače poput Beyoncé. Ona je postala prvi umetnik koji je pet puta osvojio prestižnu nagradu za Video godine, ovaj put za spot “Fortnight”, u saradnji s Post Maloneom. Ovaj vizuelni spektakl dominirao je nominacijama sa čak 12 pohvala, uključujući i Pjesmu godine, Najbolju saradnju i brojne tehničke kategorije.

Na dodjeli, Swift je emotivno zahvalila fanovima, ekipi, i svom dečku Travisu Kelceu, koji je, kako je rekla, “navijao iz studija” dok su snimali video. Njena posveta obožavaocima, koji su od spota napravili globalni fenomen, bila je jedan od najdirljivijih trenutaka večeri.

Post Malone, koji je pokupio devet nominacija, takođe je dominirao scenom. Njegova saradnja s Morganom Wallenom na hitu “I Had Some Help” bila je u trci za Najbolju saradnju, dok su njegov rad i pjesma “Fortnight” dobili niz tehničkih priznanja.

Jedna od novih zvijezda koja je zasijala je Sabrina Carpenter. Njena pesma “Espresso” osvojila je Pjesmu godine, a njen spektakularan nastup na VMA, inspirisan svemirskom tematikom, bio je jedan od najzapaženijih momenata večeri. U sklopu performansa, Carpenter je priredila pravi svemirski spektakl, poljubivši vanzemaljca i povela grupu astronauta kroz plesnu koreografiju.

Pročitaj

Jedan od najvažnijih trenutaka večeri bila je dodela nagrade Michael Jackson Video Vanguard za Katy Perry. Perry je prihvatila nagradu nakon nezaboravnog nastupa, tokom kojeg je prošla kroz svoje najveće hitove, uključujući “Teenage Dream”, “Firework” i “I Kissed a Girl”. Uz to, predstavila je novi singl “I’m His, He’s Mine” u saradnji s Doechii, koji izlazi 20. septembra. Perry je svoj govor posvetila ranijim danima svoje karijere, ističući da su je MySpace i Warped Tour oblikovali kao umetnicu.

Veče nije bila samo posveta već etabliranim zvijezdama. Chappell Roan, koja je debitovala na VMA, svojim nastupom je unijela dozu srednjovjekovne drame izvodeći “Good Luck, Babe!” u punom oklopu, dok je okružena rasplesanim vitezovima. Roan je takođe osvojila nagradu za Najboljeg novog izvođača.

Uz Roan, mnogi novi izvođači su dobili svoje prve VMA nominacije, uključujući Teddy Swimsa, Bensona Boonea, i Sexyy Red, potvrđujući da VMA-i i dalje služe kao platforma za lansiranje novih muzičkih zvijezda.

Taylor Swift, Katy Perry i Post Malone su dominirali ove godine, ali su i nove nade, poput Sabrine Carpenter i Chappell Roan, pokazale da su spremne da preuzmu tron.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum