Trenutno čitaš
Italijanska elegancija i noir inspiracija u kolekciji Michael Kors za proljeće 2025.

Italijanska elegancija i noir inspiracija u kolekciji Michael Kors za proljeće 2025.

Michael Kors spring 2025
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Michael Kors je još jednom dokazao zašto njegovo ime dominira modnim svijetom više od tri decenije, a nova kolekcija za proljeće 2025. donosi ne samo modnu raskoš već i duboku inspiraciju iz svijeta kinematografije.

Ovaj put, Michael Kors je posegnuo za mračnijom stranom romantike, crpeći inspiraciju iz serije Ripley s Andrewom Scottom, koja je oživjela italijansku obalu kroz noir filter, daleko od sunčanih prizora koje smo navikli da povezujemo s Italijom.

Michael Kors spring 2025
Gilbert Flores//Getty Images

Na mood boardu izložbenog prostora ove kolekcije, pažljivo je postavljena fotografija likova Dickie i Marge, uz crno-bijele pejzaže italijanskih litica. Michael Kors je prokomentarisao kako je serija, iako vizualno tamnija, zadržala svoju romantičnu esenciju. Taj kontrast između svetlosti i tame preplavio je njegovu kolekciju, stvarajući savršenu fuziju rustikalne elegancije i sofisticiranog glamura.

Michael Kors spring 2025
Gilbert Flores//Getty Images

Kolekcija koja slavi zanatstvo i italijanski stil

Michael Kors je u svoju proljećnu kolekciju unio duh italijanskog zanatstva, odajući počast partnerstvu koje traje 35 godina. Svaki komad zrači luksuzom i pažljivo je izrađen, od delikatnih čipkastih haljina do torbi od rafije. Ova italijanska estetika spojena je s njegocim prepoznatljivim stilom – jednostavne linije koje su elegantno krojene za modernu ženu, bilo da je u pitanju poslovni sastanak ili romantično putovanje na italijansku obalu.

U fokusu kolekcije našla se igra između visoke mode i praktičnih, nosivih komada. Tako su se u okviru revije smjenjivali lookovi koji kombinuju grad i selo, otmjenost i opuštenost. Od blejzera sa kaišem i klasičnih sivih flanelskih odijela do maillot kostima inspirisanih 1950-im, svaki detalj priča priču o ženama koje uživaju u luksuzu i eleganciji, bez kompromisa.

Moda za odmor i kancelariju

Za one koji se pitaju kako spojiti poslovni svijet s atmosferom odmora, Michael Kors je odgovorio sa stilom. Trend “kancelarijske sirene” bio je izražen kroz odvažnu kombinaciju mikrošortsa i blejzera, dok su rafija detalji na suknjama i torbama unijeli ljetnu opuštenost u poslovne outfite. Ali tu su i komadi koji su savršeni za dane odmora – raskošni kompleti sa cvjetnim motivima, suknje sa trakama i haljine otvorenih ramena, idealne za šetnju italijanskim gradovima ili uživanje u dolce vita stilu.

Reviju je zatvorila crna haljina s broderie anglaise bandeau detaljem koju je nosila Irina Shayk, vraćajući nas u jednostavnu, a opet raskošnu italijansku romansu. Kao finalni dodir, Kors je svoj noir italijanski svijet zaokružio torbama, šeširima i cipelama ukrašenim rafijom, pojačavajući osjećaj bezvremenog odmora i slobode.

Nije iznenađenje da je revija bila prepuna poznatih lica, od Olivije Wilde do Lindsay Lohan, ali je prava senzacija večeri bila južnokorejska superzvezda Dahyun, koja je debitovala na pisti i izazvala euforiju na društvenim mrežama. Svi su bili očarani kako njenom pojavom, tako i raskošnom kolekcijom koja je utkana u nit između nostalgije i moderne elegancije.

Pročitaj
makeup rutina, ljeto,

Pogledaj i nove kolekcije za proljeće 2025. Alaia i Carrolina Herera.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum