Trenutno čitaš
Vrijedi li pogledati seriju The perfect couple?

Vrijedi li pogledati seriju The perfect couple?

The perfect couple

Serija The perfect couple, adaptirana prema romanu Elin Hilderbrand, donosi intrigantan spoj romanse i misterije u okruženju bogatstva i luksuza. S Nicole Kidman u jednoj od glavnih uloga, ova serija je privukla mnogo pažnje otkako je stigla na Netflix.

Luksuz, ljubav i tragedija na prvi pogled

Radnja serije počinje na idiličnom ostrvu Nantucket, gdje se priprema vjenčanje iz snova. Slika savršene ljubavi i bogatstva uskoro se pretvara u pravu noćnu moru kada na plaži, tokom romantične večeri, dolazi do misteriozne smrti. Veče koje je trebalo završiti ljubavnim zavjetima i proslavom, pretvara se u scenarij za kriminalističku dramu s elementima napetosti i humora.

The perfect couple
Netflix

Serija se odvija u stilu popularnih krimića, ali na luksuznom ostrvu među bogatima, podsjećajući na uspješne serije poput “Velike male laži” i “Bijelog lotosa.” No, dok su ove serije uspjele donijeti svježinu i originalnost, “The perfect couple” se često bori s predvidljivim zapletima i klišeima. Gledatelji se pitaju je li ovo još jedan pokušaj da se ponovi uspjeh sličnih produkcija ili serija ipak donosi nešto novo?

Šarm Nicole Kidman i galerija ekscentričnih likova

Nicole Kidman, kao Greer Garrison Winbury nesumnjivo dominira ekranom. Iako njen lik ima sve osobine koje su je učinile popularnom u ulogama kompleksnih žena, “The perfect couple” joj ne dopušta dovoljno prostora da zasja u punom sjaju. Međutim, Kidman svojom glumom uspijeva unijeti dozu života u lik čiji su motivi često magloviti i nerazjašnjeni.

The perfect couple
Netflix

Uz Kidman, serija nudi galeriju ekscentričnih likova, od nevjerojatno zgodnog mladoženje koji se bori s porodičnim pritiscima, do sumnjivih gostiju vjenčanja, uključujući francusku prijateljicu čiji su postupci zagonetni. Iako ova eklektična grupa ljudi obećava zabavu i napetost, njihova karakterizacija često upada u stereotipe, a motivi djeluju površno. Umjesto suptilnog isprepletanja tragova i zapleta, serija se oslanja na očigledne obrate koji lako gube interes gledalaca.

Pročitaj
EXIT

Ako voliš lagane misterije s naglaskom na luksuz i dramu među bogatima, “The perfect couple” bi ti mogao pružiti nekoliko sati zabave. Međutim, ako tražiš nešto dublje ili originalnije, ova serija možda neće ispuniti očekivanja. Iako zaplet obećava mnogo, ubrzo se otkriva da mu nedostaje dubine i inovativnosti. Scenarij je često razvučen, a dijalozi ponekad djeluju pomalo šablonski.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum