Trenutno čitaš
Stariji filmovi koje rado gledamo na Netflixu (a možda su ti promakli)

Stariji filmovi koje rado gledamo na Netflixu (a možda su ti promakli)

film, netflix, mrs harris goes to paris

Jesenje večeri idealne su za toplu dekicu, šolju čaja i dobar film. Ako si već pretražio/la sve što je novo na Netflixu, možda je vrijeme da se vratiš unazad i otkriješ ili ponovo pogledaš neke starije, ali nezaboravne filmove.

Pripremili smo listu filmova koje možda nisi primetio/la, ali su savršeni za udobne večeri kod kuće!

Mrs. Harris Goes to Paris (2022)

Ova simpatična priča prati udovicu iz Londona koja odlučuje da uštedi novac kako bi otputovala u Pariz i kupila Dior haljinu. Film odiše nostalgijom i pokazuje koliko snovi mogu promijeniti život, čak i kada djeluju nedostižno.

Diorove haljine koje su kreirane za ovaj film su autentične replike iz kolekcija modne kuće Dior iz pedesetih godina!

Think Like a Man (2012) i Think Like a Man Too (2014)

Komedija u kojoj se grupa prijatelja suočava sa svojim ljubavnim životima nakon što žene počnu koristiti savjete iz knjige Stevea Harveyja „Act Like a Lady, Think Like a Man”. Sa duhovitim dijalozima i pregršt romantičnih zavrzlama, ovi filmovi su puni smijeha, ljubavnih preokreta i neodoljivih likova. Drugi dio vodi junake u Las Vegas, gdje lude situacije ne prestaju.

Kevin Hart briljira u ovim filmovima, a mnogi smatraju da je njegov humor jedan od glavnih razloga za uspjeh serijala!

Something New (2006)

Ovaj film istražuje izazove međurasnih romansi kroz priču o uspješnoj poslovnoj ženi koja se zaljubljuje u svog vrtlara, bijelca. Film preispituje očekivanja, ljubavne prepreke i društvene norme, ali na nježan i emotivan način.

“Something New” je hvaljen zbog svoje progresivne teme i autentične hemije između glavnih likova, uz naglasak na izazove sa kojima se suočava moderna žena.

Beyond the Lights (2014)

Ovaj film je emotivna priča o mladoj pop zvijezdi koja, na rubu nervnog sloma, pronalazi ljubav u policajcu koji je spašava. Film govori o cijeni slave, unutrašnjoj borbi i ljubavi koja daje snagu da pronađeš sebe.

Gugu Mbatha-Raw je briljantna u ulozi pop dive, a njena izvedba u pjesmi „Blackbird” ostavila je publiku bez daha.

The Mirror Has Two Faces (1996)

Barbra Streisand i Jeff Bridges glume u ovoj romantičnoj drami o dvoje ljudi koji stupaju u brak iz praktičnih razloga, ali s vremenom otkrivaju pravu ljubav. Ovaj film pruža dozu stare romantične magije.

Barbra Streisand je režirala film, a njena izvedba i hemija sa Jeffom Bridgesom su jedan od razloga zbog kojih ovaj film ostaje omiljen.

About Time (2013)

Ako voliš romantične komedije sa neobičnim obrtom, ovaj film je za tebe. Priča o mladiću koji može putovati kroz vrijeme i koristi tu moć da pronađe ljubav. Osim romantične priče, film istražuje važnost porodice i kako koristiti vrijeme koje nam je dato.

Scena kišnog venčanja između Domhnalla Gleesona i Rachel McAdams postala je jedna od najslavnijih u modernim romantičnim filmovima.

Failure to Launch (2006)

U ovoj romantičnoj komediji, Matthew McConaughey glumi muškarca u tridesetim koji i dalje živi sa roditeljima. Sarah Jessica Parker je unajmljena da ga navede da se osamostali, ali stvari ne idu po planu. Šarmantna, lagana i puna humora.

Zooey Deschanel, koja glumi najbolju prijateljicu glavne junakinje, unosi dodatnu dozu zabave svojim sarkastičnim humorom.

The Intern (2015)

Robert De Niro je 70-godišnjak koji postaje pripravnik u modnoj kompaniji koju vodi Anne Hathaway. Film istražuje prijateljstvo, mentorstvo i kako različite generacije mogu mnogo naučiti jedna od druge.

Ovaj film je pravi “feel-good” klasik i nosi predivnu poruku o vrijednosti rada i međuljudskih odnosa, bez obzira na godine.

Mona Lisa Smile (2003)

Radnja se odvija u konzervativnom ženskom koledžu 1950-ih, gdje nova profesorica umjetnosti (Julia Roberts) izaziva svoje studentkinje da preispitaju tradicionalne uloge žena u društvu. Inspirativan film koji podstiče na razmišljanje o ličnim ciljevima i slobodi izbora.

Ovaj film je često poređen sa „Dead Poets Society“, ali sa naglaskom na žene i ženska prava.

He’s Just Not That Into You (2009)

Ova romantična komedija oslikava moderne ljubavne odnose kroz priče nekoliko parova i samaca u potrazi za ljubavlju. Od neuzvraćenih poruka do složenih emotivnih preokreta, film je prepun trenutaka sa kojima će se mnogi poistovijetiti.

Glumačka ekipa filma je impresivna, sa imenima poput Jennifer Aniston, Ben Affleck i Drew Barrymore.

The Wife (2017)

Joan Castleman (Glenn Close) preispituje svoju ulogu u životu svog supruga pisca koji je dobio Nobelovu nagradu. Film je intiman prikaz žrtve, tuge i složenih odnosa unutar braka.

Glenn Close je za ovu ulogu osvojila Zlatni globus i bila nominovana za Oskara.

Pročitaj

Sense and Sensibility (1995)

Adaptacija klasika Jane Austen prati sestre Dashwood koje, nakon očeve smrti, moraju pronaći način da se snađu u društvu gde je brak jedini izlaz iz siromaštva. Ovaj film je pun romanse, elegancije i predivne scenografije.

Emma Thompson je napisala scenario za ovaj film i za to osvojila Oskara.

The English Patient (1996)

Ep o ljubavi i ratu, „Engleski pacijent” prati sudbinu teže ranjenog pilota u pustinji tokom Drugog svjetskog rata i žene koju je volio. Film je pravi vizuelni spektakl, prepun strasti, drame i tuge.

Film je osvojio čak devet Oskara, uključujući i onaj za najbolji film.

Seven Years in Tibet (1997)

Brad Pitt glumi austrijskog alpinistu koji tokom Drugog svjetskog rata bježi u Tibet, gdje se sprijateljuje sa mladim Dalaj Lamom. Film je inspirisan istinitom pričom i nudi fascinantan pogled na tibetansku kulturu.

Iako je film pretežno snimljen u Argentini, sjajno prikazuje tibetanski pejzaž i kulturu.

Nappily Ever After (2018)

Ova romantična komedija prati Violet, uspješnu ženu koja prolazi kroz emotivno putovanje dok preispituje svoj život, ljubavne izbore i identitet, sve kroz prizmu promjene frizure.

Film je zasnovan na knjizi Trishe R. Thomas i istražuje temu prihvatanja prirodne ljepote i unutrašnje snage.

Our Souls at Night (2017)

Robert Redford i Jane Fonda glume dvoje udovaca koji započinju neobičnu vezu u malom gradu. Film o kasnoj ljubavi, usamljenosti i hrabrosti da se otvore nova poglavlja u životu.

Redford i Fonda su igrali zajedno i u kultnom filmu „Barefoot in the Park“ 1967. godine, a ova romansa donosi nostalgičnu magiju njihovih prethodnih saradnji.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum