Trenutno čitaš
Najbolje italijanske serije na Netflixu

Najbolje italijanske serije na Netflixu

astrological guide for broken hearts, netflix, italijanske serije

Netflix se poslednjih godina istakao kao prava riznica evropskih serija, među kojima italijanske produkcije zauzimaju posebno mjesto. Italijanski serije ne samo da donose autentične priče sa prepoznatljivom mediteranskom atmosferom, već i osvajaju publiku širom svijeta svojim neodoljivim šarmom, dramom i strastima.

Ako si u potrazi za nečim novim i uzbudljivim, predstavljamo ti najbolje italijanske serije koje trenutno možeš gledati na Netflixu.

The Law According to Lidia Poët (2023)

Ova zadivljujuća serija zasnovana je na figuri iz stvarnog života: Lidiji Poet, koja je bila prva žena advokat u Italiji u Torinu u 19. vijeku. Na početku serije, Lidia preuzima slučaj muškarca optuženog za ubistvo jer su njeni honorari jeftiniji od muških advokata. Sve vrijeme je prisiljena da se bori protiv predrasuda i da ide protiv društvenih normi.

An Astrological Guide for Broken Hearts (2021)

Alice je slobodna žena u 30-im godinama koja živi u Torinu, ali se ne osjeća ispunjeno. Ipak, čeka je uzbudljivo putovanje nakon što upozna Tia, neobičnog, ali simpatičnog astrologa koji sugeriše da se odgovori na probleme njene veze mogu pronaći u zvijezdama. Alice je ispočetka skeptična, ali ubrzo koristeći horoskop pokušava da donosi svoje romantične odluke.

Dvije sezone serije prolaze kroz sve znakove zodijaka za svaku epizodu. Serija je snimljena prema istoimenoj knjizi koju je napisala ilvia Zucca.

Summertime (2020)

Dvoje mladih iz vrlo različitih sredina zaljubljuju se tokom ljeta na italijanskoj obali Jadrana. Serija je inspirisana serijalom knjiga Federica Moccia.

U gradu Cesenatico, Summer i Ale su dvije osobe sa suprotnim životnim stilovima. Summer je veoma introvertna mlada žena; ona mrzi ljeto i odlučuje da nađe posao u Grand Hotelu Cesenatico kako bi finansijski podržala svoju majku. Summer ima dva najbolja prijatelja, Sofiju i Edu, i mlađu sestru po imenu Blue. Ale je mladić porijeklom iz Rima koji je poznati motociklista. Uzeo je pauzu od takmičenja sa svojim trkačkim timom na ljeto nakon što ga je opasna trkačka nesreća zamalo ubila. Otac mu je najveća podrška i želi da se vrati trkama kada ljeto završi; međutim, Ale je izgubio interesovanje za trke.

Generation 56K (2021)

“Generacija 56K” je još jedna romantična komedija, ali dolazi s dozom nostalgije. Ona ide naprijed-nazad između 90-ih i sadašnjosti, pokazujući kako su se odnosi postali drugačiji zbog interneta.

Daniel i Matilda se prvi put susreću i zaljubljuju kao tinejdžeri u Napulju, kada se internet još nije pojavio. Zatim, više od 20 godina kasnije, ponovo se susreću putem aplikacije za upoznavanje i pokušavaju shvatiti kako se zaista osjećaju jedno prema drugom. Naslov se odnosi na 56k modem koji se pojavio kasnih 1990-ih.

Pročitaj
Max septembar

Supersex (2024)

Ova Netflix serija zasnovana je na istinitim događajima. Mladić po imenu Rocco Siffredi odrastajući je živio skromnim životom. Ali dok bježi od malog, normalnog života koji je imao, otkriva da postaje jedna od najuspješnijih svjetskih zvijezda zabave za odrasle.

Epizodu po epizodu, njegova prošlost počinje da se raspliće – od njegovog djetinjstva i porodice, do toga kako on gleda na ljubav – i otkriva se početna tačka koja ga je dovela do njegove karijere.

Serija se dotiče tabu tema o kojima se ne govori, poput onoga što znači biti muškarac i kako seksualnost, zabava za odrasle i ljubav koegzistiraju (ili ako mogu).

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum