Trenutno čitaš
5 pravila za očuvanje strasti u dugim vezama

5 pravila za očuvanje strasti u dugim vezama

afrodizijak, strast, veze,

Kada uzbuđenje i strast u dugim vezama počne da blijedi, nije neuobičajeno da se zapitamo kako ponovo oživjeti onu prvobitnu magiju koja nas je spojila sa partnerom. Iako duge veze donose duboku povezanost i stabilnost, često je potrebno malo dodatnog truda da bismo ponovo zapalili vatru strasti koja nas je u početku privukla.

Postoje provjereni savjeti i tehnike koje mogu pomoći da se obnovi uzbuđenje i uživanje u vezi. Od unapređenja komunikacije i pronalaženja pravih kompromisa, do planiranja posebnih trenutaka i rada na samopouzdanju, ključ uspjeha leži u malo kreativnosti i posvećenosti.

afrodizijak
@burimova

Istražili smo savjete stručnjaka kako primijeniti pet jednostavnih pravila koja će nam pomoći da osvježimo svoj seksualni život i ponovo doživimo strast iz prvih dana veze.

Komunikacija

Možda se čini jednostavno, ali komunikacija je ključ za ispunjen seksualni život. Stručnjaci savjetuju razgovor o seksualnim željama kao što parovi razgovaraju o restoranu u kojem žele da večeraju. Otvoreno pričanje o fantazijama, erogenim zonama i stvarima koje volimo ili ne volimo može biti izuzetno uzbudljivo. Tako ćemo stvoriti sigurno okruženje u kojem će sljedeći put biti lakše ostvariti ono što nam se dopada.

Pravilo 7/7/7

Rutina svakodnevnog života, dolazak djece i pretrpani rasporedi mogu ometati kvalitetne trenutke provedene u paru. Preporučuje se pravilo 7/7/7. Šta to znači? Svakih 7 dana planirajte zajednički izlazak, kao što je večera, bioskop ili sportska aktivnost. Svakih 7 nedjelja, provedite noć u novom mjestu, bilo da je to vikendica ili neko mini putovanje. I svakih 7 mjeseci, planirajte pravi odmor od nekoliko dana na destinaciji po izboru.

afrodizijak
@burimova

Pronaći kompromise

U dugim vezama, gdje želje i potrebe oba partnera mogu biti različite, pronalaženje ravnoteže često je ključ uspjeha. Ako partner teži svakodnevnim seksualnim odnosima dok ti preferiraš nedjeljni ritam, važno je otvoreno razgovarati o ovim razlikama i raditi na pronalaženju srednjeg puta koji će zadovoljiti oboje.

Takođe, razmislite o različitim vrstama intimnosti koje možete uvesti u svoj odnos. Ako se ne možete složiti oko učestalosti, možda možete uvesti različite oblike intimnosti, kao što su duži predigra, masaže ili jednostavno fizičko zbližavanje koje ne uključuje seksualni odnos. Ova raznovrsnost može pomoći da se očuva bliskost i zadovoljstvo u vezi, čak i ako ne možete uvijek da se uskladite u pogledu frekvencije odnosa.

afrodizijak
@burimova

Planiranje seksualnih odnosa

Iako spontanost u ljubavi ima svoje čari, planiranje seksualnih odnosa može donijeti neočekivano pozitivne rezultate. Kada unaprijed odrediš vrijeme koje ćeš posvetiti partneru, ne samo da omogućavaš sebi da se emocionalno i mentalno pripremiš za te trenutke, već i smanjiš svakodnevni stres i obaveze koje mogu ometati intimnost. Planiranje može stvoriti uzbuđenje i iščekivanje, jer pruža priliku da se zajedno radujete tom posebnom trenutku, bilo da je riječ o planiranom izlasku ili jednostavno o večernjem trenutku opuštanja.

Pročitaj
kupovina avio karata

Rad na samopouzdanju

Biti seksi ili privlačan ne zavisi od savršenog izgleda, već od samopouzdanja. Kada volimo i osjećamo se dobro u svom tijelu, najprivlačniji smo. Uživanje u seksualnim odnosima bez osjećaja nesigurnosti i bez brige o tome šta partner misli omogućava da u potpunosti uživaš u trenutku. Radi na onome što ti pomaže da se osećaš dobro, bilo da je to sport, upotreba mirisne kreme, smanjenje svjetla ili nošenje seksi donjeg rublja.

Naslovna fotografija: burimova

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum