Trenutno čitaš
Balon suknja kao trend ljeta 2024.

Balon suknja kao trend ljeta 2024.

rosalia balon suknja
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Balon suknja je silueta čija je popularnost naglo porasla posljednjih nedjelja. Ova suknja, koja svojom karakterističnom siluetom podsjeća na mjehur, nudi svjež i hrabar izgled koji je nemoguće ignorisati.

Od početka prošle godine, balon suknja se pojavila na nekolicini pista, poput eksperimentalnije dvoslojne suknje sa bubble porubom u kolekciji Louis Vuitton Cruise 2025.

louis vuitton balon suknja
Louis Vuitton

Međutim, tek ovog ljeta počeli smo viđati balon komade poput globo suknje Palome Wool, koju su nosile i neke poznate ličnosti poput Rosalije.

rosalia balon suknja
Instagram/palomawool

Šta je balon suknja?

Balon suknja, predstavlja suknju sa naborima ili podstavom koja stvara zaobljeni, puniji izgled. Ovaj dizajn daje suknji voluminoznu siluetu koja je istovremeno ženstvena i avanturistička. Balon suknja se pojavila još tokom 1950-ih, ali se vraća u velikom stilu ove sezone, modernizovana za savremeni ukus.

imfashionbabe balon suknja
Instagram/imfashionbabe

Prikazan i na mini i na maxi suknji ili haljini, detalj daje razigran, mladalački efekat svemu što dotakne. Iako se možda sjećamo balon poruba kao trenda iz 2000-ih, to je zapravo trend iz 1980-ih. I kao i svaki trend tokom te decenije, naravno, princeza Diana je bila pionir. Na filmskom festivalu u Cannesu 1987., nosila je mini haljinu sa preuveličanim porubom i sako sa dvostrukim kopčanjem.

princeza diana
Getty images

Balon suknje dolaze u različitim materijalima – od laganih i prozračnih tkanina koje su idealne za ljetne vrućine, do onih sa više strukture, poput tafta ili satena, koje dodaju dramatičnost. Tekstura same suknje daje mogućnost eksperimentisanja sa različitim stilovima i dodacima.

Pročitaj
bebe by dunja sport

balon haljina
Getty images

Ovaj trend donosi dozu nostalgije sa modernim twistom, čineći ga idealnim za one koji žele da se istaknu i unesu zabavu u svoju garderobu. Bilo da se odlučiš za suptilnu varijantu ili hrabar dizajn, balon suknja je ovosezonski must-have koji garantuje da ćeš biti primjećena.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum