Trenutno čitaš
10 najgledanijih filmova na Netflixu: Hitovi koje ne smiješ propustiti

10 najgledanijih filmova na Netflixu: Hitovi koje ne smiješ propustiti

10 najgledanijih filmova na netflixu, red notice, netflix

U svijetu streaming platformi, Netflix je sinonim za uzbudljiv sadržaj i spektakularne filmove koji drže gledaoce prikovanim za ekran. U nastavku donosimo listu 10 najgledanijih filmova na Netflixu koje ne smiješ propustiti. Ovi naslovi su osvojili srca miliona gledalaca širom svijeta, i svaki od njih nudi nešto jedinstveno i nezaboravno.

Ako si u potrazi za filmovima koji će te potpuno uvući u svoje priče i ostaviti bez daha, ova lista najgledanijih filmova na Netflixu je savršen vodič.

1. Red Notice

Kada se spoje akcija, komedija i zvjezdani trio – Dwayne Johnson, Gal Gadot i Ryan Reynolds – rezultat je prava poslastica za gledaoce. “Red Notice” prati priču FBI agenta koji je primoran da se udruži sa poznatim lopovom kako bi uhvatio još opasnijeg kriminalca. Uz spektakularne akcione scene i mnoštvo neočekivanih obrta, nije ni čudo što je ovaj film na vrhu liste najgledanijih.

2. Don’t Look Up

Smještena u našu savremenost, ali sa snažnom dozom satire, ova priča o dva astronoma koji pokušavaju da upozore svijet na nadolazeću kometu koja će uništiti Zemlju, osvaja gledaoce svojim humorom i ozbiljnom porukom. U filmu glume Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence, a njihov humoristički pristup apokalipsi osvojio je publiku i kritiku podjednako.

3. The Adam Project

Šta se dešava kada se čovjek vrati kroz vrijeme i sretne svog mlađeg sebe? Ovaj film pruža savršenu kombinaciju naučne fantastike i emotivne drame. Ryan Reynolds predvodi glumačku ekipu u ovoj dirljivoj, ali i uzbudljivoj avanturi koja istražuje teme porodice, pomirenja i neizbežnosti sudbine.

4. Bird Box

“Bird Box” je film koji je definisao moderni horor. U svijetu gdje misteriozna sila tjera ljude na samoubistvo kada je vide, jedini način za preživljavanje je zatvorenih očiju. Sandra Bullock briljira u ulozi majke koja vodi svoju djecu kroz postapokaliptični svijet, pokušavajući da pronađe sigurno utočište.

 5. Leave the World Behind

Ovaj triler vodi nas kroz priču o dvije porodice koje su primorane da zajedno provedu vrijeme u izolaciji zbog nepoznate prijetnje koja dolazi spolja. Film istražuje teme povjerenja, straha i tenzija koje nastaju kada je opstanak u pitanju. S intrigantnom pričom i odličnom glumačkom postavom, ovaj film je osvojio publiku.

6. The Gray Man

“Gray Man” je akciono-špijunski triler u kojem glavne uloge igraju Ryan Gosling i Chris Evans. Film prati bivšeg CIA agenta koji postaje meta opasnog operativca. Spektakularne akcione scene i intenzivna priča drže gledaoce na ivici stolice od početka do kraja.

7. Damsel

U svijetu fantastike i avanture, “Damsel” donosi osvježavajuću priču o princezi koja odlučuje da preuzme sudbinu u svoje ruke. Smješten u predivan svijet pun zmajeva i viteških borbi, film donosi priču o hrabrosti, nezavisnosti i borbi protiv stereotipa.

8. We Can Be Heroes

Za ljubitelje porodičnih filmova, “We Can Be Heroes” je pravi pogodak. Kada superheroji budu oteti, njihova djeca moraju da preuzmu ulogu spasitelja svijeta. Film kombinuje zabavu, akciju i toplu poruku o timskom radu, što ga čini idealnim izborom za sve uzraste.

Pročitaj
The Umbrella Academy

9. The Mother

Jennifer Lopez je u centru pažnje u ovom akcionom trileru o majci koja mora da zaštiti svoju ćerku od opasnih neprijatelja. “The Mother” je napet film koji istražuje snagu majčinske ljubavi i hrabrosti, dok istovremeno pruža napetu akciju i dirljive trenutke.

10. Glass Onion: A Knives Out Mystery

Na kraju, ali ne manje važno, “Glass Onion: A Knives Out Mystery” donosi nastavak popularnog filma “Knives Out”, sa Danielom Craigom kao detektivom Benoit Blanc-om. Ovaj put, misterija se odvija na luksuznom ostrvu, gdje se ispod površine glamura krije mračna istina. Sa pametnim dijalozima i neočekivanim obrtima, ovaj film je oduševio ljubitelje misterija.

 

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum