Trenutno čitaš
Da li suplementi kolagena zaista djeluju?

Da li suplementi kolagena zaista djeluju?

kolagen
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

U svijetu njege kože, kose i noktiju, kolagen je postao nezaobilazna tema. Njegova uloga u održavanju zdravlja i mladalačkog izgleda kože je neprocjenjiva.

Već od sredine dvadesetih godina našem tijelu postaje sve teže da proizvodi ovaj esencijalni protein, što dovodi do gubitka elastičnosti, čvrstine i sjaja kože. Međutim, iako ne možemo potpuno zaustaviti gubitak kolagena, možemo ga značajno usporiti.

Da li je kolagen vrijedan uzimanja?

kolagen
@the.fashionistas.lifestyle

Ukratko, da! Svakodnevno uzimanje suplementa kolagena može usporiti razgradnju kolagena u tijelu. Klinička ispitivanja su pokazala da morski kolagen može smanjiti razgradnju kolagena za čak 31%. Redovnim uzimanjem u efektivnoj dozi, možemo očekivati puniju, blistaviju i hidriraniju kožu. Suplementi kolagena takođe podstiču proizvodnju hijaluronske kiseline, što dodatno poboljšava hidrataciju kože. S godinama, smanjenje kolagena postaje sve izraženije, što čini suplemente posebno korisnim nakon 40. godine.

Koji je najbolji suplement kolagena?

Nisu svi suplementi kolagena isti. Tipovi 1 i 3 su najvažniji za kožu i kosu—tip 1 čini 80 do 90 odsto proteina u koži, odgovoran za njenu elastičnost i čvrstinu. Da bi tijelo apsorbovalo kolagen, treba uzimati kolagenske peptide ili hidrolizovani kolagen, koji je razgrađen na manje čestice i brže se apsorbuje.

Suplementi kolagena dolaze u različitim oblicima—prah, gel, napitak, kapsule ili tablete. Kolagen tipa 1 se najčešće nalazi u koži, kostima, zubima, tetivama, ligamentima i organima, a obično se ekstrahuje iz morskih ili goveđih izvora.

kolagen
@margauxbtn

Kako odabrati suplement kolagena?

Važno je znati da mnogi suplementi kolagena na tržištu ne pružaju dovoljnu količinu kolagena potrebnu da uspori razgradnju u tijelu. Deset grama je prosječna potrebna količina. Pored toga, trebamo dodatne sastojke kao što su vitamin C, hijaluronska kiselina i ekstrakt grožđa, koji čine suplement kolagena još efikasnijim.

Da li je dobro uzimati kolagen svaki dan?

Da, kolagen treba uzimati svakodnevno za optimalne rezultate. Potrebno je 4-8 nedJelja redovne upotrebe prije nego što primjetimo prve rezultate. Stoga, ako želiš zdravu, blistavu kožu, jake nokte i sjajnu kosu, razmisli o uvođenju kolagen suplementa u svoju dnevnu rutinu.

Najbolji suplementi kolagena:

Kolagen u prahu Novelius Medical HydroCollagen klinički dokazano poboljšava hidriranost, glatkoću i elastičnost kože, poboljšava čvrstoću kose te sprečava nastanak dubokih bora. Kolagenski peptidi u hidrokolagenu stimuliraju fibroblaste na tvorbu novog kolagena, elastina i hijaluronske kiseline u tijelu. Potiče tvorbu svih tipova kolagena u tijelu. Štiti zglobove, kosti i hrskavicu, te održava elastičnost žila.

kolagen

COLLAGENFIX, tečni kolagen za peroralnu primjenu, predstavlja inovaciju u svijetu suplemenata na bazi kolagena zahvaljujući specijalnoj tečnoj formulaciji u monodoznom pakovanju sa bioaktivnim peptidima kolagena (Fortigel) obogaćenih vitaminom C, manganom, bakrom i hijaluronskom kiselinom, čija je efikasnost klinički ispitana.

Pročitaj
neuroscents

kolagen

Sinergija Naticol kolagena i aktivnih sastojaka koja doprinosi poboljšanju elastičnosti i čvrstoće kože, smanjuje vidljivost i pojavu bora, štiti ćelije od oksidativnog stresa, hidrira kožu i pospješuje mladalački izgled. Sagas Rc 20 Collagen Extra 15 000 tečni je dodatak prehrani koji sadrži 15000 mg Naticol® hidrlozovanog morskog kolagena, hijaluronsku kiselinu, elastin MSM (metilsulfonilmetan), koenzim Q10, vitamin C, E, A i D te cink i selen koji dugoročno doprinose ljepoti kože.

kolagen

Naslovna fotografija: the.fashionistas.lifestyle

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum