Trenutno čitaš
Kako vježbati pametnije, a ne teže

Kako vježbati pametnije, a ne teže

vježbe

Smarter, not harder je naš moto posebno kada je riječ o vježbanju. U svijetu gdje svi teže da postignu savršeno tijelo i formu, zašto trošiti sate i sate u teretani kad možemo postići iste rezultate sa manje napora…

Ako želiš da izvučeš maksimum iz svakog minuta vježbanja, pročitaj savjete koje donosimo u nastavku.

jutarnji trening
@pamela_rf

Ostavi telefon sa strane

Ako si u teretani 30 minuta, nećeš maksimalno iskoristiti svoje vrijeme ako stalno provjeravaš telefon. Ostavi telefon i fokusiraj se isključivo na vježbe koje radiš, jer jedino ćeš tako izvući maksimum iz svog treninga.

Izvodi složene vježbe

Bilo koja vježba koja uključuje više mišića je složena vježba, i ovakve vježbe trebaju biti osnova tvog treninga. Ako su tvoji ciljevi zasnovani na snazi, drži se čučnjeva, mrtvih dizanja, veslanja, plankova i potisaka. Ako je tvoj cilj intenzitet i visoka potrošnja kalorija tokom vježbanja, smanji težine za oko 25% od maksimalnog otpora i izvodi dvije od tih vježbi zajedno. Na primer, čučanj s bučicama i potisak iz ramena ili rumunsko mrtvo dizanje i veslanje.

ravan stomak
@pamela_rf

Kontroliši tempo svojih pokreta

Fokusiraj se na kontrolisani tempo izvođenja vježbi. Spuštanje polako u čučanj ili dodavanje pauze na pola puta pri potisku iz ramena će povećati intenzitet bez potrebe za cijelim setom bučica kod kuće ili u teretani.

Mentalno se fokusiraj na svoje mišiće

Ako se fokusiraš na mišić koji treniraš, pomoći ćeš mu da se aktivira i samim tim ćeš postići bolje rezultate.

Upornost je ključ

Čak i ako imaš samo 20 minuta za brzi krug sagorijevanja kalorija kod kuće, to se i dalje računa kao trening i održaće te na pravom putu na duge staze.

jutarnji trening
@pamela_rf

Izoluj mišićne grupe

Ako radiš na povećanju snage i možeš da vježbaš tri ili više dana u nedelji, izdvoji jedan dan za vježbe cijelog tijela, jedan dan za donji dio tijela i jedan dan za gornji deo tijela. Ovo će ti omogućiti dovoljno vremena između vježbi da se mišići oporave tako da svaki trening može biti maksimalno iskorišten! Izolovanje mišića u uzastopnim danima vježbanja će rezultirati nemogućnošću da dođe do povreda zbog neadekvatnog oporavka mišića.

Pročitaj
zdravi odnosi, ljubav, veza

Pametan obrok prije vježbanja

Orašasti plodovi, grčki jogurt ili banana su odlični obroci prije vježbanja koji će ti pomoći da podigneš energiju i izvučeš maksimum iz treninga.

Naslovna fotografija: pamela_rf

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum