Trenutno čitaš
Ova elegantna haljina je hit ljeta u Evropi

Ova elegantna haljina je hit ljeta u Evropi

haljina
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Moda ima nevjerojatnu moć da se iznova vraća i reinterpretira prošlost na nove, uzbudljive načine. Nudeći svježu siluetu i romantično raspoloženje, baskijski trend haljina sa niskim strukom je ove sezone zahvatio Evropu. 

Sa spuštenom siluetom koja ima konstrukciju “V” kroja i grli struk u stilu sličnom korzetu, baskijske haljine preuzimaju klasični dizajn iz viktorijanske ere. Ovaj povratak u prošlost donosi sofisticiranu i ženstvenu estetiku koja odiše elegancijom i profinjenošću. Kombinacija tradicionalnog i modernog stila čini ove haljine savršenim izborom za one koji žele istovremeno izgledati klasično i u trendu.

Instagram/@iliridakrasniqi

Omiljeni stil haljina na evropskim ulicama

Evropske modne ikone brzo su prigrlile ovaj trend, a baskijske haljine sa svojim oblikom pješčanog sata postale su neizostavan dio njihove garderobe. Ovaj trend predstavlja zanimljiv kontrast haljinama visokog struka i ravnim haljinama koje su dugo dominirale modom. Niska linija struka naglašava obline i stvara iluziju produženog torza, što dodatno doprinosi elegantnom izgledu.

Instagram/@lefevrediary

Jedna od najprivlačnijih karakteristika baskijskih haljina je njihova raznovrsnost. Dostupne su u širokom rasponu krojeva, uključujući trendovske dizajne sa halter-neck i tankim bretelama. Ovi stilovi pružaju dodatne mogućnosti za personalizaciju izgleda, bilo da preferiraš nešto suptilno i elegantno ili odvažnije i smjelije.

Instagram/@slipintostyle

Kada su u pitanju boje, baskijske haljine nude bogatstvo izbora. Svježe pastelne nijanse savršene su za ljetne dane, dok bogate čokoladno smeđe i tamnocrvene boje donose toplinu i sofisticiranost za večernje izlaske ili formalne događaje.

Instagram/gabriellaraeg

Za dnevni izgled, kombinuj baskijsku haljinu sa parom modernih espadrila ili sandala na nisku petu i jednostavnim, ali elegantnim nakitom. Za večernji izlazak, biraj visoke potpetice i statement nakit koji će dodatno istaknuti tvoj stil.

Pročitaj
jednosijelni kupaći kostim

Asos

Baskijske haljine sa niskim strukom pružaju beskrajne mogućnosti za stilizaciju i eksperimentisanje. Njihova bezvremenska privlačnost i moderna adaptacija čine ih must-have komadom u garderobi svake modne entuzijastkinje.

Naslovna fotografija: Instagram/gabriellaraeg

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum