Trenutno čitaš
Poznat program Tesla dana na EXIT festivalu

Poznat program Tesla dana na EXIT festivalu

exit
Branding konferencija
Branding konferencija

Na svečanosti potpisivanja protokola EXIT je najavio program nultog festivaskog dana Day 0! U srijedu, 10. jula, Exitova Glavna bina ugostit će šampiona evrovizijske publike Baby Lasagnu, jedne od najvećih umjetnika nove generacije Iniko, popularnog Burak Yetera koji će nastupiti sa jednim od najcjenjenijih pjevača na svijetu Dimash Qudaibergenom.

Njima će se pridružiti i australijska producentkinja Alison Wonderland, kao i pobjednica Pjesme za Evroviziju, Teya Dora. Tom prilikom najveća bina na Petrovaradinskoj tvrđavi dobiće novo ime – Tesla Universe, u čast jednog od najvećih pronalazača u istoriji čovječanstva Nikole Tesle. Njemu u čast, početak ovogodišnje EXIT Starseeds odiseje označiće i specijalni multimedijalni performans Lords of Lightning u okviru ceremonije otvaranja.

Exit
Foto: Exit Promo

DAY 0 LINEUP REVEAL | EXIT STARSEEDS 2024

Sa Petrovaradinske tvrđave Nultog dana EXIT festivala zagrmiće jedan od najvećih hitova 2023. Jericho“, koji donose vodeći umjetnici nove generacije i jedinstveni Starseeds – INIKO! Kao svestrani talentovani kantautori, multiinstrumentalisti i producenti, Iniko su se istakli svojim hit singlovima Caught a BodyMotion, najsvježijim Armor i ranije objavljenom The King’s Affirmation, koja je postala viralna za samo jedan dan, a njihova rastuća fan baza broji gotovo sedam miliona pratitelja samo na Instagramu i TikToku!

exit
Foto: Exit Promo

Na Tesla Universe glavnu binu stiže i Burak Yeter, čije pjesme broje gotovo milijardu strimova samo na YouTubeu! Među njima su Happy“, Tuesday – hit svjetskih razmjera koji je 2017. ušao na listu globalno najšazamovanijih pjesama, i megapopularni remiks My life is going on. Burak deceniju unazad zavređuje internacionalne pohvale i priznanja muzičke industrije, pa se tako našao mjesto i na DJ Mag listi top 100 najboljih DJ-eva svijeta! Još uvijek pamtimo kako je prošle godine rasplesao desetine hiljada fanova ispred Exitove glavne bine, a ovog jula stiže sa moćnim pojačanjem!

Kao specijalni gost pridružuje mu se Dimash Qudaibergen, poznat kao „čovjek od šest oktava” zbog nevjerovatnog raspona glasa, ali i po izvođenju pjesama na čak trinaest različitih jezika, uključujući srpski! Njegov debitantski album dostigao je platinasti status za 37 sekundi, na YouTube kanalu broji gotovo pola milijarde strimova, a nevjerovatna izvođenja pjesama Greshnaya strast”, „Strangeri Ave Mariau show New Wave pogledana su 70 miliona puta!

exit
Foto: Exit Promo

Teslin dan 10. jula pojačava i australijska producentkinja, DJ-ica i kantautorka Alison Wonderland sa svojim projektom Whyte Fang, kojim slušatelje i publiku vješto uvodi dublje u svoj unutrašnji svijet. Autorka popularnih hitova poput High”, „U Don’t Know”, I Want U, Church i Anythingkroz svoj novi alter ego predstavlja nešto drugačiji, mračniji i eksperimentalniji muzički izraz u pjesmama kao što su Deep End”, „333i Scream, koji uz moćne vizuale i animacije predstavlja sveobuhvatno i autentično audio-vizuelno iskustvo.

Nulti dan EXIT festivala osvojiće i nedavno najavljeni, beskompromisni pobjednik u izboru evropske, ali i svjetske evrovizijske publike Baby Lasagna! Pored megahita Rim Tim Tagi Dim, koji se našao u top 5 Global Spotify‘s Viral 50 liste i broji više od 4 miliona pregleda na YouTube-u, Baby Lasagna ima još dvije pjesme Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much i IG BOI, koje će se naći na debi albumu „Demons & Mosquitos“. Prije nego što zakorači na Exitovu najveću binu, nastupiće u svom rodnom gradu Umagu kao jedan od headlinera Sea Star festivala.

Foto: Exit Promo

Pravo sa velike evrovizijske bine stiže i srpska predstavnica Teya Dora, autorka moćne balade Ramonda”! Kantautorka, pijanistkinja, kompozitorka i producentkinja postala je internet fenomen pjesmom Džanum, koja broji 84 miliona strimova na YouTube-u, može se čuti u dva miliona videa kreiranih na Instagramu i TikToku, a zauzela je i četvrto mjesto na globalnoj top-listi najviralnijih pjesama na platformi Spotify! Dobitnica je dijamantske ploče u Turskoj, platinaste u Indiji i niza zlatnih u Evropi, a moćnim glasom i muzičkom svestranošću osvaja srca publike širom Evrope i svijeta.

Foto: Exit Promo

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan, 10. juli, rezervisan za posebni program na Tesla Universe bini.

Pročitaj
squid game 2 sezona

Četvorodnevne ulaznice po promo cijeni od 138 KM i uz uštedu od 40% dostupne su ovde, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po ceni od 69 KM i uštedu od 40%. Ulaznice za nulti festivalski dan Day 0, također su dostupne na svim regularnim prodajnim mjestima.

 

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum