Trenutno čitaš
7 savjeta za sretniju ljubavnu vezu

7 savjeta za sretniju ljubavnu vezu

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Ovi ciljevi koji se lako postavljaju, idealni su za izgradnju veze i unošenje više zabave u vaš odnos. Čini se da su dobri u teoriji, ali obično su toliko teški i ozbiljni, da se osjećaju kao domaća zadaća. Dakle, u vašem je najboljem interesu, stvoriti nekoliko zajedničkih ciljeva kao par, naravno potrudite se oboje da vam prilikom ostvarivanja ciljeva bude i zabavno!

Pexels

Formirajte vašu zajedničku teglu sa porukama

Tegla može da bude super zabavna i inspirativna, ukoliko u nju oboje ubacujete poruke. To ne moraju biti ozbiljne poruke, mogu biti i opuštene, zabavne ili inspirativne poruke kao na primjer “Mazi mi se”, “Zagrli me”, “Hoću sutra duže da spavam” “Večeras ja biram film”, “Vodi me na sladoled” i slično. Vaš jedini zajednički cilj je pokušati unijeti nove aktivnosti i ideje u svoje živote. To je kao što vidite, lakše nego što mislite.

Poljubite se svaki put kada čujete neki vama poznati zvuk

To može biti kada telefon zazvoni, stigne poruka ili tako nešto. Tražite neki okidač, koji se dešava redovno, ali nasumično, to daje bljesak fizičke povezanosti, nešto što nažalost može lako nestati s vremenom. Parovi ponekad zaborave na poljupce i koliko su zapravo važni, ne samo u predigri i prilikom pozdravljanja, nego i tokom dana neobavezno, kad god se ukase prilika. Ljubite se češće!

Zajedničko vrijeme je važno, a neka svako od vas ipak odvoji sat za sebe u danu

Odvojite svako za sebe sat vremena ujutro, popodne ili naveče, zavisi kako vam obaveze dozvoljavaju. Da li ćete u tih sat vremena popiti kafu sa prijateljem, prošetati, čitati knjigu u miru ili ne raditi ništa, ali bitno je da sebi kažeš “Moj sat nije naš zajednički sat”, kaže Robyn Landow, psihologinja iz New Yorka.

Pexels

Igrajte društvene igre

Zajedničko provođenje vremena može podrazumijevati i igranje neke drutvene igre samo vas dvoje, a takmičenje, igra, zabava i smijeh mogu biti idealna prilika da se dodatno povežete, nasmijete, zabavite i uživate u tim trenucima.

Napravite kutiju za primjedbe

Pročitaj
trbušnjaci

Kutija za primjedbe funkcioniše tako, što ćete u nju oboje ubacivati poruke kao na primjer “Ostavio si čarape na podu”, “Izbaci smeće”, “Spusti poklopac od wc šolje”, “Nabavi namirnice za frižider”, “Očisti kadu poslije kupanja”, “Redovno šetaj sa psom”, “Operi suđe iza sebe”, itd. Time ćete izbjeći da jedno drugom stalno nešto prigovarate, poruke u kutiji, će govoriti same za sebe i “krivac” će se vrlo lako pronaći u porukama i to će mu biti zadatak i izazov, da se unaprijedi u tim kućanskim poslovima i obavezama oko porodice i domaćinstva, koje su takođe sastavni dio zajedničkog života.

Pexels

Šaljite jedno drugom poruke

Ne mora biti ništa posebo što ćete poslati jedno drugom, može biti na primjer: “Smiješna priča danas na poslu. Podsjeti me da ti kažem kasnije” ili “Čuo sam jednu super pjesmu podsjetila me upravo na tebe” ili “Jedva čekam da dođem kući da ručamo zajedno”. To ne moraju biti neke mega značajne poruke, ali će partneru/partnerki biti drago, kada primi takvu poruku.

Podijelite jedno s drugim zanimljive anegdote, situacije, pa čak i trivijalne stvari koje se dese tokom dana

Vodite razgovore sa partnerkom/partnerom, ako ste inspirisani nečim što ste čuli, pročitali, gledali ili pomislili. Može to biti dobar članak koji je neko od vas dvoje pročitao, nešto što ste pogledali, čuli u prolazu, od prijatelja, dokumentarac o kojem se priča, film koji stiže u kina, bilo šta što se dnevnom nivou dešava, a što može biti zanimljiva teme za razgovor, koju želite da podijelite međusobno.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum