Trenutno čitaš
6 najljepših bazena na svijetu

6 najljepših bazena na svijetu

Napravili smo popis najljepših bazena koji će zagolicati maštu svim ljubiteljima putovanja. Ništa nije bolje u ljetnim danima od držanja koktela u ruci i kupanja u bazenu.

Nije svaki hotelski bazen napravljen jednako. Najbolji od njih ističu se svojim dizajnom, uzvišenim okruženjem ili ponekad njihovoj sposobnosti da nas još više približe prirodi. Imajući na umu inspiraciju za putovanja po svijetu, napravili smo listu vrhunskih hotelskih bazena.

Foto: afar.com

Južna Afrika

Kada je stogodišnji silos za žito na V&A Waterfront u Cape Townu postao nakon renoviranja hotel Silo, odmah je dobio status jednog od najpoželjnijih luksuznih utočišta u gradu. Tim koji ga je transformisao je britanski arhitekta Thomas Heatherwick i južnoafrička dizajnerka Liz Biden. Ovaj dizajnerski hotel ima 28 individualno dizajniranih apartmana sa pozlaćenim ogledalima, savremenim afričkim umjetničkim djelima i kristalnim lusterima koji lebde iznad samostojećih kada.

Renoviranje je uključivalo dodavanje bazena sa slanom vodom na 11. spratu. Panorama sa bazena u obliku slova T sa staklenim stranama obuhvata planinu Table, vrh Lavlje glave i luku. Teško je zamisliti slikovitije mjesto posebno u toplim ljetnim danima dok plutate na elegantnom prugastom jastuku.

Foto: afar.com

Ostrvo Como Laucala

25 vila na ostrvu Como Laucala, razbacanih po pijesku, vrhovima brda i po vodi na ostrvu na Fidži, utočišta su koja imaju namještaj od prirodnog ratana, slame i drveta, te vlastite privatne bazene. Mjesto koje će najvjerovatnije izmamiti goste iz njihovog luksuznog smještaja je bazen u krugu odmarališta. Dug i linearan, podignuti bazen ima staklenu stijenu na jednom kraju koja pruža pogled na zelenu vegetaciju na području odmarališta i okean iza njega. Ležajevi i kabine, plus bar pored bazena sa ostrvskim koktelima i zdravim sokovima, primamljiva su postavka koja će mamiti goste da se tamo zadrže cijeli dan.

Foto: afar.com

Bali, Indonezija

Smješten sjeverno od Ubuda u selu Keliki, ovaj bazen dizajnirao je arhitekta Bill Bensley iz Bangkoka, koji je imao za cilj da zaštiti okolnu šumu dizajnom. Svaki smještaj je opremljen cvjetnim i grafičkim indonezijskim tekstilom, antikvitetima iz jugoistočne Azije i mini barovima. Taj ekološki osjetljiv etos visokog dizajna nastavlja se u bazenu sa slanom vodom izrađenog od čeličnih ploča.

Foto: afar.com

Meksiko

Svih 105 drvenih kućica na drvetu i vila u One&Only Mandarini, odmaralištu od 82 hektara duž Tihog okeana, imaju privatne bazene okružene masivnim stablima, drvećem sa srebrnim deblom i palmama koje se reflektuju u vodi što daje magičan efekat svemu. Okružen istom grubom topografijom, bazen Alma u odmaralištu lebdi iznad nivoa mora i sastoji se od dva duga konzolna bazena postavljena pod pravim uglom – jedan strši u džunglu, a drugi završava iznad okeana.

Foto: afar.com

Ostrvo Havaji, SAD

Pročitaj
pitanja za parove

Na obali Kona-Kohala ostrva Havaji Four Seasons Resort Hualalai je prostrano ljetovalište sa 249 soba i apartmana, krevetima napravljenim od havajskog tekstila i bambusa, kapcima od tamnog drveta i mermernim kupatilima. Na imanju, King’s Pond nalazi se nešto više od bazena. Gosti se mogu kupati u poluprirodnom bazenu koji je isklesan u stijeni lave s pješčanim dnom.

Foto: afar.com

Santorini, Grčka

Nije neuobičajeno pronaći živopisni bazen ušuškan u višegodišnje popularna odmarališta na litici Santorinija, ali infinity bazen u hotelu Grace izdvaja se svojim upečatljivim dizajnom i promišljenim gostoprimstvom. Dugačak sa geometrijskim oblikom glavni bazen Grace je jedan od najljepših i najvećih u Santoriniju.

Foto: afar.com

 

Izvor: afar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum