Trenutno čitaš
6 najboljih trendova haljina za proljeće/ljeto 2023

6 najboljih trendova haljina za proljeće/ljeto 2023

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Vrijeme za lagane i lepršave haljine je konačno stiglo! Ali koje su haljine, zapravo, najpopularnije za proljeće/ljeto 2023?

Istražili smo koji modeli haljina se najviše traže i kupuju za ovu sezonu toplih dana. Šta ćemo najviše nositi za svakodnevne prilike, poslovne sastanke, svečane događaje, kafu sa prijateljima…

pinterest

Haljine košulje

Skrojena košulja haljina je jednostavan način da se osjećaš udobno. Čak i ako se odlučiš za široku maksi haljinu, a ne za klasičnu siluetu A-kroja, uštirkani ovratnik i prednji dio dugmadi, podižu izgled i daju otmjen izgled. Stoga slobodno odaberi bilo koji stil košulje-haljine koja ti se najviše sviđa – maksi bez rukava, plisirani mini, midi dugih rukava sa izrezima u struku. Svi se uklapaju u ovaj vodeći trend, dajući ti mnoštvo opcija za savršen stil, bilo da imaš poslovni sastanak ili kafu sa prijateljima.

pinterest

Strukirana haljina sa trakom oko struka

Umjesto da stegneš struk kožnim kaišem ili pojasom, zašto se ne odlučiš za haljinu sa podesivim kaišem koji se nalazi unutar haljine? Ovi prilagodljivi stilovi se mogu nositi koliko god želiš ili opušteno, a možeš i vezati trake haljine u slatke mašne ili ih ostaviti da vise za efekt inspirisan resama. Investiraj sada u svestranu haljinu na vezice i zabavi se igrajući se raznim načinima da je vežeš. Ovakva haljina idealna je za šetnju gradom.

pinterest

Mini haljine

Minimalističke promjene uočene su na pisti na revijama Christian Dior, Hermès, Versace i na drugim revijama, ali ono što preovladava je jednostavan i elegantan dizajn. Napomena: Prilikom odabira svoje veličine, imaj na umu da haljina ne treba da bude ni preuska ni preširoka, već da prati liniju tijela.

pinterest

Haljine sa izrezima

Izrezi su popularan trend već nekoliko ljeta, ali ove godine dolazi do porasta haljina sa izrezima na leđima, kukovima, struku i posebno dekolteom. Ako želiš izbalansirati seksipilnost ovog stila sa što više gole kože, odluči se za midi ili maxi haljinu, a ne nikako za mini haljine.

Pročitaj

pinterest

Teksas haljine

Ovog proljeća i ljeta možeš očekivati ​​da ćeš vidjeti teksas svih oblika i veličina – kargo farmerke, korzete, trenč kaput, sve to od teksasa – uključujući i šik haljine. Naši favoriti su oni koji imaju malo više akcenat na overisze, a ne uske siluete, za veću prozračnost u vrućim danima. Ipak, mini i midi haljine sa dugmadima su popularne opcije.

pinterest

Prugaste haljine

Živopisne pruge – horizontalne, vertikalne, dijagonalne i neusklađene kombinacije, jedan su od najzabavnijih trendova koje možeš očekivati ​​ovog proljeća/ljeta. I dok se možeš odlučiti za klasičniju neutralnu, poput crno-bijele ili nijansi plave, to su i dugine nijanse kojima smo najviše uzbuđeni. Prednost ovog trenda je u tome što izdužuje tvoju siluetu. Savjet: Neka dodatni aksesoari budu manje upadljivi i jednobojni.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum