Trenutno čitaš
6 ljetnih trendova boja koje uvijek izgledaju otmjeno

6 ljetnih trendova boja koje uvijek izgledaju otmjeno

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Boja je jedan od najjednostavnijih, ali najupečatljivijih načina da osvježiš svoj izgled. Ako često nosiš neutralne nijanse, odabir neke trendi boje biće upravo ono što će prodrmati tvoju estetiku. Slično tome, ako obično nosiš živopisnu odjeću, neutralizovanje tvoje garderobe potpuno bijelim kompletom može biti prava stvar ako ti je potrebna promjena. Tolika je snaga u bojama, a ljeto je idealno vrijeme za eksperimentisanje.

Ako želiš da osiguraš da će sve boje u koje odlučiš investirati izdržati test vremena, ovo su bezvremenski ljetni trendovi boja. Šta god da se dešava na pistama ili u pop kulturi, ove boje su dokazale da imaju ozbiljnu otpornost.

Crvena

Crvena boja nije uvijek najlakša za kombinovanje s drugim tonovima, ali modni znalci su otkrili način – nositi je od glave do pete. Jarko crvena nijansa paradajza je trenutno pravi način nošenja crvene; funkcioniše sa svim tonovima kože i bojama kose i nikada ne prestaje da izgleda upečatljivo.

Blijedožuta

Da je tihi luksuz boja, apsolutno bi bila blijedožuta. Mnogo prije nego što je postala trendi ova boja je bila osnova u ljetnim ormarima najbolje odjevenih žena. Praktičnija za nošenje iz dana u dan od ultra svijetlih žutih tonova, ova nijansa dobro se slaže s drugim ljetnim bojama ili kao neutralna kada ti zatreba.

Bijela

Ovo je nijansa koja je toliko svojstvena ljetu, da bi bilo pogrešno da je ne spomenemo. Uobičajeno od laganih materijala kao što su lan ili pamuk, neki od najdražih komada u ljetnoj  garderobi su bijeli i možeš ih nositi iz godine u godinu bez i najmanje brige da izgledaju zastarjelo.

Avokado zelena

Iako sama po sebi izgleda sjajno, puderasti tonovi ove zelene boje znače da se lijepo uklapa u boje koje možda ne očekuješ; razmisli o ružičastoj, narandžastoj i plavoj.

Bež

Prije nekoliko godina, bež se možda smatrala previše dosadnom da bi se uključila u ljetne trendove boja, ali, na sreću, plime su se okrenule, a sada bež dobija šik priznanje koje zaslužuje. Svestrana je, nenametljiva, ali pouzdana.

Plava

Često su boje koje nalazimo u prirodi one koje najviše djeluje bezvremenski, a to je svakako slučaj s plavom.  Radosna i šik u isto vrijeme, ovo je još jedna nijansa koja na svima izgleda nevjerovatno.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum