Trenutno čitaš
6 jednostavnih savjeta za stilizovanje spavaće sobe

6 jednostavnih savjeta za stilizovanje spavaće sobe

Definitivno ne moraš da potpuno renoviraš spavaću sobu kako bi ona izgledala stilizovana i bila savršena oaza za odmor.  Ovih šest savjeta za stilizovanje  će u potpunosti transformisati tvoju spavaću sobu.

@theidentitecollective

1. Povećaj broj jastuka.

To je jedan od najlakših i najjeftinijih trikova za uređenje spavaće sobe. Savjetujemo da uložiš novac u visokokvalitetni jastuk za spavanje, a jastuci za uređenje ne moraju biti velika investicija.

2. Dodaj poslužavnik za sitnice na svoj noćni ormarić.

Svake večeri noćni ormarić završi prekriven sa punjačem za telefon, vezicama za kosu, losionom za ruke, minđušama, i oko zilion drugih predmeta. Ali ako je sve lijepo složeno na malom poslužavniku, djelovaće urednije i organizovanije. Ako imaš mali noćni ormarić s ograničenim prostorom na stolu, umjesto toga odluči se za vintage zdjelu.

3. Stilizuj svoj krevet dodatnim prekrivačem.

Prekrivač u podnožju kreveta je siguran način da uneseš različite teksture i uzorke na svoj krevet, i trenutno čini da  soba sjeluje skuplje i promišljenije. Najbolji dio je što ovo čak možeš opravdati kao praktičnu kupovinu, jer u hladnim noćima topla dekica će dobro poslužiti.

4. Ubaci jednostavnu klupicu za sjedenje.

Unošenje klupice za sjedenje u spavaću sobu odmah izgleda luksuzno, ali ne mora biti pretjerano ili skupo. Nekoliko malih otomana ili tapaciranih klupa u podnožju kreveta funkcionišu jednako dobro kao i sjedeća garnitura. To je šik i praktičan način da se iskoristi prostor koji se prečesto pretvara u mrtvi prostor.

5. Udvostruči rasvjetu pored kreveta.

Da, istina je da nikome od nas nisu potrebne ni noćne lampe ni zidne svjetiljke. Međutim, ulaganje u oba može lako biti jedno od najtransformativnijih renovacija koje možeš unijeti u svoju spavaću sobu. Iz perspektive osvjetljenja, možeš mijenjati ambijentalno osvjetljenje (odlično za druženje i postavljanje raspoloženja) i direktno osvjetljenje (odlično za čitanje). To u potpunosti izaziva otmjenu hotelsku atmosferu, ali zapravo ne moraš potrošiti puno novca.

6. Svježe (ili umjetno!) cvijeće je veoma važno.

Cvijeće i biljke čine veliku razliku kada je u pitanju stil. Dodatna visina, boja i tekstura će dodati više interesa tvom noćnom ormariću od bilo kojeg vrhunskog ukrasnog pribora koji postoji.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum