Trenutno čitaš
5 znakova da si intuitivna osoba

5 znakova da si intuitivna osoba

Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

Intuicija je nešto što je izvan svakog rasuđivanja i logike. Naš osjećaj u stomaku, ili unutrašnji glas koji nam govori, da li je nešto ispravno za nas ili ne. U životu nas ne vode uvijek logika i racionalno razmišljanje, mnogo puta u životu će nam pomoći upravo intuicija, taj snažan osjećaj u nama, koji nam poručuje šta je dobro, a šta ne, svi to osjećamo u sebi, samo to trebamo osvijestiti. Često postoje trenuci kada se na neobjašnjiv način, osjećamo skloni nekom određenom izboru, odluci, reakciji, kada nam intuicija govori šta treba da uradimo, kako treba da postupimo, kako treba da se ponašamo, koji pravac da odaberemo, koju odluku da donesemo. U nastavku pročitaj 5 znakova koji će ti otkriti da li si intuitivna osoba.

Foto: Unsplash

Osjećaš vibracije od drugih ljudi

Kad god upoznaš nekog novog, od te osobe osjećaš vibraciju, bilo negativnu ili pozitivnu. Ako od nekog dobiješ pozitivnu vibraciju, možda ćeš se “bez razloga” osjećati dobro u društvu te osobe. Ako dobijaš negativnu vibraciju od neke osobe, možda ćeš osjetiti da ta osoba nije dobra za tebe, vidjećeš da te možda laže, obmanjuje ili da ti ne želi dobro.

Osetljiva si osoba

Imaš sposobnost da odmah primijetiš i osjetiš tuđe emocije. U stanju si da brzo primijetiš, kako se osjećaju ljudi, osjećaš njihove energije. Senzibilna si i emotivna osoba, osjećaš ljude oko sebe.

Unsplash

Dobijaš neke iznenadne poruke ili znakove

Kad god intuicija pokušava komunicirati s tobom, možda ćeš u svom okruženju upratiti znakove ili poruke, koje ti poručuje intuicija. Bilo to u situaciji dok šetaš do posla, u restoranu ili u teretani. Intuicija je ta, koja pokušava nešto da ti kaže.

Imaš živopisne snove

Pročitaj
Little Cottage Dream

Često imaš neobične, živopisne, bogate snove kojih se jasno sjećaš nakon buđenja. Ponekad ti se može činiti da se stvar, situacija, doživljaj koji doživiš u snovima obistinio i možda se zbog toga osjećaš čudno.

Unsplash

Osjećaš se povezano s prirodom

Dok smo u zatvorenom prostoru, na poslu ili u svom domu, postoji mnogo stvari koje nam mogu odvratiti pažnju poput buke, glasova, zvukova, gužve, stresa i utopiti glas intuicije. Ako si intuitivna osoba, kada si okružen/a prirodom, možda ćeš se osjećati izuzetno kreativno, slobodno, inspirativno, entuzijastično, te će intuicija i unutrašnji glas postajati sve jači, jer nema distrakcija u okruženju, stresa i gužve.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum