Trenutno čitaš
5 vrsta farmerki koje će biti popularne u 2023.

5 vrsta farmerki koje će biti popularne u 2023.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

One su temelj naše garderobe i najdemokratičniji odjevni predmet modne industrije – farmerke! One bi mogle biti osnovni proizvod koji nadilazi godišnja doba, ali postoje određeni stilovi trapera čija je popularnost rasla i padala, i mijenjaju se kako se mijenjaju ukusi i zahtjevi.

Dakle, na šta bismo trebale paziti da bi dugovječnost naših farmerki bila daleko duža od ove godine? Totalni teksas izgled u klasičnoj plavoj i u tonalnim bojama uvijek će biti moderan – kažu modni stručnjaci.

@MODEDAMOUR

Takođe i visoki struk u stilu 90-ih, pune dužine, ravne nogavice. Ali na kraju, crni trapper je veoma prisutan u mnogim kolekcijama, odražavajući ovosezonsku promjenu klasične nijanse.

Evo koje vrste farmerki će biti popularne u 2023.

Farmerke ravnih nogavica iz 90 – ih godina

Ovaj kultni kroj ravnih nogavica iz 90-ih se snažno vratio ove sezone, izdužujući liniju tijela. Omiljene su modnim urednicima širom svijeta, izgledaju sjajno sa svime, od bijelih majica do lijepih bluza od organze.

Foto: THE STYLE STALKER

Crni teksas

Možda nisu najpopularnije, ali crne farmerke širokih nogavica će se nositi ove sezone. Obično se nose uz šiljaste gležnjače ili zdepaste Chelsea, idealne su za balansiranje širokih silueta i daju elegantan štih.

popularne vrste farmerki
Foto: THE STYLE STALKER

Tonski blues

Godinama se dvostruki traper karakterisao kao izrazito “loš ukus”, ali iteracija iz 2023. je manje Britney i Justin iz otprilike 1995. i više je šik uličnog stila. Ovaj trend se odnosi na prihvatanje klasičnog, pravo-plavog pranja i uparivanje sa sličnim tonovima.

Pročitaj

popularne vrste farmerki
Foto: THE STYLE STALKER

Vrećasti jeans

Jednostavno se ne može pobjeći od činjenice da su piste za 2023. progovorile i da su široke farmerke opet must have. Bilo da ih nosiš s visokim strukom i širokim nogavicama ili ultraniskim strukom, sada ćeš na tržištu pronaći mnogo više pari ovog opuštenog kroja nego bilo kojeg skinny.

popularne vrste farmerki
Foto: THE STYLE STALKER

Široke nogavice

Ako tražiš farmerke koje izbjegavaju sve trendove i fokusiraju se samo na kroj, ne traži dalje od zvonastih ili širokih farmerki. Za razliku od skraćenih farmerki koje se zaustavljaju na gležnju, duge široke nogavice super idu s gotovo bilo kojom potpeticom, stvarajući efekat produženja nogu koji nikada ne izlazi iz mode.

popularne vrste farmerki
Foto: @WALKINWONDERLAND

Izvor: whowhatwear.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum