Trenutno čitaš
5 lakih koraka za savršen visoki rep

5 lakih koraka za savršen visoki rep

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Koliko puta si napravila visoki rep, koji je nakon nekog vremena jednostavno odolio zakonu gravitacije? Znamo da si sve pokušala, ali jednostavno izgleda da je nemoguće postići taj savršeni visoki rep kao Ariana Grande. Ultra ti otkriva, kako da u 5 koraka postigneš savršen (i trajan) visoki rep.

visoki rep
Foto:TAYLOR HILL/GETTY IMAGES
Prvi korak

Kao prvo, u zavisnosti kakav rep želiš, trebaće ti gel, vosak ili lak za kosu, kako bi sve ostalo na svom mjestu. Ako želiš neuredniji izgled, onda nema potrebe da koristiš bilo kakav proizvod.

visoki rep
Foto: Getty Images
Drugi korak

Treba ti prilično čvrsta četka za kosu, kako bi bez problema svi pramenovi bili na mjestu. Za odličan rezultat možeš da se češljaš “naglavačke”, tako što ćeš svu kosu četkati prema vrhu glave.

Treći korak

Jednom kada si počešljala kosu prema vrhu glave i stavila proizvod za kosu, skupi svu kosu, potrudi se da bude dovoljno čvrsta i da bude savršeno centrirana.

visoki rep
Instagram / @justinemarjan
Četvrti korak 

Sada uzmi gumicu za kosu i “učvrsti ga”. Nemoj da koristiš gumice ili držače za rep sa metalnom kopčom, jer oštećuju kosu.

Peti korak

Sada je vrijeme da ukrasiš rep (ako želiš). To može da bude šnala, ili čak umjetna pletenica ili neka vrpca u boji, koju možeš da iskoristiš da “kamufilraš” držač za rep (gumicu). Rep možeš da omotaš jednim pramenom kose, možeš da ga uviješ, ali možeš i da ga izravnaš.

Pročitaj

 

Izvor: womenshealthmag.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum