Trenutno čitaš
5 jesenjih modnih trendova o kojima se priča

5 jesenjih modnih trendova o kojima se priča

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Još uvijek uživamo u septembarskom suncu i lijepom vremenu, ali kada je u pitanju otkrivanje jesenjih modnih trendova, ništa nije prerano. Ako ostavimo vremesku prognozu na stranu, pomisao na modu u novoj sezoni zapravo je jedna od najuzbudljivijih stvari u vezi s dolaskom hladnijih mjeseci.

Ako te zanima koji trendovi će vladati u narednoj sezoni nastavi da čitaš, Ovo su ključne stvari za modnu jesenju pripremu.

PEPLUM

Peplum se službeno vratio na modnu mapu i bilo bi mudro da ne zanemariš ovaj trend. Stvarajući prekrasnu siluetu, tradicionalni oblik peplum komadi su laskavi i odličan način da dotjeraš inače nenametljiviji izgled.

Foto: Getty Images

CVIJEĆE

Mnogi od nas vole cveće koje dolazi, ali ove sezone svijeće je jesenja osnova detalja. Cvjetovi raspoloženijih nijansi zauzimaju središnje mjesto na AW23 pistama. Bilo da se radi o jednom cvijetu ili nekoliko, to je zagarantovan način da uljepšate modno izdanje u hladnijim danima.

Foto: Getty Images

PUTER ŽUTA BOJA

Malo suptilniji, ali ništa manje lijep trend boja koja se pojavila na modnim pistama i uspostavila novi trend. Nošena od glave do pete često je odraz trenda “tihog luksuza”, jer odiše suptilnom elegancijom.

Foto: Getty Images

BACK TO SCHOOL

Školska moda – odnosno košulje i kravate – jedna je od tema koje se najčešće ponavljaju na pistama AW23.

Pročitaj
teorija crnih noktiju

Foto: Getty Images

TIHI LUKSUZ

U suštini suprotno od blistavih prikaza i trenutno prepoznatljivih dizajnerskih printova, ovdje se radi o umjetnosti suptilnosti. Od bezvremenskih prsluka do blejzera, pa čak i jednostavno dobro krojenih farmerki, tihi luksuz će biti jedan od najmudrijih trendova koji će vladati sljedeće sezone zahvaljujući svojoj bezvremenskoj dugovječnosti.

Foto: Getty Images

 

Izvor: glamourmagazine.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum