Trenutno čitaš
5 jednostavnih koraka za postizanje nude makeup izgleda

5 jednostavnih koraka za postizanje nude makeup izgleda

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Nude makeup lookovi su kategorija za sebe. Ovisno o izvedbi, potpuno nude trenutak može biti minimalistički ili potpuno luksuzan, pri čemu su oba pristupa postignuta korištenjem promišljeno primijenjenih neutralnih nijansi. Od prirodne šminke do latte izgleda, nude estetika obuhvata široku paletu.

Uz pomoć nekih od glavnih trendova na društvenim mrežama – nude makeup je praktično sveprisutan.

Nude šminka je najbolji način da poboljšaš svoju prirodnu ljepotu, ali nije riječ o strogim pravilima. Slobodno eksperimentiši s različitim nijansama i tehnikama da otkriješ šta ti najbolje odgovara. Na kraju krajeva, sve je u uživanju u procesu i slavljenju jedinstvenih karakteristika.

Evo pet jednostavnih koraka za postizanje ultimativnog nude izgleda šminke.

Prvi korak: Napravi besprijekornu bazu

Iako nisu svi trenuci nude šminke minimalni po prirodi, dobro njegovana koža omogućava odabranim proizvodima da djeluju i pruža priliku da se i tvoja prirodna koža pokaže. Priprema kože je važna za bilo koji nude izgled, jer je koža u fokusu. Radi se o stvaranju besprijekornog tena sa suptilnim poboljšanjima koja omogućavaju da tvoje najbolje osobine zablistaju.

Drugi korak: Odaberi pokrivenost

Kada je u pitanju prekrivanje tena, tekstura definiše izgled. Postoje neki izbori za završnu obradu kože: mat, prirodni mat, dewy, “staklena” koža, vlažna koža i slično. Odluka koju estetiku želiš diktiraće finiš, sa blistavošću i svjetlucavim završnim obradama za osunčan izgled i mat za glamurozan izgled.

Treći korak: Highlighter i kontura

Nude šminka je stvaranje dimenzije. Kada je baza navlažena, zaštićena i usavršena, vrijeme je za dodavanje uglova. Završi bilo koji nude izgled s naznakom strukture, bilo da je to kroz konturu ili bronzer. Poenta je u korištenju suptilnog kontrasta za poboljšanje postojećih osobina, omogućavajući prirodnoj ljepoti da zablista. Nakon konture, dodaj higlighter da dodaš svjetlo na područja kao što su jagodice, most nosa i kupidonov luk iznad usana za definisanu skulpturu lica.

Četvrti korak: Definiši oči

Kada se naglašava nude izgled šminke, šminka očiju zahtijeva dubinu i suptilan intenzitet. Definiši oči nanošenjem neutralnih sjenila u nijansama poput tamnocrvene, bež i nježno smeđe. Nabor na kapcima definiši u malo tamnijoj nijansi, a naglasi unutrašnje uglove očiju svjetlucavom sjenom u boji  šampanjca. Žućkasto smeđe, karamela, čokoladne i kakao boje su pogodne, sve zavisi od tona kože. Fokusiraj se na čvrstu liniju olovke za oči, nanoseći je blizu trepavica i duž gornje vodene linije za iluziju punijih trepavica. Završite slojem (ili nekoliko) maskare.

Korak peti: Definiši usne

Odaberi nude ruž u željenoj završnici (mat, visoki sjaj ili svjetlucavi) koji ima podtonove koji se dobro poklapaju s tvojim tenom. Olovkom za usne definiši rub usana tako što ćeš blago precrtati usne za puniji izgled.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum