Trenutno čitaš
3 ideje za veganski obrok pun proteina

3 ideje za veganski obrok pun proteina

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Postoji veliki broj opcija za vegane, neke su komplikovanije od drugih, ali zašto ne iskoristiti jednostavne, relativno brze i u većini slučajeva zdrave ideje za veganski obrok. Donosimo tri veganska recepta, koji čekaju da ih probaš!

Foto: pexels
Sendvič sa humusom i povrćem

Prepun proteina i veoma sočan veganski sendvič, kojem ćemo se uvijek vraćati nudi obilje teksture, okusa, proteina i veoma je jednostavan za pripremu.

Sastojci:

Paradajz

Avokado

Crveni luk

Krastavac

Klice

Humus – koristite kupljeni u trgovini ili napravite ovaj domaći humus

Omiljeni hljeb

Mineralna so

Mljeveni biber

Priprema:

Ako voliš tostirani hljeb, započni pripremu tostiranjem. Na obje kriške hljeba namazati sloj humusa, poredati sve sastojke, posuti začinima obje kriške hljeba, prepoloviti sendvič na pola i uživati u zdravim zalogajima. Jednostavno, ukusno i spremno za nekoliko minuta!

Proljetna salata

Malo sjeckanja i miješanja, lagana priprema i izdašna salata je spremna!

Foto: pexels
Sastojci:

3/4 šolje suve isprane kvinoje

1 ½ šolje balsamik tofua

1 ½ šolje parene ili blanširane boranije (isječeno)

1 ½ šolje prepolovljenih jagoda

1 šolja tanko isečenih rotkvica

4 šolje zelenila po želji (špinat, blitva)

½ šolje balzamičnog preliva po izboru

Priprema:

Kuhati kvinoju prema uputstvu na pakovanju. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Pomiješati sve preostale sastojke u velikoj posudi da se sjedine. Servirati!

Rezanci sa tahini sosom i povrćem

Ljepota je u jednostavnosti. Rezanci u povrću I tahini sosu idealan su veganski obrok.

Foto: pexels
Sastojci:

100 grama heljdinih rezanaca

100 grama tikvica

100 grama šargarepe

Pročitaj

Sos

2 kašike tahini putera

2 kašike soja sosa ili tamari

1 kašika začinjenog pirinčanog sirćeta

1 češanj belog luka (mljevenog)

1 kašičica svežeg mljevenog đumbira

1/4 kašičice crvene paprike

¼ do ½ šolje vode

Priprema:

Skuvati rezance prema uputstvu sa pakovanja. Tikvice i šargarepu tanko narežite. Stavite u posudu zajedno sa kuhanim rezancima, ostavite malo vode od rezanaca za umak.

U posebnoj posudi umutiti sastojke za sos. Dodajte toliko vode da se sos razrijedi tako da obloži rezance.

U sos dodati rezanca, tikvice i šargarepu. Preko sipati sjemenke susama, korijander i čili papričicu u prahu.

Izvor: wellandgood.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum