Trenutno čitaš
12 jednostavnih pravila po kojima žive sretni parovi

12 jednostavnih pravila po kojima žive sretni parovi

Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

Mnogi od nas odgajani su da vjeruju u bajkovitu vrstu prave ljubavi, te da je ona ključni sastojak potreban da bi veza trajala. Međutim, to nije posve tačno.

Odnosi su poput souffléa – postoji mnogo sastojaka i koraka, koje treba preduzeti kako odnosi ne bi propali. Ljubav je samo jedan od mnogih važnih sastojaka, koji su potrebni za sretne veze.

Unsplash

Ispostavilo se da zdravi odnosi zahtijevaju više od same ljubavi, da bi stvarno funkcionisali. Potrebne su vrijednosti kao što su poštovanje, kompromis i povjerenje, da spomenemo samo neke, kako bi to potrajalo.

Zdravi odnosi izgrađeni su na povjerenju, slobodi, kompromisu, saosjećanju, empatiji i poštovanju. Jednom kada su ti temelji postavljeni i čvrsti, ljubav će prirodno sjesti na vrh. Cilj je osjećati se intelektualno, emocionalno i duhovno zdravim u vezi punoj ljubavi.

Unsplash

Evo 12 jednostavnih pravila po kojima žive sretni parovi:

Ako te netko istinski voli i poštuje, svaki dan će ti to pokazivati ​​

Nikada neće biti mjesta za preispitivanje faktora ljubavi ili poštovanja, to će doći prirodno i tako ćete se nedvojbeno osjećati sigurno u toj ljubavi.

Ako neko stvarno želi biti s tobom, biće s tobom

Partner/partnerka neće dopustiti da te njihova nesigurnost sruši ili uništi tvoju sreću ili emocionalno blagostanje.

Fizička privrženost je važna, ali ne definiše predanost

Stati zajedno u teškim vremenima i biti tu jedni za druge u mračnim vremenima, ono je što definiše predanost.

Foto: unsplash

Uspješne veze zahtijevaju naporan rad svaki dan, posebno za sebe

I ti i tvoj partner/partnerka morate biti spremni proći kroz teške periode, i na kraju, morate biti spremni pomoći zajedno jedno drugome u rastu, napretku i razvoju.

Ljubav nije uvijek ono što smo mislili da će biti

Međutim, s jednakim doprinosom s obje strane, možete učiniti ono što želite. Zajedničko zalaganje, trud, rad i podrška je ključna.

Uspješne veze zahtijevaju naporan rad obje osobe

Taj rad na vezi zahtijeva strpljenje, povjerenje, žrtvu, kompromis, razumijevanje, saosjećanje i iznad svega poštovanje, da bi na kraju uspjelo.

Foto: unsplash

Ne možeš promijeniti ljude

Naučiš ih voljeti zbog svega što jesu, uključujući sve njihove nesigurnosti i mane. Biće stvari koje će te sigurno iritirati do srži, ali ako ih istinski voliš, naučićeš kako ih sve prihvatiti, ali mi ne možemo nekoga mijenjati.

Biti 100% svoj/svoja je jedini način da istinski iskusiš slobodu

Ako učiniš nešto neugodno pred svojim partnerom, nikada se nećete osjećati glupo ili nedostojno. Kada si u smislenoj vezi, tvoj partner/partnerka čini da se osjećaš sigurno, samopouzdano i ako se ikada osjećaš potišteno, oni čine sve što je u njihovoj moći da se ti osjećaš bolje.

Pročitaj

Važno je provoditi vrijeme odvojeno

Razdvojeno vrijeme ne slabi vezu, zapravo je jača. Nema mjesta sumnji, jer ste oboje jasni što osjećate jedno prema drugome. Zajedničko vrijeme je važno ili odvojeno vrijeme provedeno kada se bavimo svojim vlastitim hobijima, aktivnostima koje nas čine srećnim je ključno za srećnu vezu.

Foto: unsplash

Svađe su prirodni dio odnosa

Prirodno je i zdravo imati argumente, stvari ne mogu uvijek biti savršene. Kad ste u značajnoj i zreloj vezi, svađe se rješavaju na zreo način i na kraju vas to zbližava, tražite zajednička rješenja kroz rasprave i komunicirajte, nemojte stvari držati pod tepihom.

Čovjek ne odlazi kada postane teško u vezi

Poštuješ sebe i obavezu koju preuzimaš s tom osobom i rješavate zajedno šta god to bilo, nikad ne odustajući jedno od drugog.

Osjećate se potpuno zadovoljni svojim izborom partnera

Kada je temelj veze čvrst i kada postoji uzajamno poštovanje, osjećate se ispunjeno. Nema potrebe ići tražiti nešto ili nekoga ‘boljeg’. Srećna si osoba i pravi partner/partnerka te usrećuje.

Izvor: yourtango.com

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum