Trenutno čitaš
11 mini serija koje možeš gledati na Netflixu

11 mini serija koje možeš gledati na Netflixu

Netflix

Netflix u svojoj kolekciji nudi mnogo sjajnih mini serija, koje možeš pogledati od početka do kraja za samo nekoliko dana. Ili, nemojmo se lagati, jedan vikend.

Mini serije, koje se nazivaju i ograničenim serijama, postale su popularne u posljednjih desetak godina. Zapravo, kategorija Emmy-ja postala je kraljevska bitka između nekih od najcjenjenijih serija godine. Ako si u potrazi za sjajnim, ali relativno brzim gledanjem, evo najboljih mini serija na Netflixu za bindžovanje tokom vikenda.

Bodyguard

Politika, terorizam i PTSP sukobljavaju se u ovom napetom trileru. David Budd (Richard Madden) je vojni veteran koji sada služi kao policijski narednik u Londonu. Nakon što je osujetio bombaša samoubicu, promovisan je kao službenik za zaštitu ministarke unutrašnjih poslova Julije Montague (Keeley Hawes).

Budd mrzi njene stavove, koji uključuju favorizovanje vladinog nadzora privatnih podataka i nastavak intervencije u Afganistanu. Ipak, dijele fizičku hemiju koju on ne može zanemariti. Kada je Montague na meti još jednog terorističkog napada, Budd otkriva dublju zavjeru unutar vlade i policija je u igri.

Queen Charlotte

Sa 17 godina, Charlotte je obećana da će se udati za britanskog kralja Georgea III. I nije previše sretna zbog situacije… u početku. George ispada da je zgodan i ljubazan, ali nakon vjenčanja, čini se da postaje potpuno druga osoba. Charlotte ostaje uglavnom sama kako bi se snašla u svom novom životu kao kraljica Engleske.

Beef

Ova miniserija je jedna divlja vožnja koja će te ostaviti da se smiješ, zgražavaš i razmišljaš. Ali Wong i Steven Yeun su električni, zajedno i odvojeno, kao dvoje stanovnika predgrađa koji stvaraju toksičnu vezu nakon incidenta na cesti. To eskalira u sveopštu svađu, do te mjere da uništavaju svoje živote.

Beef je kao naličje romantične komedije; umjesto da se zaljube na prvi pogled, Wong i Yeun se mrze na prvi pogled. Koristeći vrlo crni humor i gorku duhovitost, kreator Lee Sung Jin istražuje mentalno zdravlje, pritisak za uspjehom, klasne razlike i azijsko-američka iskustva.

The Queen’s Gambit

Šah je ponovo postao trendi zahvaljujući ovoj ograničenoj seriji u kojoj glumi Anya Taylor-Joy (Emma) kao šahovsko čudo, inače siroče odlučno da postane najbolji igrač na svijetu. Smještena u 1950-e i ’60-e, priča prati Beth Harmon.

Ali kako se Beth penje na vrh svijeta šaha, pobjeđujući najbolje rangirane igrače i osvajajući titule, ona postaje sve više ovisna o drogama i alkoholu. Njena ovisnost prijeti da poremeti njen teško stečeni uspjeh i raznese njenu želju da pobijedi sovjetskog svjetskog prvaka.

From scratch

Zoë Saldaña glumi u ograničenoj seriji From Scratch iz 2022. Serija prati Amy Wheeler, američku studenticu u Italiji, koja se zaljubljuje u italijanskog kuhara. Međutim, njihovu romansu narušavaju neočekivani zdravstveni problemi koji ih zbližavaju.

From Scratch se uzdiže zahvaljujući Saldaninom šarmantnom, samopouzdanom radu i hemiji sa kolegom Eugeniom Mastrandreom. Sa prelijepim talijanskim prizorom i empatičnim pristupom ljubavi i tragediji, From Scratch je bio neočekivani uspjeh, dobio je kritičke pohvale od recenzenata, koji su pohvalili Saldanin nastup.

Transatlantic

Gillian Jacobs predvodi ansambl u mini seriji Transatlantic. Radnja je fokusirana na novinara koji organizuje prolaz za nekoliko izbjeglica u Francuskoj koju su okupirali nacisti, a zasniva se na stvarnom komitetu za spasavanje u hitnim slučajevima.

Transatlantic donosi privlačnu i elegantnu adaptaciju koja je podjednako zabavna i informativna. Nažalost, s toliko sadržaja koji je lako dostupan na Netflixu, Transatlantic je prošao nezapaženo, uprkos snažnim kritikama i prestižnoj glumačkoj ekipi.

Unortodox

Inspirisan autobiografijom Debore Feldman iz 2012. godine, Unorthodox prati Esty Shapiro, mladu ženu koja bježi iz svoje ultraortodoksne jevrejske zajednice da bi vodila sekularni život u Berlinu. Nakon što su otkrili da je trudna, njen muž i njegov rođak putuju da je pronađu i vrate. Unortodox je dobio univerzalno priznanje kritičara. Ogromne pozitivne kritike otišle su za izvedbu Shire Haas, a glumica je dobila nominacije za Emmy i Zlatni globus.

Pročitaj

Inventing Anna

Mini serija Inventing Anna uzburkala je Netflix nakon objavljivanja 2022. Zasnovana na istinitoj priči o ozloglašenoj prevarantkinji Ani Sorokin, serija baca svjetlo na Annine ludosti dok je prevarom ušla u njujorški krug više klase pretvarajući se da je bogata Njemačka nasljednica.

Nakon što je otkrivena, rasplamsala se saga u sudnici koja je otkrila da je Sorokin, uprkos tome što nije imala nikakvo bogatstvo, fakultetsku diplomu ili poslovno iskustvo, uspjela da prevari većinu elite Menhetna, oko četiri godine, ironično otkrivajući da nije ni bila Njemica.

Halston

Dokumentirajući život modne ikone Halstona (Ewan McGregor), serija prikazuje brzi uspon pokojnog dizajnera do slave i brz pad. Maglovit portret života ispunjenog vrtoglavom raskoši, jedno pogrešno skretanje do uništenja, Halston savršeno pogađa staru Ikarovu izreku, „leti preblizu suncu i spalit ćeš svoja krila. ”

Uprkos tome što je jedna od najkraćih mini serija na Netflixu sa pet epizoda, Halston daje svoju vrijednost McGregorovim žustrim nastupom u središtu svega.

Self Made: Inspirisana životom Madam C.J. Walker

Zasnovana na biografiji “On Her Own Ground” A’Lelije Bundles, ova mini serija prati istinitu priču o Madam C.J. Walker, preduzetnici za njegu crne kose koja je postala prva afroamerička milionerka koja je samostalno stekla svoje bogatstvo. Octavia Spencer glumi glavni lik, sa ostalim članovima glumačke ekipe uključujući Tiffany Haddish, Blair Underwood, Garrett Morris i Bill Bellamy.

What/If

U ovoj Netflix mini seriji Renée Zellweger glumi Anne Montgomery, bogatašicu koja sklapa ugovor sa mladom osnivačicom start-up-a Lizom (Jane Levy) i njenim suprugom Seanom (Blake Jenner). Dogovor je da će Anne dati Lisi gomilu novca za jednu noć sa Seanom . Odatle postaje vruće i uvrnuto!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum