Trenutno čitaš
10 stvari koje samo vlasnici mačaka mogu razumjeti

10 stvari koje samo vlasnici mačaka mogu razumjeti

Mačići imaju mnoge osobine koje (uglavnom) volimo. Oni su slatki, umiljati i vole se maziti. Ali postoje stvari, koje samo vlasnici mačaka mogu u potpunosti razumjeti. Neke od njih su prilično ružne (upravo u ovom momentu, tvoja mačka možda obavlja nuždu u kutiji nasred kuće). Ali na kraju, sve ovo predstavlja radost koju mačke donose svojim vlasnicima.

Foto: Unsplash

Pročitaj smiješne i čudne situacije koje su poznate svim ljubiteljima mačaka.

  • Odjeća ti je prekrivena mačijim dlakama

Pokušati očistiti odjeću od mačjih dlaka, više nema smisla. Poslije toliko pokušaja, jednostavno se pomiriš sa činjenicom da ćeš, jednostavno, uvijek imati mačjih dlaka po sebi. Na kraju, kada je tvoja odjeća prekrivena mačjim dlakama, to je kao da, gdje god da ideš, vodiš mačku sa sobom, što je, pomalo i slatko, zar ne?

  • Prestaneš držati lomljive predmete po kući

Ako nas je Internet bilo čemu naučio, to je da će mačka da sruši apsolutno sve što imaš u kući. Iskreno se nadamo da cvijeće ne držiš u staklenim vazama, i da su svi lomljivi predmeti u zatvorenim policama i ormarima.

Unsplash
  • Toalet-papir moraš sakriti od mačke

Ukoliko ne želiš da obavljaš nuždu u WC-u u kojem nema toalet-papira, predlažemo ti sljedeće: drži papir što dalje možeš od mačke. Ukoliko ga ona spazi negdje, možeš se pozdraviti sa njim.

  • Mačke uvijek spavaju, osim između 4 i 6 ujutru

Čini se da se mačke po cijeli dan izležavaju po sunčevom svjetlu i drijemaju. Ali postoji vrijeme kada one ne spavaju, a to je otprilike, dva do tri sata prije nego što ti se oglašava alarm za buđenje. To je njihovo vrijeme kada žele da budu aktivne, da se protežu i popnu ti se na glavu.

  • Tvoja mačka obavlja nuždu u kutiji, negdje na sred kuće

Mi ljudi nikad ne bismo ni razmišljali o obavljanju nužde u maloj kutiji, osim ako je situacija baš, baš ozbiljna. Ali mačkama je to sasvim u redu. Ne smeta im da to ostave tebi da počistiš i još znaju sve okolo isprljati.

Foto: unsplash
  • Mačka više voli kartonsku kutiju od skupocjenog kreveta

Toliko vremena provedeš da izabereš savršeni  krevet za tvog voljenog ljubimca. Pročitaš na stotine recenzija, izabereš organski pamuk koji neće iritirati kožu njenog veličanstva, i možda još koji jastučić koji će mački da pruži božanstveni ugođaj. Ali kad god ti stigne paket, mačka se obraduje kutiji i jasno ti da do znanja da je tvoje višesatno biranje kreveta za nju bilo uzaludno.

  • Tvoja mačka se hrani bolje od tebe

Ti jedeš industrijsku hranu, namijenjenu masovnoj proizvodnji. A tvoja mačka jede hranu najvišeg kvaliteta, koja nema glutena niti GMO sastojaka. I ponekad je pobaca po kući, samo da ti pokaže koliko je zahvalna.

  • Prihvataš da je mačka glavna u kući

Nemoj ni pokušavati da osporiš ovu činjenicu. Svi znamo da je mačka uvijek šefica u kući.

Pročitaj
gucci pasta

Foto: unsplash
  • Mačke ne poštuju tvoj lični prostor

Ne postoji ljepši način da ovo kažemo, ali mačka će redovno da ti se unosi u lice. Time pokazuje da joj se dopadaš, da je ne zanima tvoj lični prostor i na kraju, da je ona uvijek glavna.

  • Nikad ne znaš da li tvoja mačka želi da se mazi ili da te ugrize

Nema ljepšeg osjećaja od toga da maziš mačku, a ona prede. Sve dok ne napraviš jedan pogrešan pokret, gdje se ona iznervira, ugrize te i zarije kandže u tvoju ruku.

 

Izvor: thesprucepets.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum