Trenutno čitaš
Vrijeme je za kapute: 7 trendova koji su vladali modnim pistama

Vrijeme je za kapute: 7 trendova koji su vladali modnim pistama

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Nema ništa ljepše nego nositi jednostavnu odjeću sa savršeno izvedenim, besprijekorno izrađenim kaputom. Naravno, u svojoj kolekciji već vjerovatno imaš klasične iteracije, kao što su bezvremenski bež kaput, kožni mantil ili karirani kaput na duplo kopčanje, ali ipak hajde da pričamo o trendovima. Konkretno o trendovima sa modnih pista u kolekcijama za jesen/zimu 2022.

PHOTO: NANUSHKA, CHLOÉ, JIL SANDER, DRIES VAN NOTEN, MICHAEL KORS

Od svih trendova kaputa koji su prikazani na pistama, sedam ih se ne može i ne smije zanemariti. Iako su neki apsolutno vječni i ne moraju se vezati za ovu specifičnu sezonu, postoji nekoliko trendova kaputa koji bi mogli izgledati svojstveni za 2022.

Maxi dužina

Dizajneri ove sezone imaju afinitet prema maxi linijama rubova – suknje i haljine koje sežu do poda dominirale su ljetom, a sada će maksi kaputi biti najelegantnija opcija za jesen/zimu ’22. Privlačnost maksi kaputa (posebno krojenih verzija) je u tome što uvijek izgledaju skupo, bez obzira koliko potrošite na njih.

PHOTO: BEAUFILLE, JIL SANDER, ACNE STUDIOS, ALTUZARRA

Leopard print

Daleko od toga da leopard print nikada ne izlazi iz mode, ali kao i sve, prolazi kroz faze popularnosti. Za jesen/zimu ’22, nema sumnje da je popularan. Vidjeli smo leopard kombinacije kod Giambattista Vallija, Michael Korsa i Dries Van Notena, da spomenemo samo neke, sa kaputima, koji zauzimaju centralno mesto. Pokušajte svoj upariti s kremastim tonovima ili se potrudite s odgovarajućom haljinom, baš kako predlažu vrhunski dizajneri.

PHOTO: TANYA TAYLOR, GIAMBATTISTA, MICHAEL KORS, DRIES VAN NOTEN, A.P.C.

Bomber jakne

U redu, znamo da tehnički nisu kaputi, ali bilo bi pogrešno ne primijetiti uticaj koji imaju bomber jakne ove sezone. Između Pradinih i Sacaijevih (koji su neka vrsta kaputa?) i kožne iteracije koju je svaki modni urednik istakao u Loeweu, nemojte pogriješiti – bomber jakne su se vratile!

PHOTO: MIU MIU, PRADA, SACAI, LOEWE

Jarko ružičasta

Teško je zanemariti ružičasti trend, o kojem smo već pisali, a koji se trenutno vrti na TikToku. Ali još u februaru, dizajneri su već u svojim kolekcijama predstavljali jarko ružičaste kapute u gotovo svim vrstama koje možete zamisliti, bilo da je to saten, koža, bukle, umjetno krzno ili vuna. Zaista, budućnost je “ružičasta”.

PHOTO: VALENTINO, VERSACE, CHANEL, MICHAEL KORS

Pončo

Pročitaj
aurora nails

U posljednje vrijeme u modi je fokus na tradicionalnim zanatima i tehnikama naslijeđa, koji se uveliko manifestuju u trendovima boemskog tipa. A za jesen/zimu ’22, kaput koji obuhvata ovaj pokret je nesumnjivo pončo i druge slične siluete sa kapuljačom.

PHOTO: NANUSHKA, JONATHAN SIMKHAI, CHLOÉ, JIL SANDER

Duvet (pernata) jakna

Kao i prošle zime, XXL puf jakne će ponovo biti ogromne u maksi i skraćenim stilovima koji se pojavljuju u najnovijim kolekcijama. Ostati sklupčan u jorganu cijeli dan je u osnovi naša ideja raja.

PHOTO: OTTOLINGER, DION LEE, MICHAEL KORS, DRIES VAN NOTEN

Umjetno krzno

Kada su u pitanju trendovi kaputa, umjetno krzno zapravo nikada ne nestaje, ali će biti rasprostranjenije nego ikada prije. Dizajneri su se poigravali s tehnobojom plišanih kaputa na pisti, ali za dugovječnost, uvijek preporučujemo ulaganje u neutralne boje, kao što su smeđa, bež ili siva.

PHOTO: STELLA MCCARTNEY, MAX MARA, COPERNI, BALMAIN, SAINT LAURENT

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum