Trenutno čitaš
Vrijeme je da sve preispitamo: Retrogradni Uran je tu!

Vrijeme je da sve preispitamo: Retrogradni Uran je tu!

Trenutno je pet retrogradnih planeta u ovom trenutku (Pluton, Saturn, Neptun, Venera i Merkur) što je haotično i zbunjujuće samo po sebi. I još jedna planeta će se pridružiti mješavini: Uran, planeta revolucije i promjene.

Uran će 28. avgusta započeti svoju retrogradnost u Biku i nastaviće svoj ples unatrag do 27. januara 2024. Najviše ćemo osjetiti ovaj retrogradni uticaj na ta dva datuma, pa se vežite.

Ultra magazin

Retrogradnosti su nam često poziv da pogledamo unutra, da napravimo promjene i da krenemo naprijed – iako polako. Retrogradni Uran nas posebno “uči da budemo prilagodljivi, otvoreni za neočekivane promjene i da prihvatimo naše jedinstvene kvalitete”. Vrijeme je za introspekciju, preispitivanje ličnih ciljeva i promjene.

Na svakodnevnoj, neretrogradnoj osnovi, posao Planete promjene je da nas “oslobodi vjerovanja koja su zastarjela i situacija koje su postale previše strukturirane ili dosadne”, i to često na vanjskom nivou. Kako Uran ide retrogradno, odmaramo se od svih ovih promjena, što nam daje priliku da dišemo!

Budući da Uran takođe vlada nestalnom i genijalnom energijom, kada je retrogradan, mi zapravo dobivamo utjecaj ove planete na smireniji i bolji način – što znači da ćemo imati bolje vrijeme da se prilagodimo njegovom sjaju. Moglo bi se reći da je njegov uticaj lakše svarljiv, što je energija koju ćemo uveliko iskusiti kasnije ove godine.

Retrogradni Uran nam daje trenutak u kojem se zaista možemo osloniti na rast u svim aspektima našeg unutrašnjeg života. Put do unutrašnje transformacije će potrajati. Međutim, to će vam omogućiti da u budućnosti dostignete sve svoje ciljeve. Preuzmite proračunate rizike i oprezno skačite u situacije u pokušaju da zaštitite svoje srce.

Na koje načine su se naši životi drastično promijenili? Koje smo rizike preuzeli da su nas doveli ovdje? Ako su se iznenadni ili šokantni događaji desili tokom prethodnih meseci, retrogradni period nam takođe može omogućiti da integrišemo neke od ovih promjena, usporimo i ponovo regulišemo naš nervni sistem. Tokom ovog perioda, možda maštamo i o svom sljedećem velikom koraku ili riziku koji smo spremni preduzeti da bismo svoje snove ostvarili.

Pročitaj
sezona blizanaca 2024

Ultra magazin

Zabilježite u svoje kalendare 11. novembar, kada će Mars u Škorpiji sjediti preko puta od retrogradnog Urana u Biku. Uran je prilično promjenjiva planeta, a kada se ovo dvoje suoče jedno s drugim, moguće je da se ljudi osjećaju nestabilnijima i reaktivnijima nego inače. Ovo takođe može biti dan sklon nesrećama, tako da je generalno najbolje da ne preuzimate nikakve neuobičajene rizike, nastavite s oprezom i polako se krećete kada možete. Savjetujemo vam da ovaj dan iskoristite da budete produktivni… sami! Nadoknadite sve projekte na kojima ste radili, dovršite knjigu koju ste započeli prije nekoliko mjeseci ili čak pokušajte skuhati novi recept za večeru. Drugim riječima, polako.

Još jedan datum na koji treba obratiti pažnju je 13. novembar, kada se mlad mjesec u Škorpiji nalazi preko puta Urana u Biku. Mladi mjeseci su su trenuci novih početaka i, s uključenim Uranom, ovaj novi početak mogao bi biti nepredvidiviji nego što smo očekivali. Postojaće dodatna hitnost da se oslobodimo situacija ili odnosa koji se osjećaju ograničavajućim ili stagnirajućim. Uran naglašava našu želju za slobodom, nezavisnošću i autentičnošću. Možda se nađemo da počinjemo ispočetka i pravimo promjene koje bi mogle djelovati neugodno u ovom trenutku, ali su vrijedne svake sekunde da živimo dublje u usklađenosti sa našim autentičnim ja.

Od sada pa do sljedeće godine, dozvolite snazi retrogradnog Urana da vas vodi. Iako stvari mogu postati malo klimave, sva ova astrološka dešavanja imaju za cilj jednu stvar: pomoći vam da krenete naprijed.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum