Trenutno čitaš
Vintage haljine i dugački šlepovi obilježili su dodjelu modnih nagrada

Vintage haljine i dugački šlepovi obilježili su dodjelu modnih nagrada

L'Occitane
L'Occitane

Sve oči bile su uprte u crveni tepih na dodjeli Fashion Awards 2022. Ključni igrači modne industrije bili su prisutni na večeri fantastične mode u Londonu.

Publika u Royal Albert Hall-u bila je u dobrim rukama sa ovogodišnjom voditeljkom, Jodie Turner-Smith, koja je izvela nekoliko promjena kostima tokom večeri, od Guccija na crvenom tepihu do 16Arlingtona, Richarda Quinna i Roberta Wuna na sceni.

Samir Hussein

Glumica je najavila dobitnike raznih nagrada, među kojima je i model godine, koju je osvojila Bella Hadid, i dizajner godine, koju je Pierpaolu Piccioliju uručila Florens Pugh, koja je bila obučena u haljinu otvorenih leđa u Valentino crvenoj boji. Uparena sa zalizanom kosom i tamno crvenim ružem, bio je to savršen izgled za početak praznične sezone – u kombinaciji sa daškom punka koji je sada postao beauty potpis zvijezde filma Don’t Worry Darling.

Samir Hussein

Haljine sa dugim šlepovima su bile najčešći izbor na crvenom tepihu u Royal Albert Hall-u, a zvijezde su donijele malo dodatne drame u ovu sezone zabave.

Lila Moss u haljini Knwls. DANIEL LEAL/Getty Images
Gareth Cattermole/BFC/Getty Images

Na dodjeli modnih nagrada u Londonu, niz zvijezda se takođe odlučio za održivu modu – uključujući Winnie Harlow, koja se odlučila za dramatičan bodi od eko modne dizajnerke Iris van Herpen, koja koristi inovativne materijale napravljene od algi i ostataka ljuske kakaa.

Gareth Cattermole/BFC/Getty Images

Dok su šljokice često prepreka tokom sezone zabava kada se razmišlja o održivosti (pošto su često napravljene od plastike koja se ne može biološki razgraditi), Irina Shayk nosila je smeđu haljinu H&M sa šljokicama koje su napravljene od reciklirane plastične boce i nemaju metalni premaz, što ih čini lakšim za recikliranje na kraju njihovog životnog vijeka.

Pročitaj

Gareth Cattermole/BFC/Getty Images

Glumica Tilda Swinton je nosila haljinu Charlesa Jeffreyja Loverboya sa odštampanim radovima umjetnika Johna Byrnea.

Gareth Cattermole/BFC/Getty Images

Pogledaj još neke od kreacija sa crvenog tepiha.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum