Trenutno čitaš
Venera u Ovnu: Vrijeme je za akciju!

Venera u Ovnu: Vrijeme je za akciju!

Bingo kataloška akcija
Bingo kataloška akcija

2. maja planeta ljubavi ulazi u smjeli i spontani znak Ovna gdje će ostati do 28. maja. Sljedećih mjesec dana naši ljubavni životi će se pomjeriti od 0 do 100, a iako je Venera “u padu” u Ovnu, vibracije su i dalje besprijekorne.

Foto: Ultra magazin

Budući da je Ovan prvi znak zodijaka, ovaj tranzit nam nudi novi početak u odnosima, novcu i određivanju gdje zapravo leže naše prave vrijednosti. Žudićemo za novim iskustvima i željom da budemo spontaniji u pogledu našeg društvenog života i onih za koje bismo mogli biti zainteresovani. Često ovaj tranzit budi čežnju za novim i uzbudljivim avanturama i iskustvima.

Kada se planeta Boginje preseli u impulsivan i akcijski orijentisan znak Ovna, svi možemo osjetiti duboku želju da pokrenemo nešto. Venera u Ovnu nas ohrabruje da sve snove ili fantazije, koje ste možda pokrenuli tokom Venere u Ribama, ostvarimo. Svaki san koji ste sanjali sada je uvjerljiv. Sada je vrijeme da odbacite svoju nesigurnost i krenete u akciju.

Venerini omiljeni znaci u kojima možete biti su Ribe i Bik – dva horoskopska znaka između kojih se nalazi  Ovan u sredini. Venera u Ovnu je vrijeme tranzicije u našim najbližim odnosima. Tokom vremena kada je Venera bila u Ribama, ona je poništila granice između nas kako bismo mogli dostići nove nivoe dubine i povezanosti. Kada Venera bude u Biku, naći ćemo se na čvršćem tlu unutar naših najvažnijih veza.

Ovaj tranzit ima značajan uticaj koji nas inspiriše da krenemo napred i prestanemo da se bavimo prošlošću. Ovaj tranzit je odličan za one koji su prošli kroz raskid i trebaju “zatvaranje” kako bi krenuli naprijed. Venera u Ovnu je tu da nam pomogne da se izliječimo i lansiramo u budućnost – drugim rečima, da se oslobađamo!

Ovan voli da se bavi poslom, a kada je Venera uključena ta energija preuzima naše ljubavne živote. Ovaj planetarni položaj nas tjera da naporno radimo za ljubav i privrženost, umjesto da se bezbrižno prepustimo romantičnim osjećajima.

Pročitaj

Ako ste slobodni, krenite u akciju. Za one u partnerstvu, preuzmite inicijativu i isplanirajte neuobičajen izlazak ili romantično iznenađenje – bićete nagrađeni ljubavlju i privrženošću.

Treba biti posebno oprezan od 21. maja do 28. maja kada Venera formira kvadrat sa Plutonom u Jarcu. Ovo će biti najintenzivnije vrijeme za Veneru u Ovnu, kada moramo paziti na manipulacije i intenzitet kada slijedimo svoje želje i komuniciramo s drugima. Tada se može pojaviti problem kontrole i moći, ali ako uspijemo kontrolisati svoj bijes, dostići ćemo novi nivo razumijevanja unutar naših najvažnijih veza.

Divlje, intenzivno i vruće — za sljedećih mjesec dana čeka nas poprilična vožnja. Samo zapamti da se vežeš.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum