Trenutno čitaš
Venera u Blizancima može izazvati konfuziju u vezama

Venera u Blizancima može izazvati konfuziju u vezama

Planeta ljubavi je spremna za novu atmosferu. Venera će 11. aprila krenuti sa svog mjesta u Biku koji voli zabavu i ući u koketnog Blizanca, gdje će ostati do 7. maja.

U redu, pripremite se: Venera u Blizancima je obično sjajno vrijeme za igru i zabavu, ali to neće biti slučaj ove godine zbog Planete ljubavi koja formira dva intenzivna kvadrata sa Saturnom i Neptunom. Ovo bi se moglo pretvoriti u prilično zbunjujuće vrijeme kada su u pitanju odnosi.

Pinterest

Sa ulaskom Venere u Blizance, važno je shvatiti da je Blizancima, kao vazdušnom znaku, mnogo stalo do komunikacije i razmjene informacija. Drugim riječima, tokom ovog vremena možete shavtiti da žudite za mentalnom ekspanzijom i stimulacijom, bilo da se radi o učenju od partnera ili dijeljenju vlastitog znanja.

Venera u Blizancima će vas podsjetiti na moć komunikacije u vašim vezama. Verbalni komplimenti i intelektualna kompatibilnost idu daleko i nesumnjivo su odličan način da ojačate svoje veze s drugima. Ako ste slobodni i tražite ljubav, nemojte se iznenaditi ako vam se kalendar počne puniti.

Venera u Blizancima je kao leptir koji skače s cvijeta na cvijet – što znači da ova kombinacija voli biti koketna i ima otvorene mogućnosti. Ali od 10. do 19. aprila, Venera u Blizancima formiraće kvadrat sa Saturnom u Ribama. Za one koji su stali da pogledaju previše cvijeća, drame bi sada moglo biti napretek, pa gledajte pažljivo. Ako ste u partnerstvu, davanje prostora partneru će biti ključno za osiguranje da se granice ne prelaze.

U astrologiji, Saturn je planeta posvećenosti i odgovornosti, tako da možete iskoristiti ovu korisnu energiju da se bavite temama s partnerom koji može trebati konstruktivna rješenja. Ovaj događaj će takođe rasvijetliti karmička pitanja koja su se dogodila u vašim prošlim vezama. Iako možda želite da izbjegnete ovo trzanje, budite spremni da se uhvatite u koštac s problemima kako biste mogli “doći do istine”.

Ultra magazin

Zatim će Venera u Blizancima biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama od 28. aprila do 6. maja, izazivajući dramu. Kada su u pitanju ljubav i romansa, ovo je jedan od najzbunjujućih aspekata. Ono što želimo u ljubavi nije ono što nam treba. Mogli bismo juriti nekoga ko je nedostižan, što nas čini podložnim razočarenju. Ovo je astrološki aspekt koji iskrivljuje informacije – možda nećemo moći da vidimo potpunu priču. Možda nije savršeno vrijeme za planiranje prvih sastanaka ili razgovor o situaciji sa partnerom – budite strpljivi, i ovo će proći. I Venera i Neptun predstavljaju ljubav i romansu, ali kada se sretnu, lako je propustiti crvene zastavice i previše idealizovati osobu ili situaciju.

Treba obratiti pažnju na 11. april, kada Venera i Pluton u Vodoliji formiraju trigon. Isti dan, Sunce i Jupiter se poravnavaju u Ovnu, što ga čini jednim od najboljih dana 2023. Ovo će pojačati najsretniji dan u godini i dati nam izdržljivost, priliku i želju da manifestujemo svoje snove. Postavite svoje namjere i pretvorite te snove u stvarnost – sada je vrijeme.

Pročitaj

Ova posebna veza Venere i Plutona se nije dogodila od 1777. godine – što znači da niko na planeti Zemlji nije doživio ovo astrološko događanje. Dramatično? Da, ali ipak uzbudljivo. Obratite pažnju na ljude, razgovore i teme koje su prisutne u vašem životu ovog dana.

Posljednji datum za pamćenje tokom ovog tranzita je 5. maj, kada se Venera povezuje sa Jupiterom u Ovnu. Venera i Jupiter su dvije najsretnije planete na nebu i kada se sretnu, blagoslovi teku. Ova kombinacija planetarne energije je inspirativna, hrabra, a velike, inovativne ideje takođe mogu stići. Ova energija može biti prolazna, pa zgrabite bika za rogove i obavite stvari. To je dan za preduzimanje stvarne, smislene akcije kako biste stvorili život iz snova.

To je takođe vrijeme kada naši odnosi mogu doživjeti intenzitet ili neku vrstu transformacije. Odabir da se uključimo u intimnost i posjedovanje naše sirove i autentične prirode, sve dok se osjećamo usklađeno i zdravo, stvoriće više harmonije u našim vezama.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum