Trenutno čitaš
Veliki horoskop za januar!

Veliki horoskop za januar!

Ovo će biti mnogo bolja godina od 2020. i 2021. Imate mnogo čemu da se radujete ove godine! Jupiter, koji daje poklone i sreću, upravo je prije nekoliko dana, 29. decembra, ušao u Ribe. Jupiter će u Ribama ostati do 10. maja, dajući svim vodenim i zemljanim znakovima razlog za veselje.

Ultra magazin

Nakon 10. maja, Jupiter će ući u Ovna, da bi ostao do 27. oktobra, a zatim se povukao nazad u Ribe za drugu srećnu fazu, do 20. decembra 2022. Nakon 20. decembra, Jupiter će se vratiti u Ovna, da bi ostao do maja 2023. godine! Ovo će dati Ovnu, Lavu, Strijelcu, Blizancima, Vagi i Vodoliji nevjerovatnu sreću. Kao što vidite, SVI imaju razloga da budu uzbuđeni zbog Nove godine. Svi će dobiti poklone od Jupitera.

Na mnogo načina 2021. je bila godina mnogih završetaka, ali završeci su nam potrebni da bismo imali prostora za nove početke. Ova godina ima mnogo dana koji blistaju poput dragulja, a naročito u februaru i martu.

Januar nastavlja trend započet 19. decembra kada je Venera krenula retrogradno sve do 29. januara.

Venerin mlađi brat Merkur će takođe krenuti retrogradno – od 14. januara do 3. februara – tako da to znači da će januar početi sporo. Ipak, u januaru ima toliko dobrih prilika da vam možda neće smetati retrogradnost. Biće mnogo dobrih stvari na koje se treba fokusirati.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Ovan[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Za razliku od prošle, 2021. godine, kada je godina počela tmurno i ozbiljno, ova godina je upravo suprotna – puna sunca i razloga za nadu. Razlog za ovo srećno stanje je zbog lijepih astro aspekata. Sunce i mladi mjesec će biti u savršenom trigonu sa Uranom, što će stvoriti iznenađenja i to dobra. Divne vijesti trebale bi da potiču posebno iz vaše desete kuće, prestižnog profesionalnog napredovanja. Drugim riječima, vaša karijera će se odlično razvijati.

Sunce i mladi mjesec 2. januara su se kretali kroz vaš sektor karijere, plata i prihoda. To znači da imate dobre šanse da dobijete iznenadno povećanje ili priliv gotovine (možda bonus, nagradu, povećanje plate ili posebnu naknadu) zajedno sa novom titulom i/ili uzvišenijom, prestižnijom reputacijom u vašoj industriji.

Osim toga, Venera i Pluton, pratnja mladog mjeseca, označavaju koliko ste omiljeni među VIP osobama zbog niza dobrih nastupa tokom prošle godine. Imajte na umu da mladi mjesec ne utiče na jedan dan, već na šest mjeseci ili više, pa to znači da vam karijera blista, a mogućnosti za napredovanje u Novoj godini su odlične. Ovaj mjesec je posebno snažan, stoga izgledajte najbolje – vjerovatno će sve oči biti uprte u vas.

Mars, vaša vladajuća planeta, obilaziće vašu devetu kuću, podstičući teme kao što su mediji, izdavaštvo, emitovanje i objavljivanje, putovanja i odnosi sa ljudima u inostranstvu. Marsova pozicija bi takođe mogla sugerisati napredak u pravnim ili imigracijskim pitanjima. Ova oblast će takođe stimulisati vaše razmišljanje o pravnoj stvari ili vaše napore da završite dodiplomski ili postdiplomski studij. Iako neće sva ova područja osvijetliti, jedno od njih hoće, a vi imate dobre šanse za napredak.

Od 24. januara do 6. marta, Mars će se po prvi put nakon dvije godine kretati kroz vaš sektor karijere, stavljajući veći naglasak na vaše profesionalno napredovanje. Možete dobiti publicitet, unapređenje ili ponudu za prestižni posao. Ako ste samozaposleni, Mars će vam dati priliku da dobijete dobar publicitet ili da dovedete važnog novog klijenta, koji će zabrujati u industriji.

Vaš um će se prebaciti na dom i porodicu u vrijeme punog mjeseca, 17. januara. U roku od pet dana od ovog datuma možete potpisati ugovor o zakupu novog stana, kuće ili vidjeti isporuku novog namještaja koji ste nedavno odabrali. Možda ćete poželjeti dobrodošlicu članu porodice, koji će biti u gradu da vas vidi.

Merkur će biti retrogradan od 14. januara do 3. februara, pa iako to NIJE vrijeme za naručivanje namještaja ili potpisivanja kuće ili stana, bilo šta od toga možete učiniti početkom januara (što je ranije moguće). Ako ste naručili namještaj prije nekog vremena, a dobijate ga nakon 14. januara, budite sigurni da ste kod kuće kada bude dostavljen. Moraćete provjeriti proizvod prilikom isporuke, kako biste bili sigurni da je vaša narudžba u dobrom stanju.

Venera će biti retrogradna skoro cijeli mjesec, do 29. januara, nakon što je 19. decembra počela da se vraća unazad. Ovo nije mjesec za promjenu vašeg izgleda. Nemojte radikalno mijenjati kosu, frizuru, boju kose. Ako ste zaduženi za lansiranje proizvoda namijenjenog ženama, odgodite lansiranje do februara ili, još bolje, marta za najbolje rezultate. Polako ovaj mjesec i odmorite se, bićete zauzeti u mjesecima koji dolaze.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Bik[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

U januaru se može desiti izlet ili putovanje, potpuno neplanirano, spontano putovanje, zahvaljujući interakciji Urana (iznenađenja) i Jupitera (sreća) u vrijeme mladog mjeseca. Mlad mjesec koji smo imali 2. januara mogao bi vas dodatno potaknuti na to sjajno putovanje, koje ste sebi obećali nakon skoro dvije godine zatvorenosti zbog pandemije.

Venera, vaša vladajuća planeta, biće retrogradna ovog mjeseca do 29. januara, što je trend koji je započeo 19. decembra. To znači da će napredak biti spor, pa bi putovanje moglo biti dobra ideja da promijenite scenu i opustite se nakon praznika. Izgleda da biste željeli vidjeti dobrog klijenta, kojeg niste vidjeli neko vrijeme i osvježiti taj odnos. Venera vlada profitom i zarađenim novcem.

Venera je povezana sa ženstvenom stranom života i izgledom, tako da ovo ne bi bio dobar mjesec za planiranje mijenjanja izgleda. Planirajte da sve to uradite u februaru ili martu. Ako prodajete artikle ženama, nemojte lansirati ništa novo ili da zakazujte veliku reklamu ili promociju u januaru. Svoju kampanju možete nastaviti u februaru i kasnije, kada će vaši napori biti produktivniji. Merkur će takođe ići retrogradno ovog mjeseca od 14. januara do 3. februara. Kao što vidite, ovo će biti spor mjesec, koji bi trebalo da poveže sve labave krajeve.

Možda ćete čuti za napredak u karijeri, međutim, 18. januara kada će Uran, vladar vaše solarne desete kuće slave i časti, krenuti direktno nakon mjeseci retrogradnog taloženja. Naredni mjeseci će biti prilično uzbudljivi, a počinje skoro odmah u februaru. Planirajte naporan rad na otkrivanju svake moguće prilike.

Čini se da ovog mjeseca imate mnogo troškova, sudeći po Marsovoj poziciji u vašoj osmoj kući kreditnih kartica, bankovnih i studentskih kredita, poreza i drugih prethodno preuzetih obaveza. Možda ste bili veoma velikodušni prema prijateljima i porodici sa poklonima za vrijeme praznika. Poznato je da je Bik mudar u upravljanju finansijama, pa ste možda odvojili novac da se pobrinete za one kupovine, koje se sada pojavljuju na izvodima vaše kreditne kartice. Biće vam drago da čujete da će Mars napustiti vašu finansijsku kuću 24. januara, i skoro trenutno, to će smanjiti vašu potrebu za trošenjem.

U slučaju da se ranije niste zasitili putovanja, izgleda da ćete možda imati još jednu priliku u vrijeme punog mjeseca 17. januara. Ovaj put, ako putujete, vjerovatno ćete preći kraću udaljenost. Postoji velika šansa da ćete tog vikenda posjetiti svoju sestru, brata, rođaka ili roditelja, a ako odete, uživaćete u povezivanju. Neptun će biti u savršenom uglu u odnosu na Sunce, Veneru i Pluton, tako da bez obzira gdje odlučite da idete ili koga želite da vidite tokom vikenda od 16. do 17. januara, ponesite sa sobom svoj fotoaparat za odlične fotografije i foto uspomene.

Ako treba da potpišete ugovor u januaru, pogledajte možete li ga odgoditi do februara, kada će Venera krenuti naprijed, a Merkur – planeta koja vlada ugovorima će krenuti nakon retrogradnog hoda u direktan hod, počevši od 3. februara.

Uran je već mjesecima retrogradan, od 19. avgusta, ali će krenuti direktno ovog mjeseca 18. januara. Ovo će s guštom pogurati vaša profesionalna interesovanja naprijed, pa odmarajte u januaru. Nećete imati toliko vremena za to kasnije – karijera će vam biti u plamenu, a vi ćete biti oduševljeni.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Blizanci[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Bićete raspoloženi, a i finansije će vam se pokrenuti zahvaljujući veličanstvenom mladom mjesecu, koji smo imali 2. januara. Taj mladi mjesec će pokrenuti ovaj trend u nedjeljama koje dolaze.

Planeta iznenađenja Uran je veoma prijateljski raspoložena prema mladom mjesecu 2. januara, tako da će srećne, neočekivane finansijske vijesti vjerovatno doći ubrzo nakon dolaska tog mladog meseca. Uran će biti u položaju trigona (što označava vrhovnu harmoniju), što sugeriše da ćete biti u redu za uzbudljivi nenadani dobitak.

Možda ste u pregovorima o novom projektu koji će se pojaviti ovog mjeseca, a ako se razgovori odvijaju sporo, prihvatite tempo i ne pokušavajte da pogurate stvari – odlaganja će vam ići u prilog. Merkur, vaš vladar, retrogradan je od 14. januara do 3. februara, tako da se aranžmani mogu učvrstiti tek nakon što Merkur krene direktno. U međuvremenu, nastavite planirati i raditi na budžetima i načinima povećanja prihoda. Aranžmani zasnovani na proviziji, tantijemima ili naknadi za licenciranje će biti dobri. Jupiter, planeta poklona i sreće, nedavno je ušao u Ribe (28. decembra) i sada sija poput briljantnog svjetionika na samom vrhu vaše solarne karte, pružajući vam mogućnosti za karijeru, koje nikada niste imali niti ste sanjali da će vam se ponuditi. Vaši izgledi za uspjeh u karijeri ne mogu biti bolji, a ponude bi se trebale oblikovati i materijalizirati do februara ili marta.

Mars je trenutno u vašem suprotnom znaku od Strijelca, da bi ostao tu do 24. januara. Čini se da će vam ovog mjeseca trebati agent, menadžer, broker za posao ili drugi posrednik koji će vas povezati s najunosnijim profesionalnim prilikama. Jupiter vlada Strijelcem, pa kao što vidite, Mars i Jupiter su ovog mjeseca dobro povezani.

Finansijska tema će kulminirati u punom mjesecu u Raku, 17. januara, kako bi osvijetlila vašu oblast koja je orijentisana na novac, vašu drugu kuću, koja vlada ličnim novcem i imovinom. Možda primate naknade, plaćate račune, šaljete novac za školarinu ili kredite ili kupujete nešto skupo na što ste već neko vrijeme bacili oko.

Sunce i Pluton će biti spojeni u ovom trenutku, tako da ako tražite pozajmicu, kredit ili rizični kapital, možda ćete moći da postignete dogovor i počnete da sastavljate pravne dokumente, koje ćete potpisati sljedećeg mjeseca (nakon što Merkur – vaša vladajuća planeta i planeta koja upravlja svim komunikacijama i ugovorima – krene direktno 3. februara). Venera je krenula u retrogradni hod 19. decembra, a direktno će krenuti 29. januara 2022. Ovo je još jedan razlog da sačekamo februar, kako bismo završili dogovore i pokrenuli nove poduhvate. Venera je poznata po svojoj dominaciji nad ljepotom, umjetnošću, novcem, i svim dekorativnim i ugodnim dijelovima života. Manje je poznato da Venera takođe vlada novcem i profitom, posebno onima koji se odnose na proizvode i usluge koje se prodaju ženama.

Venera je povezana s ljepotom i izgledom, tako da bilo da ste muškarac ili žena, možda biste trebali odgoditi neke radikalnije promjene izgleda. Vjerovatno ćete biti sretniji s rezultatima, ako sačekate da Venera postane živa i živahna. Ako sačekate mart, imaćete još bolji mjesec za nadogradnju svog izgleda, jer će Venera biti u najboljem izdanju. Kao što je rečeno, mart će biti i vaš veliki mjesec karijere – sve će oči biti uprte u vas.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Rak[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Život će 2022. odjednom postati znatno bolji, a ovog mjeseca ćete osjetiti kako se plima okreće u vašu korist. Jupiter je krajem prošle godine, 28. decembra, ušao u vodeni znak Ribe. Jupiter u Ribama donosi sreću kroz međunarodne odnose, emitovanje, medije, izdavaštvo, digitalni svijet i pravna pitanja, kao i sreću u svim stvarima vezanim za visoko obrazovanje za vas ili jedno od vaše djece. Jedna od navedenih oblasti će vam zablistati, a istina o tome će postati očigledna početkom marta, ako ne i ranije.

Tokom 2021. pojavili su se određeni izazovi sa kojima ste se morali direktno suočiti – niste imali izbora da ih ignorišete. U narednoj godini osjetićete podršku drugih koja vam je nedostajala ranije. Tokom proteklih nekoliko teških godina, morali ste da dokažete svoju hrabrost, ali bili ste tamo i to ste sigurno uradili. Taj naporan posao je sada završen – dokazali ste svoju vrijednost više puta. Sada se pripremite za godinu dana nagrade – lično, emocionalno, finansijski i profesionalno.

Ovaj mjesec će staviti snažan naglasak na vašu interakciju i posvećenost jednoj osobi, koja vam je važna u romantičnom ili profesionalnom smislu. I ovog mjeseca će biti elemenata iznenađenja u vezi s ovom osobom, tako da se možete neočekivano posvetiti toj osobi, čak i ako je prije samo mjesec dana to izgledalo malo vjerovatno, jer ste pretpostavili da ta osoba nije zainteresovana ili spremna.

Ako ste spremni, mogli biste se zaručiti do sljedećeg mjeseca, na Dan zaljubljenih, ili ako ste već u braku, mogli biste napraviti nove planove za san na kojem možete zajedno raditi. Možda ćete uštedjeti da kupite kuću, gradite vikendicu ili da uskoro dobijete bebu. Ako niste romantično povezani, vjerovatnije ćete vidjeti razvoj dobrih događaja na poslu. Možete zaposliti nekog dobrog ili naći super poslovnog partnera ili klijenta. Vaš partner će pružiti motivaciju i zamah da krenete naprijed, a želja vašeg partnera da pokrene stvari može biti iznenađenje za vas.

Ne samo da su Sunce i mladi mjesec zauzeti unosom energije u vašu sedmu kuću braka i partnerstva, već i Venera i Pluton tranzitiraju tamo, što povećava vjerovatnoću da ste spremni da započnete novo poglavlje u ljubavi ili poslu. Kao što je rečeno, područje vašeg života koje se ističe je vaša sedma kuća braka, kuća koja pokriva sve vrste ugovornih odnosa, uključujući i poslovne. Razgovarajte sada o poslovnim ili romantičnim planovima, ali potpišite ugovore u februaru ili martu. Venera je retrogradna i vlada ljubavlju, ljepotom, novcem, luksuzom i profitom.

Znajući da ćete vjerovatno uskoro potpisati ugovor, možda bi bilo dobro da ugovor pripremi advokat tako da obe strane budu na istoj talasnoj dužini. Merkur, planeta koja vlada ugovorima i sporazumima, biće retrogradna od 14. januara do 3. februara. U skladu s tim, planirajte i dijelite misli, ali nemojte se formalno obavezati, sve dok Merkur ne završi retrogradni hod do sljedećeg mjeseca 3. februara.

Dobićete nešto od ogromnog značaja za vas na punom mjesecu u Raku, 17. januara. Svake godine dobijete samo jedan svoj pun mjesec u Raku. Možda radite na finansijskom sporazumu, primate novac ili naknadu. Ovaj pun mjesec će biti posebno izražen ako vaš rođendan pada u treću sedmicu jula, pred kraj Raka, kao što je 21. jul. Mars se kreće kroz vašu šestu kuću zdravlja, tako da možda imate novogodišnju odluku da budete u top formi i da okrenete novi list – da jedete zdravije, da više spavate i da malo više vježbate u danu. Ako ovo zvuči kao dobar plan, napišite tri mala koraka koje možete preduzeti od sada, jer mi smo zbir naših navika. Nema potrebe za velikim promjenama. Za sada će male promjene odraditi super stvari i mogli bi vam dati dugoročnije rezultate.

Mars će takođe aktivirati vaše radno opterećenje – bićete zauzeti. Neće biti perioda zagrijavanja da biste nakon praznika ponovo ušli u kancelarijski život, jer ćete morati da krenete odmah u startu. To može biti uzbudljivo, a akcija će vas privući.

Venera će biti retrogradna cijeli mjesec, što je trend koji je započeo 19. decembra i koji će se nastaviti do 29. januara, pa odložite svoje planove za promjene vezane za dom i porodicu i one koje se odnose na nadogradnju vašeg izgleda. Sačekajte da napravite značajne promjene u svom izgledu, jer one mogu biti uspješnije urađene u februaru ili martu. Jedna eksplozija dobrih vijesti – Uran ide direktno od 18. januara, pošto je retrogradan od 19. avgusta. Ovo će imati skoro trenutni efekat stimulisanja vaših prihoda. Ako radite na proviziju ili imate ulaganja, mogli biste uživati u novcu u narednim mjesecima. Imate mnogo čemu da se radujete u 2022!

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Lav[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Čini se da počinjete Novu godinu ispunjenu živahnošću i snagom. Možda ćete imati mnogo toga da uradite i bićete željni da počnete iza mladog mjeseca 2. januara, jer ćete vidjeti da imate mnogo posla u danima i nedeljama, koje su pred vama. Stavke na vašoj listi mogu se odnositi na lične dužnosti, kao što je pronalaženje pouzdane dadilje pune ljubavi za vašu djecu, vodoinstalatera koji će vam pregledati sudoper ili arhitektu koji će unaprijediti izged vaše kuće.

Naravno, možda i na poslu očekujete neki napredak, ali s retrogradnom Venerom, možda ćete otkriti da je profesionalni napredak sporiji, nego što ste očekivali. Čuvajte se, međutim, jer Venera je retrogradna od 19. decembra i ide direktno 29. januara, tako da je stagnacija koju osjećate privremena. Februar će biti bolji mjesec od januara za donošenje odluka i stvaranje promjena.

Osim Venere, retrogradan će biti i njen mlađi brat Merkur, od 14. januara do 3. februara, što je još jedan razlog za spori tempo januara. Da, bićete zauzeti, ali tempo će biti spor u smislu dobijanja odobrenja ili odluka od viših rukovodilaca i klijenata. Nemojte se buniti protiv kašnjenja i sporosti, jer će vam to ipak koristiti. Ovaj mjesec će biti za skiciranje budžeta, koji neće biti utvrđen do početka februara. Kada se budžeti odobre sljedećeg mjeseca, vidjećete da se sve vaše interakcije s drugima, ubrzavaju u mnogo bržem tempu.

To ne znači da će januar biti dosadan. Uran, planeta iznenađenja, biće u finom uglu prema mladom mjesecu koji smo imali 2. januara, nudeći vam priliku da pronađete rješenje za dugoročno stanje koje ste tražili. Alternativno, može biti da ste iznenada dobili unapređenje, ono za koje ste se nadali da ćete dobiti, ali ste odustali misleći da ćete ga ikada dobiti. Možda nećete preći na novi posao do februara, ali to je u redu. Učiniti to sljedećeg mjeseca, bio bi dobar trenutak.

Mladi mjesec 2. januara takođe vam je dao podsticaj da pozovete svog doktora, kako biste obavili godišnji pregled. Dok se osjećate entuzijastično da dovedete svoje zdravlje u vrhunsku formu, posjetite i svog stomatologa. Mnogi ljudi odgađaju brigu o sebi u smislu zakazivanja medicinskih pregleda, ali sada je vrijeme da ih riješite sa svoje liste.

Pun mjesec 17. januara donosi potrebu za privatnošću i odmorom. Naporno ćete raditi u kancelariji i kući, pa ako možete da se opustite i isplanirate ležeran, lijen, ugodan vikend od 15. do 16. januara, to bi bilo idealno. (To je vikend koji stiže neposredno prije punog mjeseca u ponedjeljak, 17. januara.) Morate održavati dobar imunitet, a odvajanje vremena za odmor i predah je jedan od načina da to učinite.

Mars će kružiti cijeli mjesec u vašoj petoj kući prave ljubavi, sigurno će održati romantična osjećanja ako ste u vezi. Ako ste slobodni, retrogradna Venera je problem, ali će se uskoro sve razjasniti. Ne gubite vrijeme na radikalne promjene, sačekajte februar. Kada se Mars preseli u Jarca 24. januara, vaša kancelarija će postati još prometnija nego sada. Parovi će imati dovoljno vremena da održe praznični duh radosti i da proslave ljubav, koju gaje prema svojim partnerima.

Mlad mjesec 1. februara, će donijeti neke velike pomake u vašem romantičnom životu. Ako se ozbiljno zabavljate, možda ste spremni da se vjerite za Dan zaljubljenih sljedećeg mjeseca. Mislite li da ste spremni da obećate svoju ljubav zauvijek? Čini se da je tako, a čini se da je i vaš partner spreman. Parovi bi trebali da se pripreme za sjajan niz događaja u februaru. Samci Lavovi takođe imaju sve razloge za nadu – biće to daleko bolji mesec za vas da upoznate ljubav svog života. Sretno!

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Djevica[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

U januaru ćete i dalje biti u prazničnom duhu. Često vam treba dosta vremena da se opustite dovoljno da uživate u  praznicima, a sada kada ste to već postigli, vaš horoskop sugeriše da ne žurite da se energično vratite u radne projekte. Vaše odluka da sada uzmete malo slobodnog vremena je savršena.

Januar će početi sporo i ležerno, jer su Venera i Merkur retrogradni. Uvijek osjećamo uticaj tri planete koje kruže blizu Zemlje – Merkura, Venere i Marsa – više od velikih spoljašnjih planeta, pa je s obzirom da su dvije od tri van faze, razumljivo da ćemo tek krajem januara da vidimo kako se tempo života ubrzava.

Ako možete napraviti mali odmor u januaru, to bi bilo idealno, jer će vaša kuća prave ljubavi i zabave biti prepuna dvije srećne planete, kao i pozitivnog mladog mjeseca 2. januara i Sunca u Jarcu. Mladi mjesec će imati veoma snažan uticaj u narednim sedmicama, možda čak i šest mjeseci. Uran, planeta svih neočekivanih stvari, donijeće iznenađenja i slučajnost u vaša romantična iskustva.

Biće to i veoma romantično vrijeme. Ako ste slobodni i ne izlazite, mogli biste uskoro krenuti na dejtove. Osoba u koju ćete se najvjerovatnije zaljubiti može biti nešto starija od vas i možda radi u finansijskom polju.

Možda ćete biti pozvani na više od jednog posebnog događaja ovog mjeseca, kao što je proslava rođenja bebe, rođendanska zabava ili druga proslava. Sretno je vrijeme za upoznavanje srodne duše. Kada Mars uđe u ovo isto područje, vaš društveni život, kao i šanse da upoznate nekoga novog i posebnog, još će se povećati, a to će biti od 24. januara do 6. marta.

Ako ste umjetničkog duha i ne putujete trenutno, započnite novi kreativni projekat ili se nastavite koncentrisati na tekući. Vaša kreativnost će raditi na vrhunskom nivou, a vi ćete biti zadovoljni napretkom.

17. januara, ili u roku od nekoliko dana od ovog datuma, izgleda da imate veličanstven događaj kojem se radujete – tokom vikenda od 15. do 16. januara, ili nakon punog mjeseca, 17. i 22. januara. Vjerovatno ćete razmišljati o prijatelju, a budući da će Neptun biti prijateljski nastrojen, možda ćete dobiti inspiraciju od svog prijatelja i događaja kojem prisustvujete. Pluton će biti u konjunkciji sa Suncem, što ukazuje da ćete vjerovatno putovati na lokaciju koja je udaljena da biste prisustvovali ovom posebnom događaju.

Ako vaš rođendan pada u roku od pet dana od 19. septembra ili imate natalni mjesec u Djevici na 28 stepeni, plus ili minus pet stepeni, ovaj pun mjesec će biti blistavi trenutak. Ako znate svoj natalni horoskop, pogledajte da li imate planetu na 28 stepeni (plus ili minus pet stepeni) u Biku, Djevici, Jarcu, Raku, Škorpiji ili Ribama. Ako je tako, ooh-la-la. Imaćete spektakularan pun mjesec.

Venera je retrogradna, trend koji je započeo 19. decembra i nastaviće se do 29. januara. Venera vlada ljubavlju, a ona je van faze ovog mjeseca, što sugeriše mogući razlog zašto možda imate fluktuirajuća osjećanja u vezi sa svojom dugotrajnom vezom. Nemojte još donositi nikakve odluke, jer će u zraku biti mnogo statičnosti, a sa dinamičnim promjenama uslova nećete imati čvrstu osnovu za rad.

Osim toga, vaš vladar Merkur će biti retrogradan od 14. januara do 3. februara, što će doprinijeti rađanju neuobičajenih osjećanja. Kada je vaš vladar Merkur van snage, morate sačekati prije nego što se posvetite važnim stvarima.

U širokom tumačenju vaše četvrte kuće doma, ako trebate renovirati, preseliti se, izvršiti popravke ili promijeniti dekor, Mars će vam pomoći da pronađete opcije. Uz problem lanca nabavke, ako želite kupiti namještaj, možda ćete morati čekati na isporuku. Bez obzira na to, iskoristite Marsovu dobru energiju da vam pomogne da riješite svoje zahtjeve. Ako se bavite dekoracijom, napravite viziju ili napravite listu komada koji vam se sviđaju. Naručite nakon što Merkur krene direktno 3. februara (a do tada će i Venera, koja vlada ljepotom u svim njenim oblicima, biti direktna). Imate posebno dobre šanse da do sredine juna postignete ciljeve vezane za dom, i to bi vas trebalo usrećiti.

Kada Mars od 24. januara do 6. marta pređe u Jarca, imaćete više prilika da uživate u ljubavi i romantici. Na tom planu, imate fantastičnu prognozu. Ako ste u ozbiljnoj vezi, srećni Jupiter je prvi put ušao u vaš bračni sektor 29. decembra, da bi ostao do 10. maja (i trebalo bi da se vrati od 27. oktobra do 20. decembra 2022), što ukazuje da možda planirate prelijepo vjenčanje ove godine. Ovo je vaša godina da slavite duboku i trajnu ljubav za koju znate da zaslužujete. Imaćete mnogo prilika.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Vaga[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Čini se da već neko vrijeme tražite stan ili kuću, ali još niste pronašli svoj dom iz snova. Trebali biste nastaviti sa traženjem čim uđete u ovaj mjesec, jer je ovaj mjesec drugačiji—imate sjajne šanse da pronađete prostor koji volite. Mladi mjesec 2. januara i sedmice koje slijede biće vaše zlatno vrijeme za gledanje u 2022. Ovaj mlad mjesec će dobiti uzbudljiv, prijateljski snop sa Urana, tako da možete čuti za novi prostor sasvim iznenada i neočekivano.

Možda nećete čuti za taj prostor od svog posrednika za nekretnine – umjesto toga, možda ćete pronaći svoj dom iz snova kroz razgovor sa prijateljima ili članom porodice. Sva kućna i porodična pitanja mogu se riješiti u januaru ili februaru. Vaša sljedeća prilika stići će sredinom jula ove godine, ali nećete imati moćan skup aspekata koji ćete imati sada. U januaru i februaru možete imati veliku sreću ako pogledate.

U januaru razmislite o stvaranju udobne kućne kancelarije kako biste u njoj mogli raditi većinu vremena kada ste kod kuće. Vaš kućni sektor je osvijetljen poput Times Squarea. Dom će biti sretan dio vašeg života gdje ćete čuti većinu dobrih vijesti ovog januara.

Kada Mars uđe u Jarca, od 24. januara do 6. marta, bićete još više motivisani da tražite prave odgovore na pitanja u vezi sa domom i porodicom. Mars će ispuniti vaš dom i porodični prostor svjetlošću i energijom, tako da će februar sigurno biti veoma produktivno vrijeme, zajedno sa prvom nedjeljom marta, da riješite sve što se nadate da ćete uraditi.

Venera će biti retrogradna tokom većeg dijela januara, što je trend koji je započeo 19. decembra i završava se 29. januara. Ako naiđete na mnoštvo kašnjenja, shvatite sve to kao dobro. Iskoristite to dodatno vrijeme da razmislite o svojim planovima za 2022. Pogledajte možete li pronaći alternativne načine da dođete do svog cilja. Venera će ići retrogradno u vašem kućnom sektoru, tako da ćete tamo vidjeti mnoge zastoje za napredak. Kašnjenja će vam koristiti. Ako ste suočeni sa blokadom na računu sa svojom bankom ili drugim zajmodavcem, nemojte pretpostavljati da je to to – dobićete pomoć oko punog mjeseca, 17. januara, plus-minus četiri dana. Nećete vidjeti ovo što dolazi, a oduševiće vas kada stigne.

Pored toga, Venera vlada ljepotom i luksuzom, tako da retrogradna Venera nije vrijeme za planiranje promjena u svom izgledu. Nemojte koristiti botoks ili filere, izbjeljivati zube ili praviti bilo kakve dramatične promjene u frizuri. U redu je napraviti manje promjene, ali nije vrijeme za radikalnije poteze, jer vam se promjene možda neće dopasti.

Povrh retrogradne Venere, i Venerin brat Merkur će krenuti retrogradno od 14. januara do 3. februara. To znači da ne bi bilo pametno tada kupiti kuću ili stan ili potpisati ugovor o zakupu – Merkur vlada sporazumima, a kada je retrogradan, Merkur uskraćuje svoje najveće moći. Kasnije ćete možda pronaći nešto što vam nije rečeno i možda požaliti što ste se preselili u prostor, ili biste mogli otkriti da morate izvršiti popravke za koje vam nikada nije rečeno da ćete morati napraviti.

Za petama ovog punog mjeseca 17. januara, Uran će ići direktno, 18. januara, a ovo je dobra vijest za vas, jer ova planeta iznenađenja vlada vašom petom kućom prave ljubavi. Ako ste slobodni i pitate se zašto vaš društveni život jenjava, sada znate da je retrogradni Uran u srži problema.

Ako ste u posvećenoj vezi ili braku i želite da stvari postanu živahnije, imate dobre šanse da vidite da se stvari mijenjaju nabolje. Trebalo bi da počnete da vidite lijep razvoj događaja poslije 18. januara. Ako dugo pokušavate i nadate se da ćete ostati trudni, to se sada može promijeniti. U svakom pogledu, stvari su sve bolje i bolje za vas.

Kada je ljubav u pitanju, februar će biti pozitivno slavan, a to uključuje i slatki Dan zaljubljenih koji vam se sprema.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Škorpija[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Ovog mjeseca vaš um će biti gladan stimulacije. Najčešći način na koji se možete zasititi je putovanje, i sigurno ćete žudjeti za putovanjem, ali čini se da imate i dobre razloge da ostanete kod kuće. Mars, vaša vladajuća planeta, obilazi vašu drugu kuću, izaziva troškove i troši, pa bi to mogao biti jedan od razloga zašto ćete se odlučiti da ostanete kod kuće. Takođe, još jedan razlog može biti izbijanje Omicron varijante virusa. Moglo bi biti i mnogo drugih razloga zbog kojih biste se takođe željeli smjestiti kod kuće.

Biće dobro znati da će veliki troškovi koje ste iskusili značajno usporiti kada Mars napusti Strijelca 24. januara. Od tada do 6. marta, možda ćete raditi na velikom komunikacijskom projektu, trošeći sve svoje vrijeme na njega, kako bi ispao savršen. Vaše vještine se razvijaju i rastu, a projekat koji vam se čini važnim biće dobro prihvaćen. Mladi mjesec koji je bio 2. januara, kao i sedmice koje dolaze, mogli bi usmjeriti vaš fokus ka ovom komunikacijskom projektu.

Ako ne radite na članku, knjizi, scenariju, novoj glumačkoj ulozi, aplikaciji ili podcast seriji, možda tražite druge načine da dobijete intelektualnu stimulaciju za kojom žudite. Možda ćete poželjeti da se vratite u školu, bilo da to znači povratak na fakultet ili doktorat ili pohađanje nastave za nastavak obrazovanja. Mlad mjesec 2. januara podstaći će čežnju za učenjem.

Venera je retrogradna od 19. decembra i ide direktno 29. januara. Za sada, budite strpljivi. Ne trošite novac na skupe procedure da poboljšate svoj izgled, poput botoksa ili filera, ili da dobijete potpuno novi izgled vaše kose ili zuba. Možda vam se neće svidjeti rezultati – sačekajte do februara. Ako imate proizvod ili uslugu usmjerenu uglavnom prema ženama, odložite i stavite ih na tržište u februaru ili martu, a ne u januaru.

Merkur će ovog mjeseca krenuti retrogradno od 14. januara do 3. februara, tako da možete imati problema sa računarom, jer će Merkur kliziti unazad u digitalni znak Vodolije. Provjerite je li vaša zaštita od zlonamjernog softvera ažurna. Ako možete, odložite potpisivanje ugovora ovog mjeseca. Ako smatrate da ćete izgubiti priliku – kao što je stan koji vam se sviđa – možda ćete morati da potpišete, ali kasnije ćete možda otkriti da ugovor nije bio dobar.

Pročitaj
mjesečni horoskop jun 2024

Pun mjesec 17. januara mogao bi donijeti priliku za rad sa rukovodiocima koji se nalaze u vašoj zemlji (ali koji su rođeni u stranoj zemlji) ili sa bitnom osobom koja ima sjedište u inostranstvu. Možete raditi zajedno bez napuštanja kuće. Kasnije, kada pandemija bude više pod kontrolom, na kraju ćete se moći sresti licem u lice, ali za sada će rad na ovaj način biti impresivan.

Mnoge Škorpije su bile u potrazi za novim domom, i dok su neke pronašle idealan prostor, druge nisu. Problem bi mogao biti u retrogradnom Uranu od 19. avgusta. Uran je “stanoposjednik” koji vlada vašom četvrtom kućom doma i porodice. Uran će krenuti direktno 17. januara, a sa vrlo posebnim mladim mjesecom na horizontu koji bi trebao biti 1. februara, pomoći će vam da pronađete sve vrste odgovora na kućne i porodične zadatke.

Bilo da se nadate da ćete kupiti, iznajmiti ili prodati nekretninu, kupiti ili prodati namještaj, privući izvođače za renoviranje, farbanje ili popravke, ili odlučiti da poboljšate dobrobit roditelja ili drugog rođaka, taj mladi mjesec 1. februara pomoći će vam na načine koje niste vidjeli prije ovog mjeseca.

Uran trenutno putuje kroz vaš sektor braka i obaveza, pa ako ste zaljubljeni, direktno okretanje Urana otvoriće vam mogućnost da se uskoro zaručite, možda na Dan zaljubljenih. Samci Škorpije imaju toliko razloga za radost—Jupiter u Ribama 2022. godine će vam dati izvanrednu priliku da pronađete ljubav svog života od sada do sredine maja—gledajte početkom marta jer će vam to biti najsjajniji mjesec.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Strijelac[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Život vam je slađi nego inače. Januar počinjete s Marsom u Strijelcu – uvijek je prednost imati Marsa u svom znaku, jer će vam Mars dati riječ i mikrofon. Trenutno ste vi glavni. Primijetićete da će ljudi koji su važni za vašu budućnost biti zainteresovani da čuju sve što imate da kažete i da će biti spremni da realizuju vaše ideje. Zapravo, dok je Mars u vašem znaku, lakše ćete dobiti odobrenja i finansijsku podršku koja vam je potrebna da svoj san podignete sa tla. Imaćete Mars u svom znaku do 24. januara, dovoljno vremena da počnete da osvajate svoju nagradu, bez obzira šta to želite da budete.

Pun Mjesec u Raku 17. januara donijeće i finansijske vijesti. Ako ste umjetnici, ovaj pun mjesec može donijeti plaćanje za kreativni posao koji ste obavili ili će uskoro početi, jer će vam Neptun, planeta umjetnosti, biti velika podrška.

Ima više razloga da budete optimistični u pogledu januara. Mlad mjesec 2. januara je bio u vašoj drugoj kući zarađenih prihoda, a velike su šanse da ćete dočekati iznenađujući nenadani prihod ili povećanje plate. To je zato što će Uran, planeta svih neočekivanih stvari, poslati savršeni snop ovom mladom mjesecu u vašem finansijskom sektoru sa svog mjesta u vašem svakodnevnom poslovnom sektoru. Ako ste samozaposleni, možda ćete dobiti veliku narudžbu, stoga budite spremni.

Čini se da ulazite u fazu velike potrošnje od 24. januara do 6. marta, tako da, srećom, neće trajati predugo. Možda imate prethodne obaveze plaćanja, kao što su praznični pokloni na vašoj kreditnoj kartici ili studentski krediti. Umjesto toga, može biti da prolazite kroz promjenu načina života, kao što je vjenčanje ili planiranje kupovine kuće. Ili se možda spremate da dočekate bebu – promjene načina života su uvijek skupe, ali uvijek vrijede troškova.

Ovaj mjesec možete uštediti tako što ćete paziti da izbjegnete kupovinu luksuznih stvari. Venera će biti retrogradna, trend koji je započela 19. decembra i koji će se nastaviti do 29. januara. Venera vlada ljepotom i elegancijom, tako da nije vrijeme za kupovinu dragocjenih stvari, niti je pravo vrijeme za priređivanje skupe zabave ili zakazivanje dobrotvorne zabave za prikupljanje sredstava.

Nemojte praviti radikalne promjene u svom izgledu. Odustanite od botoksa, filera, ljuskica na zubima ili frizure u potpuno novom stilu, ili da od plavuše pređete u brinetu – ovo su neki primjeri koji će vas potaknuti na razmišljanje.

Takođe, nije idealno vrijeme za izlaske s novim ljudima, jer Venera vlada iskrom nove ljubavi, a kada je retrogradna, sklona je da uskrati svoj najveći izraz naklonosti. Konačno, nemojte pokretati novi poduhvat za to vrijeme, posebno ako je proizvod ili usluga koju stavljate na tržište usmjerena na žene (Venera je u suštini ženske prirode). Venera ide retrogradno svakih 18 mjeseci oko 40 dana (ovaj put će Venera biti retrogradna 42 dana, punih šest sedmica).

Istovremeno, Venerin brat Merkur, planeta koja vlada komunikacijom i ugovornim sporazumima, takođe će biti retrogradna, od 14. januara do 3. februara, u periodu od tri i po nedjelje, trend koji se dešava svakih 12 nedjelja, otprilike četiri puta godišnje. Uskoro ćete otkriti da će dobijanje odgovora i odobrenja za vaše ideje na poslu trajati duže nego inače, pa se pridržavajte raspoloženja mjeseca i radite polako. Ne odlažite – svi će osjećati isti slab tempo.

Ove retrogradnosti znače da će januar imati spor početak, što bi vam moglo odgovarati, jer ćete imati više vremena da posvetite privatnom životu i da nastavite s laganim i veselim prazničnim duhom koji je počeo u decembru, održavajući ga živim u vama tokom narednih nedelja.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Jarac[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Rođendansko je vrijeme, a Sunce i mladi mjesec, 2. januara, došli su da vam požele srećno vrijeme. Mladi mjesec je poseban ovog mjeseca, jer će primiti blistave zrake od Urana, planete iznenađenja – a Uran je u vašem sektoru prave ljubavi. Iznenađenja ima na pretek, sva su dobrodošla! Ako ste slobodni, dani nakon ovog mladog mjeseca daće vam dobre šanse da upoznate nekog novog ko će vas fascinirati. Hemija bi mogla biti očigledna od prvog trenutka kada se upoznate. Ako ste u vezi, imaćete mnogo više kvalitetnog, zabavnog druženja, neophodnog za svaku vezu. Planirajte nešto posebno čemu se oboje možete radovati.

Mlad mjesec ne utiče samo na jedan dan, već i na sedmice, tako da sigurno počinjete novu godinu na pravi način! Ako ste u vezi, zabava je zagarantovana ovog mjeseca, pa se pobrinite da provedete kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom.

Pun mjesec, kao i onaj koji ćete doživjeti 17. januara, biće i romantičan, i jak u periodu od 15. – 22. januara. Kako puni mjesec opada, on će vas snažno fokusirati na vašeg partnera. Ako se zabavljate dugo, možda ćete se vjeriti ovog mjeseca – vaš partner očigledno misli na vas i ne želi da vas izgubi. Ako ste spremni za vjenčanje, izgleda da ćete izraditi planove na kojima vi i vaš partner možete zajedno raditi. Možda odlučite da je vrijeme da kupite kuću, rodite dijete ili započnete zajednički posao – ovo su primjeri jednog sna na kojem ćete raditi, ali možete odlučiti koji ćete novi element dodati.

Lijepe darove ovog punog mjeseca možete iskoristiti i formiranjem poslovnog saveza – možete uzeti poslovnog partnera ili unajmiti agenta, publicistu, računovođu, advokata ili drugog profesionalca. Možda već imate oko na pravoj osobi kojoj želite da se obratite ili ćete početi intervjuisati kandidate. Sva poenta je u tome da je ovaj mladi mjesec u kombinaciji snaga s drugim, jedan na jedan, u bilo kojoj oblasti vašeg života koju odaberete.

Uprkos blistavim aspektima koje imate ovog mjeseca, postoje dva koja će vas malo kočiti, ali samo privremeno. Venera, sada u Jarcu, počela je da se kreće retrogradno 19. decembra i krenuće direktno 29. januara. Ovo može nekome odgoditi jedan ili dva važna plana zbog spoljnih uticaja.

Merkur će takođe ići retrogradno od 14. januara do 3. februara. Možda ćete otkriti da imate neodlučnog klijenta ili važnu osobu u vašoj organizaciji koja izgleda ne može da odluči da li da se odjavi sa projekta koji ste predložili ili koliko novca da prisvoji za poduhvat. Ne možete puno učiniti u vezi sa ovom situacijom, jer smo svi u istom čamcu. Za sada sačekajte s donošenjem odluka – odlaganja će vam ići u prilog, iako ćete možda tek kasnije vidjeti istinu.

Sa Venerom u Jarcu, možda ćete biti prožeti osjećajem “Nova godina, novi vi”, ali pošto Venera vlada ljepotom i retrogradna je, za sada odložite velike promjene u svom izgledu. Možete planirati, ali ih nemojte uvoditi do februara. Sačekajte sa botoksom, filerima, ili velikim promjenama frizure ili boje i drugim značajnim poboljšanjima. Možete dotjerati boju, ali još ništa dramatično. Biće vam drago što ste čekali! Valentinovo sljedećeg mjeseca će biti jednostavno blistavo.

Odložite i druženje ili veliku zabavu – jednostavno nije pravo vrijeme kada Venera, koja je zadužena za zabavu i luksuz, drijema. Februar će blistati sa toliko divnih aspekata da nećete ništa izgubiti čekanjem. Iako je Venera trenutno u oslabljenom stanju u Jarcu, kada se probudi i krene direktno, i dalje ćete imati dovoljno vremena da uživate u Veneri. Ona će ostati u Jarcu, jaka i direktna, od 29. januara do 6. marta. Zabavljaćete se, obećavam.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Vodolija[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Januar donosi spor i blag početak 2022., ali da ne bude zabune, 2022. je znatno drugačija godina od 2020. i 2021. Ući ćete u predivan period obilja za sav naporan rad koji ste uložili protekle godine, a možda i duže od toga. Ovo dolazi zahvaljujući Jupiteru, planeti sreće, koji je ušao u Ribe 29. decembra 2021. i ostaće tu mjesecima, ispunjavajući vašu drugu kuću zarađenog prihoda. Jednostavno rečeno, ulazite u godinu velike finansijske nagrade. Do kraja 2022. reći ćete da je ovo bila vrlo dobra godina za vaše finansije.

Ovaj mjesec će imati spor početak, ali nemojte pretpostavljati da je to mirna godina. Januar će biti drugačiji od ostatka godine. Razlog zašto će se ovaj mjesec činiti sporim je taj što Venera nastavlja retrogradno, trend koji je započela 19. decembra i nastaviće se do 29. januara.

Svim živim bićima je potreban odmor, a Venera nije izuzetak, retrogradna je svakih 18 mjeseci tokom šest sedmica. Venera ima vlast nad vašim fizičkim prebivalištem i drugom imovinom koju možda posjedujete, kao i nad vašom porodicom, uključujući vaše roditelje. Ako ste se nadali da ćete kupiti kuću i saznali da vaša ponuda nije prihvaćena, ili ste je dobili, ali vas je izvođač radova koji vam sprema kuću nazvao sa problemima da se zidovi moraju popraviti prije nego što nastavi (kao dva primjera), možete kriviti Veneru. Najbolje bi bilo da mirno sjedite i ne donosite nikakve veće odluke do sljedećeg mjeseca.

Merkur će biti retrogradan od 14. januara do 3. februara, dodajući dodatne razloge zbog kojih bi bilo pametno izbjegavati velike obaveze, uključujući iznajmljivanje ili kupovinu kuće ili plan koji imate za svog roditelja koji razmišlja o životu uz pomoć ili nekom drugom aranžmanu. Opet, ovo su samo primjeri.

Retrogradna Venera nije najbolje vrijeme za upoznavanje novih romantičnih interesa – ostanite kod kuće i čitajte dobru knjigu. Februar i mart će biti najbolji mjeseci u godini za to. Venera takođe vlada ljepotom, pa ako želite da dobijete botoks ili filere, možda vam se kasnije neće dopasti kako vaše lice izgleda. Naravno, takođe nije vrijeme za hirurški lifting lica ili da tražite od svog estetskog stomatologa fasete. Nemojte ni sada dramatično mijenjati svoju frizuru – sjedite mirno i sačekajte.

Prvi dio mjeseca u sedmicama nakon mladog mjeseca 2. januara u Jarcu, biće dobro vrijeme da provedete sami, razmišljajući o novoj godini i svemu što se nadate da ćete postići do ovog vremena sljedeće godine. Mladi mjesec, 2. januara, i Sunce, Venera i Pluton ispuniće vašu dvanaestu kuću, pravo vrijeme da se konsultujete sa profesionalcem kako biste razgovarali o bilo kojem problemu sa kojim ste se borili – dvanaesto polje vlada vašom podsviješću. Počnite sada i možda ćete vidjeti napredak u narednim mjesecima. Ako ste ovisni o bilo kojoj supstanci, takođe možete potražiti pomoć da je se riješite i osjećate se oslobođeno. Ako imate stanje koje zahtijeva operaciju, zakažite je uskoro, jer kada Mars uđe u Vodoliju 6. marta, kretaćete se brzinom svjetlosti. Mlad mjesec pružiće vam priliku da novu godinu započnete u dobrom zdravlju, snažnog uma, tijela i duha.

Jedina oblast vašeg života koja će biti aktivna je vaš društveni život sa prijateljima. Imate Marsa u svom jedanaestom polju, što ukazuje da će vam prijatelji doći sa mnogo zabavnih razloga da vas natjeraju da izađete iz kuće. Cijeli novembar i prvu polovinu decembra bio je pritisak na vas da se fokusirate na projekte na svom stolu. Nije bilo puno vremena za druženje, ali sve se to sada mijenja i nedostajete vašim prijateljima. I oni vama nedostaju, pa organizujte lagane večere da ih nadoknadite.

Pun mjesec 17. januara mogao bi vas zateći kako završavate veliki projekat i radite do roka. Pluton će se suprotstaviti Mjesecu, tako da će biti pritisak da se dobije uglađen, tačan rezultat koji će se predstaviti klijentu. Jupiter je u vašoj drugoj kući zarađenih prihoda, pa izgleda da ste dobro plaćeni, srećna utjeha. Kada stignete do 19. januara, Sunce će se preseliti u Vodoliju, a vi ćete početi da osjećate više energije i optimizma i daleko manji pritisak. Mladi mjesec 1. februara može vam donijeti priliku da prihvatite nove odgovornosti u privatnom životu ili karijeri. Uzbudljivo je, jer napredujete u svijetu. Spremni ste za to i uživaćete u tome da se suočite s novim izazovima i nagradama.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]Ribe[/penci_blockquote]

Foto: Ultra magazin

Upravo ste ušli u jednu od najvažnijih godina svog života. Prije samo nekoliko dana, 29. decembra, Jupiter, koji daje darove i sreću, ušao je u Ribe prvi put nakon 12 godina i ostaće s vama do 10. maja 2022. Tada će Jupiter ući u Ovna, ali će se povući nazad u Ribe od 27. oktobra do 20. decembra 2022. Neke od asocijacija koje napravite kada je Jupiter u Ribama biće ključne za vaš napredak i ostati u vašem životu deceniju ili više, možda zauvijek. Poduhvati koje ste pokrenuli od sada do sredine maja isplatiće dividende godinama koje dolaze. Nemoguće je precijeniti koliko će ovaj period biti moćan za vas.

Mnogo više ljudi će ući u vaš život u narednim mjesecima, a među njima će, osim VIP osoba u svim sferama života, biti moguće romantično interesovanje. Jupiter u konjunkciji sa Suncem smatra se najfinijim aspektom koji biste mogli imati da pronađete svoju pravu ljubav. Ako ste slobodni, bićete vani i još više.

Mladi mjesec 2. januara će početi da se kotrlja, jer će se pojaviti u najdruštvenijem dijelu vašeg grafikona. Imaćete Sunce, mlad mjesec, Veneru i Pluton u ovoj kući, što predstavlja dosta planetarne moći. Venera će povećati vašu popularnost kako u stvarnom životu tako i na društvenim mrežama. Uran će poslati zrake prema Suncu i mladom mjesecu donoseći iznenađujući poziv, poruku ili e-mail od prijatelja koji će vas usrećiti. Taj prijatelj će vam biti od pomoći na vrlo primjetan način.

Još jedan zvjezdani trenutak u mjesecu stići će u roku od pet dana od punog mjeseca u Raku 17. januara, koji će osvijetliti vašu kuću prave ljubavi. Ovo pada u ponedjeljak, pa ćete možda osjetiti ovaj pun mjesec od 15. do 16. januara, za vas rajski vikend. Neptun, vaša vladajuća planeta, poslaće lirski snop do punog mjeseca, ukazujući da se sprema očaravajuće vrijeme. Možda ćete upoznati nekog novog u ovom trenutku, ili ako ste se zabavljali, zbližite se u ljubavi. Ako ste u braku, možda ćete biti uzbuđeni da dočekate novu bebu ili da napravite planove za dijete koje sada imate.

U ovom srećnom mjesecu, vaša karijera će takođe poslati lijep vatromet na noćnom nebu. Mars je trenutno u vašoj desetoj kući časti, nagrada i dostignuća, podižući vašu reputaciju i šireći vaš uticaj. Možete napraviti važan intervju u štampi o vašoj oblasti stručnosti, ili ćete možda dobiti unapređenje ili ponudu za novi posao od strane konkurentske firme. Mars će ostati u Strijelcu, vašem prestižnom profesionalnom sektoru, do 24. januara, nakon što je prvi put ušao prošlog mjeseca 13. decembra. Imaćete više nego dovoljno vremena da ostavite svoj trag – sa svojom planetarnom moći, vaše ime će biti na svačijim usnama, i svi će vas htjeti u svom kutku.

 

Izvor: www.astrologyzone.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum