Trenutno čitaš
Veganske tikvice sa pestom i balzamikom

Veganske tikvice sa pestom i balzamikom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Lagani obrok od povrća uvijek prija organizmu. Čak i ako nisi vegan/ka, pripremi sebi ovaj veganski obrok i očisti organizam od mesa. Ovo jelo može poslužiti i kao prilog, ukoliko ti je ipak potreban kaloričniji obrok.

veganske tikvice
Foto: olivemagazine.com
Sastojci:
  • 8 čeri paradajza – 4 prepolovljena i 4 cijela
  • maslinovo ulje
  • 1/2 čena bijelog luka, zgnječenog
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 1 velika tikvica – vrlo tanko isjeckana na rezance
  • 2 kašike svježeg vegetarijanskog pesto sosa
  • 1 kašika tostiranih pinjola
Priprema:

Prelij paradajz 1 kašičicom ulja, bijelim lukom i balzamiko sirćetom i malo začina. Sipaj u tiganj i peci 5 minuta dok paradajz ne počne da puca i ne bude premazan balzamikom.

Špagete od tikvica prelij vrućom vodom i blanširaj 30 sekundi. Zatim dobro ocijedi, prelij pestom i dobro začini. Promiješaj, premaži rezance, a zatim dodaj paradajz i pržene pinjole da poslužiš tikvice.

 

Pročitaj
Meksička salata

Izvor: olivemagazine.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum