Lagani obrok od povrća uvijek prija organizmu. Čak i ako nisi vegan/ka, pripremi sebi ovaj veganski obrok i očisti organizam od mesa. Ovo jelo može poslužiti i kao prilog, ukoliko ti je ipak potreban kaloričniji obrok.
Sastojci:
- 8 čeri paradajza – 4 prepolovljena i 4 cijela
- maslinovo ulje
- 1/2 čena bijelog luka, zgnječenog
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 1 velika tikvica – vrlo tanko isjeckana na rezance
- 2 kašike svježeg vegetarijanskog pesto sosa
- 1 kašika tostiranih pinjola
Priprema:
Prelij paradajz 1 kašičicom ulja, bijelim lukom i balzamiko sirćetom i malo začina. Sipaj u tiganj i peci 5 minuta dok paradajz ne počne da puca i ne bude premazan balzamikom.
Špagete od tikvica prelij vrućom vodom i blanširaj 30 sekundi. Zatim dobro ocijedi, prelij pestom i dobro začini. Promiješaj, premaži rezance, a zatim dodaj paradajz i pržene pinjole da poslužiš tikvice.
Izvor: olivemagazine.com
Ključne riječi