Vrijeme je da isprobaš tjesteninu na malo drugačiji način i oduševiš se novim mogućnostima i okusima. Vidjećeš nećeš se pokajati, a sa ovom ukusnom pastom ne možeš pogriješiti i ako je pripremiš za goste.
Sastojci:
- ¾ pakovanja široke tjestenine
- 2/3 šolje sjeckanih preprženih oraha (sačuvati 2 kašike za dekoraciju)
- ¼ šolje maslinovog ulja
- 5 češnjeva bijelog luka, usitnjenih
- ½ šolje supe
- ½ šolje isjeckanog peršuna
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice svježe mljevenog bibera
- ¾ šolje izrendanog parmezana
- 2 šolje listova rukole
Priprema:
Tjesteninu skuhati al dente, prema uputstvu sa pakovanja. Prepržiti orahe u tavi na srednjoj temperaturi, 3-5 minuta.
U loncu u kojem je skuhana tjestenina, zagrijati maslinovo ulje i izdinstati bijeli luk 3-4 minute. Vratiti tjesteninu, dodati supu, orahe, peršun, so i biber i miješati da se sjedini, kuhajući na niskoj temperaturi 1-2 minute. Dodati ½ šolje parmezana i promiješati. Rasporediti po ½ šolje listova rukole na 4 tanjira za serviranje. Napuniti svaki tanjir sa oko 2 šolje tjestenine. Posuti ostatkom sira, orasima i još peršuna.
Servirati toplo. Prijatno i uživaj u ovom ukusnom i jednostavnom jelu!
Izvor: foodnetwork.com