Trenutno čitaš
U zanimljivom videu kampanje “Korupcija nije prihvatljiva” učestvovali brojni influenseri

U zanimljivom videu kampanje “Korupcija nije prihvatljiva” učestvovali brojni influenseri

Jysk
Jysk

Promo video pod sloganom „Korupcija nije prihvatljiva“ snimljen je kao drugi dio projekta „YACE – Mladi u borbi protiv korupcije u zapošljavanju“, s ciljem informisanja i podsticanja mladih u BiH da se više angažuju po ovom pitanju.

Video je sniman tokom decembra 2022. godine, a učestovali su influenseri Dijana Tepšić, Robert Dacešin i Mirza Mustafagić, predstavnik Transparency International BiH Damjan Ožegović, te učesnici i učesnice YACE akademije: Amila Herenda, Asja Garibović, Armin Rušidi, Biljana Lazić, Vuk Janošević i Filip Ćorić. YACE akademija je održana u decembru 2022. godine u Banjaluci, za 24 učesnika iz cijele BiH.

Cilj cjelokupnog „YACE projekta“ je podizanje svijesti potencijalnih žrtava korupcije, o modelima i načinima borbe protiv korupcije u zapošljavanju, kao i povećanje pažnje mladih i političkih aktera, koji bi se trebali baviti problematikom ovog velikog problema današnjeg načina zapošljavanja u Bosni i Hercegovini. Projekat bi trebao promijeniti percepciju korupcije “kao nečega što se dešava i što se ne može promijeniti” u nešto što se treba i mora promijeniti, kako bi mladi u BiH imali podjednako kvalitetan život, kao njihovi vršnjaci u ostatku Evrope. Projekat realizuje Centar za razvoj karijere Banja Luka, pod punim pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH.

Pročitaj

Ujedno u toku je prikupljanje podataka za sprovođenje istraživanja „Stavovi mladih o korupciji u zapošljavanju“, koji je ujedno sljedeća faza projekta. Ukoliko želiš učestvovati u istraživanju, možeš to učiniti ovdje.

YACE projekat traje do aprila 2023. godine, kada je ujedno planirana prezentacija rezultata istraživanja i zatvaranje kampanje.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum