Trenutno čitaš
Trik od 12 sekundi za trenutnu sreću: Preusmjeri negativnost u pozitivnost

Trik od 12 sekundi za trenutnu sreću: Preusmjeri negativnost u pozitivnost

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Ovaj trik od 12 sekundi obećava pozitivniji osjećaj čim ga izvedeš i budimo iskreni, ko od nas ne bi mogao koristiti više pozitivnosti u svojim životima?

Podrazumijeva se da je zaista nemoguće biti pozitivan sve vrijeme, iako, naravno, svi želimo da živimo duge i srećne živote. Neizbežno, život stane na put, i svi prolaze kroz periode u kojima nivoi dopamina možda nisu tako visoki kao što su obično i to je u redu! Ono što nije zabavno, međutim, je kada otkriješ da ovi negativni periodi traju dugo, i to počinje da utiče na tvoj život na ozbiljan i negativan način.

Instagram/@taina.csg

Upravo smo naučili trik za “hakovanje” mozga koji će preusmjeriti mozak da razmišlja pozitivnije za samo 12 sekundi. Znamo, 12 sekundi ne izgleda baš puno, ali to je zapravo sve što je potrebno da se pobijedi negativna pristrasnost koja se dešava u našem mozgu.

Sve što ti je potrebno da počneš “prepravljati” svoj mozak je razmišljanje o pozitivnom sjećanju, scenama, odnosu ili nekom drugom 12 sekundi. Tih 12 sekundi razmisli o svim razlozima zbog kojih bi tvoj mozak ovu uspomenu klasifikovao kao pozitivnu.

Tih 12 sekundi sretne misli pomjeraju tvoju negativnu pristrasnost u pozitivnu.

Ako to radiš dosljedno tokom vremena kada imaš negativne misli, možda ćeš početi stvari gledati sa vedrije strane. Zašto? Ako treniraš svoj mozak da se prebaci na pozitivno razmišljanje kada se dogodi nešto negativno, tvoj će mozak slijediti primjer kada imaš negativne misli u budućnosti, preusmjeravajući te na pozitivno razmišljanje.

Pročitaj
samopregled dojki

Naravno, ne kažemo da ignorišeš negativne misli ili situacije u svom životu, ali prebacivanjem mozga u način pozitivnog razmišljanja, možda ćeš moći lakše da se nosiš sa tim situacijama ako je tvoj mozak već na strani uspjeha.

Sa samo 12 sekundi i spremnošću da se prisjetiš pozitivnog sjećanja, možeš biste trenirati svoj mozak da bude pozitivniji generalno.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum