Trenutno čitaš
Najvažniji trendovi satova: Spoj elegancije, retro stila i inovacija

Najvažniji trendovi satova: Spoj elegancije, retro stila i inovacija

trendovi satova
Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Trendovi satova za ovu godinu obuhvataju spoj elegancije, retro uticaja i inovativnih dizajnerskih elemenata. Od ponovnog oživljavanja vintage estetike do evolucije satova nakita, ovi trendovi odražavaju dinamičnu prirodu industrije satova, zadovoljavajući raznolike preferencije i stilove. 

Bez obzira tražiš li vječnu sofisticiranost ili savremeni šarm, postoji sat koji će odgovarati svakom ukusu i prilici.

Ultra magazin

Ženski satovi za svaku priliku

Nakit satovi

Ovi satovi spajaju funkcionalnost s raskoši, nudeći besprijekoran prelaz iz dana u noć. S zanimljivim dizajnom i luksuznim materijalima, oni utjelovljuju sofisticiranost i glamur. Zlato, srebro, platina i ružičasto zlato su česti izbori za kućišta i narukvice.

Ultra magazin

Narukvice od krokodilske ili zmijske kože dodaju dodatnu dozu elegancije. Nakit satovi su dizajnirani tako da budu istovremeno funkcionalni i estetski privlačni.

Oživljavanje retro stilova

Nostalgija za živahnim duhom osamdesetih odražava se u paleti boja, koja dominira trendovima satova. Pastelne nijanse poput svijetloplave i ružičaste, zajedno s metalnim brojčanicima koji prikazuju gradijentne uzorke unose dašak svježine i modernosti u svijet satova.

Ultra magazin

Osim toga, ponovni uspon retro digitalnih satova odaje počast ikoničnim ručnim satovima tog doba, nudeći mješavinu nostalgije i savremenog šarma. Retro digitalni satovi često nose dizajnerske elemente iz 70-ih, 80-ih i 90-ih godina, poput kvadratnih kućišta, jednostavnih digitalnih displeja i osnovnih funkcija.

Satovi inspirisani vintage estetikom

Privlačnost vintage-inspirisanih i bezvremenskih satova i dalje očarava modne entuzijaste. Utjelovljujući vječnu eleganciju i šarm, ovi satovi evociraju osjećaj nostalgije dok slave bezvremenski stil. Vintage-inspirisani i bezvremenski satovi imaju posebnu privlačnost koja proizlazi iz njihove elegancije, kvaliteta izrade i istorijskog značaja.

Ultra magazin

Oživljavanje klasičnih muških satova: Bezvremenska elegancija i jednostavnost

Svijet muških satova doživljava značajno oživljavanje retro stilova, s naglaskom na klasičnu eleganciju i jednostavnost. Sve više muškaraca se vraća korijenima, birajući satove koji nude bezvremensku privlačnost i sofisticiranost.

Ultra magazin

Sat od nehrđajućeg čelika je bezvremenski klasik koji svaki muškarac voli posjedovati. Ovi satovi se ističu svojom svestranošću, jer se lako mogu uklopiti u različite odjevne kombinacije, bilo da je riječ o poslovnom sastanku ili neformalnom izlasku.

Ultra magazin

Satovi s kožnim remenima takođe su bezvremenski klasik na koji se svaki muškarac još uvijek rado oslanja. Koža dodaje toplinu i teksturalnu raznolikost, pružajući sofisticiran izgled koji se lako može prilagoditi različitim stilovima.

Ultra magazin

Luksuzni sportski satovi su glavni trend koji dominira tržištem, nudeći svestran stil koji se može kombinovati s bilo čim. Ovi satovi često dolaze s robusnim dizajnom, visokokvalitetnim materijalima i naprednim funkcijama kao što su vodootpornost, mjerači vremena i GPS praćenje. Luksuzni sportski satovi spajaju funkcionalnost i stil, omogućujući muškarcima da prelaze iz poslovnog okruženja u sportske aktivnosti bez potrebe za promjenom sata.

Pročitaj

Ultra magazin

Sve dodatne informacije o satovima, kao i najnoviji modeli čekaju te na citytime.ba

Možeš ih posjetiti i na prodajnim mjestima u Banjaluci: Mercator Centar Borik, Robna kuća Boska, Delta Planet, City Mall u Bijeljini, u Sarajevu: CityTime i Shopping Centar Alta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum